Az Aranyhalak

Bakancslistához adom
Die Goldfische
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német vígjáték, 111 perc, 2019

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Oliver keményen dolgozó portfólió-menedzser, aki padlógázon éli életét, mígnem autóbalesetben lebénul. A rehabilitáción találkozik az Aranyhal csoporttal, egy csapat rokkanttal a bentlakásos otthonból. Amikor Oliver megtudja, hogy az illegális tranzakcióival gondok vannak Zürichben, támad egy ötlete: a busznyi rokkant tökéletes álca, hogy 1,2 millió eurót átcsempésszen a német-svájci határon. Ám a dolgok rosszra fordulnak, amikor a csoport egyik tagja nem a megbeszéltek szerint viselkedik.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Böhöm ápr. 23. 07:25:48 9/10
Nagyon jól felépített, igazán szórakoztató film, minden korosztály számára maximálisan élvezhető. Ilyen kényes témákat érintve, mint jelen esetben a fogyatékosság - illetve mellékszálon a melegek is szóba kerülnek - nagyon nehéz a már szórakoztató, de még senkinek sem bántó humor határán egyensúlyozni. Aki ilyen ösvényre téved, legtöbbször valamelyik oldalon árokba is csúszik. Ennek a filmnek az alkotói, kiemelve a színészeket, viszont szerintem a szerencsések közé tartoznak. Szerencsére senki a környezetemben, és én sem élek semmilyen súlyos fogyatékossággal (a netes kommentelést kivéve :)), de szerintem ez a film inkább a helyzetkomikumokkal operál, és nem bánt meg senkit. A jellemkarikatúrák kifejezetten csak az egészséges szereplőkre, vagy csak az olyan tulajdonságaikra irányulnak, amiknek nincs semmi köze a fogyatékossághoz. Ha esetleg, még egy picit tökéletesebbre csiszolták volna azokat a helyzetkomikumokat...., Hagyjuk is, nézze meg mindenki, érdemes!
7/10
sexykex 2020 nov. 22. - 16:13:24 7/10
Nem az első film, ami arra épít, hogy a nyomik mulatságosak. Köpködnöm kell az ilyen embertelen, a fogyatékkal élők kiszolgáltatottságán röhögő, a korlátozott szellemi képességűeket kifigurázó undormányok miatt.
Más kérdés, hogy a filmekben a nyomik valóban mulatságosak. A sorozatban Charly a majom is mulatságos volt, mivel másoknak okozott kárt és idegességet. Sajnos be kell vallanom, hogy én is vigyorogtam. Persze csak a fogyatékos filmkészítőkön, akiknek lehetne komolyabb témájuk is. Például egy dráma sorozat Nyomik a családban címmel.
Zahire 2020 okt. 16. - 21:45:54
Én úgy vagyok , ha fél óráig egy vígjátékban semmi számomra vicces nincs, akkor nem nézem ....na ezzel is így voltam.
9/10
Nico71 2020 okt. 16. - 20:18:18 9/10
Szórakoztató film, jókat nevettünk!
Évekig dolgoztam fogyatékkal élő emberekkel művezetőként, nejem egészségügyben dolgozik a legkülönbözőbb sérültekkel. Mindketten tapasztaltuk, a fogyatékkal élők sokkal nagyobb életerővel, sokszor igen pozitívan képesek látni az életet, a humort pedig nagyra becsülik. Párom nem egy betege látta már ezt a filmet, az ő ajánlásukra tekintettük meg.
Halottam, olvastam már olyan véleményt (egészséges) emberektől, melyekben elítélik ezt az alkotást. Nekünk egy Down-kóros kislány és családja ajánlotta ezt a filmet. Kerekesszékes édesapámnak is nagyon tetszett, jól szórakozott ő is. Szerintem, ennél több pozitív vélemény nem kell.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu