Az asszisztens

Bakancslistához adom
The Assistant
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 87 perc, 2019

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Jane nemrég diplomázott, és feltörekvő filmproducer. A közelmúltban találta meg álmai munkáját junior asszisztensként a szórakoztatóipari mogul mellett. A napjai olyanok, mint bármely más asszisztensnek: kávéfőzés, papírcsere a nyomtatóban, ebédrendelés, utazásszervezés, válaszolni a telefonokra. Ahogy végzi a napi rutinját, egyre gyakoribb alanya a zaklatásoknak, ami alattomosan hálózza be mindennapjait. A visszaélések halmozódnak, ezért Jane úgy dönt, hogy kiáll a nyilvánosság elé.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
martinko 2023 aug. 10. - 14:52:49 10/10
Művészfilm, amely nem a megszokott Hollywood filmek természetét és ritmusát követi. Ezért ez a film kizárólag olyan közönség részére élvezhető, amely érti a film lenyűgöző részleteiben rejlő erőt. Érdemes elolvasni a szakemberek által készített kritikákat a filmről, amely ugyanezt erősíti meg. Az átlagos közönség unalmasnak és érdektelennek találja, de van, akit rabul ejt a művészfilmek világa, és Nekem különösen tetszik a film, sokadszorra is elvarázsol újra és újra. Sajnálom, hogy már nem elérhető az HBO MAX-on. Az HBO MAX-ra rendszeresen kerülnek fel művészfilmek, ezek igazi kincsek.
1/10
Anett Pulai-Morvai 2021 aug. 02. - 17:22:04 1/10
Az a film egy borzasztó kínszenvedés.
1/10
lucaildy 2021 máj. 11. - 07:18:18 1/10
Hát ez valami........., mi volt ez? Film? Bemegyek u.tesóm munkahelyére és felveszem 1 munkanapját tök ugyan ez lenne, a film címe: Magyar Államkincstári munkanapjaim.
1/10
DavidAbler 2021 ápr. 24. - 22:21:21 1/10
Semmi értékelhetőt nem fedeztem fel a filmben. Erőlködve próbál egy sajátos hangulatot megteremteni, de csupán egy érdektelen lányka érdektelen napját mutatja be még annál is érdektelenebb módon. A film egyetlen "kulcsjelenete" is teljesen elfuserált lett.
7/10
lesilio 2021 márc. 16. - 22:55:04 7/10
Hát rohadtul félrevezető a Port leírása, nem tudom, kik írják ezeket, de tényleg botrány, amit megengednek maguknak az oldal gazdái. A filmben semmiféle konkrét zaklatási ügy nincs, csak a főszereplőt nyomasztja a minden elérhető nőt rutin-szerűen megdöntő, önző, prosztó főnöke attitűdje. Egy átlagos munkanap hajnaltól késő estig, a sötétből a sötétbe; lehangoló kép hazugságokról, önámításról, az empátia kiölésének módjairól, áskálódásról, törtetésről egy olyan közegben, ahol a győztes/lúzer szemléletet verik bele kicsi kortól az emberbe, így win-win játszmák véletlenül se keletkezhetnek, viszont a rossz közérzet mindenkinek garantált. Na ez az, amit pont nem kéne eltanulni tőlük, de sajnos ez megy a legjobban. Hát legalább a pszichológusaik jól keresnek, bár a jelek szerint társadalmi szinten nemigen van haszna a munkájuknak -- sokadik amerikai film, amiből ez jön át.
1/10
pixma1 2021 jan. 08. - 23:51:15 1/10
Mi szart akartak ezzel a filmmel mondani????
tortura 2020 nov. 25. - 19:04:35 Előzmény Megmondokmindent
Milyen érdekes. Nekem meg pont ezért nem.... Épp elég ezt látni magam körül, borzalmas, ha még a vásznon is ez köszön vissza.
8/10
Megmondokmindent 2020 nov. 22. - 19:13:44 8/10
Nekem tetszett.
De senki ne egy pörgős, eseménydús filmre számítson.

Számomra erős volt a hangulat, végig fenntartotta a figyelmem és az érzéseimet is.

A címe, a főszereplő lehetne egyébként szinte bármilyen más munkakör is egy nagy multinál. Szürke, bármikor, bárkivel helyettesíthető, kiüresedett, nem értékelt. Ezek a benyomások uralkodtak rajtam végig.
Aki nem volt még ilyen közegben és nem tapasztalta ezt, talán el sem tudja képzelni. (persze, egy multinak sem csak ilyen arca van)

Spoiler lehet:
Teljes mértékben bele tudom magam képzelni a lány helyébe: vidéki lányként a nagyvárosban az álmát igyekszik megvalósítani, otthon pedig nagyon büszkék rá, hiszen máris a filmiparban dolgozik.
A valóságban azonban ennél messzebb nem is lehetne a kitűzött céltól. Fénymásol, ételt rendel, túlórázik egy olyan elviselhetetlen személynek, aki minden elvének ellentmond. Mégis a látszat, vagy az apátia miatt marad. Egyszer mégis megpróbál lázadni a rendszer ellen, amit hamvában el is fojtanak, majd még meg is alázzák, de leginkább saját magával teszi ezt.
Szerintem túl sokan élik így az életüket.
Nekem ezért tetszett ez a film. Elgondolkodtató.
tortura 2020 okt. 30. - 17:27:21 Előzmény bannor72
Szerintem ebben semmi meetoo dolog nem volt. Az nem a film hibája, hogy aki írta a tartalmat, az nem nézte meg a filmet. Van ilyen, tudjuk.
Ettől függetlenül tényleg nem volt jó film. Én végigszenvedtem, mert azt hittem, lesz valami feloldás a végén. Nem volt. Úgy ért véget, ahogy elkezdődött.
Azon gondolkodtam, hogy ehhez a munkához kellett egy jó nevű egyetem? Ehhez a munkához elég az is, ha valaki nem analfabéta és minimális szinten ért a PC-hez.
Én nem jártam jó nevű egyetemre, de ilyen melót szerintem egy hétig sem bírnék. De nemcsak a melót, a kollégákat is. Akiknek megrendelem a kaját, még oda is viszem nekik, mire egy köszönömöt sem képesek kiböfögni. Sőt, az egyik még oda is hőbörög, hogy az nem pulykás, hanem csirkés, és ő nem olyat kért. Jesszusom.... Sajnáltam a csajt, mert szörnyen megalázó lehet, hogy míg a konyhába a többi csaj lotyogni ment be, ő utánuk mosogatott, mert csak úgy lazán odadobták a koszos edényt. De a sorsán mindenki csak maga változtathat.
bannor72 2020 okt. 27. - 07:39:31
Az tegye fel a kezét aki még nem unja ezt a metoo dolgot. Én megértem a film koncepcióját: maximális realisztikussággal és részletességgel mutatja be az "álom munkát" Ami ugyebár tényleg ilyen: semmi felemelő nincs benne: arról szól amit látunk. Egy rövid ideig kényszerhelyzetben dogloztam asszisztensként, úgyhogy számomra az, hogy órákat állni egy fénymásoló mellett, papírokat fűzögetni stb. felevenítette ezt a lélekölő mindennapokat. Az élet hoz olyat, hogy ezért vagy azért de örül az ember, hogy egyáltalán van munkája. Na most aki ennél többet vár, és ha már benne van döbben rá, hogy ez mekkora szívás, az így járt. Jó esetben tovább áll. Nem tudom, hogy a filmben mikor jött elő a szexuális zaklatás, mert addigra elég volt a munkakör sivárságát bemutat hosszú percekből. Húztam a számat már a téma miatt is és csakis Julia Garner miatt kezdtem bele, de igazat adtam magamnak, hogy nem kell erőltetni azt, ami alapból sem érdekel és megkönnyebűlve kikapcsolatam.
1/10
itsme1 2020 okt. 26. - 07:46:08 1/10
Nem szeretek egyesre értékelni egy filmet, mert egy csomó ember fekteti bele a munkáját, de ez a történet botrány. Ha a kikapcsolt monitort nézem, még az is szórakoztatóbb.