Az elfeledett herceg

Bakancslistához adom
Le prince oublié
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-belga vígjáték, családi kalandfilm, 101 perc, 2020

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Djibi pedáns apaként egyedül neveli szeme fényét, hét éves kislányát, Sofiat. A esték elmaradhatatlan rítusa az elmerülés a mesék fantasztikus világában: az apa minden este mesél a lányának, s közös fantáziavilágukban csodálatos tündér-kalandok válnak valóra. A sármos herceg szerepében pedig a lány hőse, az apa tündököl. Öt évvel később az immár kamaszlány Sofia lassan kinő apja meséiből, helyette inkább korosztálya fiútagjaival ismerkedik és új herceg hódítja meg a szívét. Ahogy az apa a mesék világában is távolabb kerül imádott lányától, úgy a való életben is – nincs más hátra, mindent el kell követnie, hogy valahogy hős maradjon tinédzserré váló gyereke életében.

Az elfeledett herceg rendezője az Oscar-díjas Michael Hazanavicius (A némafilmes, A keresés). A főszerepet a világsztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apu, Jurassic World, Samba, Doktor Knock, Tajtékos napok) játssza. Omar Sy korábban történelmet írt, amikor első fekete bőrű színészként megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat az Életrevalók című filmben nyújtott alakításáért, s azóta francia filmek mellett hollywoodi világsikerek sorában is szerepel. Az elfeledett hercegben mellette A némafilmes Oscar-jelölt sztárját, Bérénice Bejo-t (Három hegycsúcs, Lovagregény, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt) láthatjuk viszont a vásznon. Az elfeledett herceg minden szülő drámájáról szól: látni, amint felnő a gyerekünk, s már nem mi töltjük be az életében a legfontosabb szerepet.
Bemutató dátuma: 2020. szeptember 17. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Nooji 2021 aug. 23. - 08:25:49 3/10
A film alaptörténete nagyon jó, van mondanivalója. Felnőttként a mesevilág nélkül fogyaszthaóbb lett volna, nekem az nagyon sok volt.
Lehet gyerekkel nézve más lett volna a benyomás.
Bármennyire is rajongok a francia filmekért, nekem ez a film az egyszer nézhető kategória alatt van: maximum házimunka alá háttérnek jó.
moken 2021 jún. 29. - 11:03:07 Előzmény P.Bajusz
szerintem a filmben azért nincs buzi mert valószinűleg te szerettél volna benne a BUZI lenni és ez nemjön össze,sajnálom hogy, a genetikailag félre sikerült hormonjaidat nemtudod képernyőre vinni pedig biztos sztár lennél vele!!
1/10
P.Bajusz 2021 jún. 24. - 18:52:02 1/10
A néger vonal rendben van a filmben, de buzit nem látok benne. Ezért egy csillag
6/10
Nico71 2020 szept. 20. - 01:31:37 6/10
Jópofa, de kicsit túl tolták a mesevilág megjelenítését, melynél sok a szín és nagyon steril. (habár, ennek elképzelése mindenkinél egyéni) Értelmezhetjük úgyis, ez kontrasztja a szegény életmódnak, a szürke hétköznapoknak.
A 11 éves lányunknak tetszett, (egyértelműen) a 14 éves fiúnknak már kevésbé, de a színészi munkát, alaptörténetet ő is értékelte. Viszont az animált CGI sok helyen elég gyenge lett. (a zacskós halfigura és az elefánt nyerő volt) Felnőttként, mi is áttudtuk élni a történet lényegét, hiszen nagyjából éppen benne vagyunk. A csattanót előre lehetett látni, de a vég-kifejlett értelmet adott a teljes filmnek, ami mindenkinek tetszett.
Ami nem nyerte el a tetszésünket, az a mesevilág negatív főszereplője.
1/10
Puzsér Róbert kritikus 2020 szept. 19. - 16:48:11 1/10
Gyerekek ezt még letöltve se nézzétek meg. Borzalmas!
1/10
Puzsér Róbert kritikus 2020 szept. 18. - 08:02:02 1/10
Ha valaki nem mer moziba menne de kis gyermekével szeretné megnézni akkor ide feltölttem.Csak katt rá és indul is. http://indavideo.hu/video/Az_elfeledett_herceg_ANCINAK