Az igazi csoda

Bakancslistához adom
Wonder
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai családi film, 113 perc, 2017

Értékelés:

157 szavazatból
Szerinted?

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás - de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával (Julia Roberts) tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van...
Bemutató dátuma: 2017. december 14. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
joogn55 aug. 17. 07:23:34 5/10
Hazug és hatásvadász a film. Pontosan tudom milyen helyzetben vannak a szülők és ez a történet messze merüli a problémákat, amelyek ilyen élethelyzetben felmerülnek. Az emberek nem ilyenek, nem ennyire korrektek és elfogadóak, soha nem is voltak és ha próbálunk ideológiáktól mentesen, tisztán látni, akkor nem is várhatjuknel tőlük, hogy azok legyenek.
8/10
sexykex márc. 20. 13:04:08 8/10
Családi mozi a könnyfakasztós fajtából. Még azt a szerencsétlen kutyát is hidegre teszik a papírzsepi gyártók külön kérésére. Ha a kölykök valóban ilyenek lennének, mint ebben a filmben, akkor nem lenne szükség ezekre a filmekre. Nekem addig tetszett, amíg fején volt az űrkobak.
Na jó, hazudtam! Két vérengzés között jól esik kibőgni magát az embernek. Megnyugtatja az idegeket.
1/10
kinguci18k febr. 13. 05:41:26 1/10
Az emberek látnak egy drámát.Látnak egy gyereket akit sajnálni lehet.És máris uhh,ahh,úr isten,10/10,stb.
Mrs világ legszebb nője,vagyis pizza száj,akinek úgylátszik elfogyott a pénze..És Mr szőke,nagyorrú,szeretne vicces lenni,de nagyon nem az.Azt hiszik mert ilyen témában csinálnak filmet,eljátszák mennyire is érdeklik az ilyen gyerekek sorsa őket.Máris megkapják az oszkárt és végre befutnak.Pedig pocsék színész mindkettő.
A filmre pedig szükség is van,meg nem is.Sajnálom az ilyen és hasonló embereket.Mindenkit aki sérült,akinek baja,betegsége van.De én nem nézem meg a filmet,mert nincs szükségem rémálnokra.Szórakozásból nézek filmeket.
Egyébként az előzetes alapján ez csak egy közepes.
5/10
10/10
luci87 jan. 19. 13:25:04 10/10
Mar reg konnyeztem filmen...de most megtortent.Nagyon at tudtam erezni mind a csalad,mind a testver,es a kisfiu helyzetet is.Ritka rendes osztaly,es iskola,tanar,es igazgato volt a filmben.Nagy batorsag volt a kisfiutol,hogy bemert menni egy valodi iskolaba,es lam meg jol is erezte vegul.ott magat.Bar gyanitom,kesobb sokkal nehezebb lesz neki,ha nagyobb lesz.Szep film,tanulsagos,es meghato.
éljen május 1.! jan. 11. 16:27:43
Egy nagy rakás, nyálas szar. Szerintem a Maszk c. filmet akarták koppintani, csak szemben azzal, ez iszonyatosan nyálasra, gusztustalanra sikerült.
AdiRicka jan. 07. 23:01:34
Sokan írják, hogy ez mese. Semmi köze hozzá egy darab mesei elem sincs a filmben, az a helyzet, hogy ez egy irreális és rossz dráma. Nagyon Holliwoodi, csöpögős izléstelenség az elfogadásról. Ebben a filmben mindenki annyira negédesen jófej, hogy az már fájdalmas. Dráma akart lenni csak éppen a drámát spórolták ki belőle. Tipikus PC: a rossz dolgokról nem nagyon szabad beszélni, hazudjunk mindent és mindenkit tökéletesnek, főleg azt, aki valamiért más. Magáról a másságról ne beszéljünk, ha lehet, akkor észre se vegyük. Aki rákérdez, azt kirekesztjük. Ebből csak lefolytás származik, ami végül valamikor, valahol a társadalomból feltör hatványozott formában. A filmhez kellett természetesen Julia Roberts és Oven Wilson, akik a leghíresebb és legrosszabb Holliwoodi színészek közé tartoznak és előadták 170-edszer is saját magukat.

A vége pedig az, hogy kitüntetik a csúnyaarcú gyereket a semmiért. De legalább tett volna valamit érte. Neki elég volt másnak lennie. A többi diák, akik kiváló eredményeket érhettek volna el mondjuk sportban, művészetben vagy tudományban, azok most nem kaphatnak díjat, a torz arcú kisfiú ellen csak a transzfesztita kisgyereknek meg az afroamerikai törpe kerekesszékesnek volna esélye. Nonszensz.


Nem volt nézhetetlen, de kellemetlen volt és felhúztam magam rajta, IMDB-n is elképesztően túlértékelt, szerintem makszimum 6 pont.

Létezik a témában kiváló film, ez David Lynchtől az Elefántember.

Ajánlom nem megnézésre a rendező másik rettentően rossz filjét egy meleg srácról, aki azért érdekes, mert jól tud ripacskodni és semmi érdemleges nem történik vele.
digi21 jan. 01. 17:41:23 Előzmény KeyConcept
Igazából nem is teljesen mese. :) A kisfiú, Aggie Pullman létező személy. Gondolom, kiszínezték a történetet, de van valóság alapja.
10/10
perry 2018 dec. 21. - 20:57:59 10/10
Ott a pont!
10/10
WynNyback 2018 dec. 21. - 19:25:47 10/10
Nem hiszem, hogy túltolták a kedvességet, a közelemben van család ahol a legnagyobb fiú sérült nem tud magáról gondoskodni. Néha ebéd közben jön rá (nem tud magától enni), hogy megöleli az apját olyankor percekig ölelik egymást. Sok család így reagálja le (extra sok szeretettel), persze van a másik véglet is. Ebben a filmben a kedvesebbik oldalt mutatták.

Az iskola? Ez egy nagyon jó iskola volt. Ott pedig valami ilyesmi oktatást vár el az ember. A skandináv iskolákról beszélnek hasonlókat, eltudom képzelni, hogy egy fejlettebb országban ilyesféle az oktatás.

Tolerancia, elfogadás, empátia, kedvesség csupa olyan emberi vonás amire érdemes ráerősíteni. Persze csak ha boldog felöntet akarunk nyilván vannak olyanok akik azt szeretnék látni, hogy mindenkin átgázolunk. De itt egy jó suli volt.

Az emberek pedig tudnak kedvesek lenni, pláne ha jó példákat is látnak.

Jó film volt. Megmutatta milyen egy olyan család ahol az élet nem rólam hanem a többiekről szól. Nagyon régen talán ilyenek voltunk és persze sok család most is ilyen. Persze voltak benne túlzások gonosz érzéketlen szülők de így jobban tükröt tudtak állítani és ütősebb is lett a film.

###SPOILER
A verekedős jelent volt a film csúcspontja de kellett a levezetés is.
###SPOILER VÉGE

Nagyon jó volt. Többször könnyeztem.
KeyConcept 2018 nov. 30. - 15:43:48
Filmként nem igazán tudnám értékelni, mert nem az én világom. Viszont ez egy mese. És a világnak szüksége van ilyen mesékre. Csak szánni tudom azokat az embereket, akik nem tudják annak látni ami, és akiknek ez a mese alap lehet a lesajnáló nyelvköszörülésre...
EIB 2018 nov. 30. - 13:45:02
SPOILER lehet benne

Ez egy mese. Úgy is kell nézni. Egy mesén végül is nehéz számon kérni a realitást. Családi film, a címe: Wonder, szóval nem árul zsákbamacskát.
Akár így is lehetne. Én így néztem, közben eléggé beleéltem magam, szóval hatott rám. Többször is a hatásvadászat és a giccs határán mozog persze, de ez ennél a műfajnál talán elkerülhetetlen. A vége mondjuk nálam át is lépte ezt, de a tónál a jelenet, miután a hetedikesek ellen összefognak, ütött. Ami utána jött, már túlzás volt az én ízlésem szerint.
Ami nekem szintén túlzás volt, az a szokás szerint túltolt pc. Egyrészt ugye mindenki jó ember, a szekáló srác szüleit kivéve (de ha az ő történetüket is látnánk, talán velük is megértőbbek lennénk, ki tudja, miért lettek ilyenek.) Másrészt van két félvér szereplő: a tanár és az osztályban a kislány, a Nyár. Ők mindketten jó fejek. Ez még fel sem tűnt, hiszen alapból szinte mindenki jó ember az egész filmben. És nem is érezném, hogy túlzottan ki lennék erre hegyezve, de amikor a lány barátja felbukkan, persze nyilván egy színes bőrű srác lesz az (esetleg még a meleg szálat hiányoltam a történetből), aki a változatosság kedvéért kedves és megértő.
Legalább 1-2 szipirtyó előfordulhatott volna még a filmben, bár nyilván eléggé karikírozva lettek volna ábrázolva, ahogy a főkolompos srác anyukája az iskolát támogató újgazdag szülő prototípusa (vagy inkább elrajzolt megjelenítője).
Nyilván lehetett volna ebből egy realista, húsba vágó drámát is készíteni, ami kb úgy nézett volna ki, hogy van a srác, aki szenved a külsejétől, és akivel csomószor gonoszkodnak az osztálytársai, nincsenek barátai. Az anya depressziós lesz, a lányra nem figyelnek, így bulizik, piál, drogozik, és tuti nem egy ilyen nagyszerű sráccal jön össze. Az apa eközben vagy a munkájába menekül, vagy a piába, vagy összejön egy nővel, és ott hagyja a családját, ami így darabjaira hullik.
Hát, a készítők nem ezt a filmet akarták leforgatni.
De nem is baj. Mi lenne, ha... Talán így is lehetne.
10/10
csmya 2018 nov. 18. - 15:53:26 10/10
Nagyon jó film.
Egyértelmű hogy 10 pont :)
10/10
perry 2018 nov. 07. - 15:44:07 10/10
Bizonyára az élet is túltolt kicsinység. De hát ilyenek ezek a családi filmek, mindenkinek jut valami. Kinek egy szomorú mássággal küzdő gyerek, kinek a legjobb barát elvesztése na és egyáltalán valami hinnye konfliktus. Attól aztán bedurran a szentigentál blue. Azt ne kérdezzétek meg ezt miért írtam, ezt dobta a Google nyelvtani határozó. Na de vissza filmhez. Volt szerencsém látni down szindrómás gyermeket verni, vagy kerekesszékes gyermeket csak úgy szórakozásból a falnak taszítani. Amitől azt gondoltam , hogy akkor ott voltam , de mi van a többivel akit vidáman meg lehet alázni, fizikailag bántalmazni, és minden olyat megtenni vele amit ép társaikkal max csak dühükben tesznek meg. Mert ők védtelenek, "nem emberszámba vehetőek", és könnyedén lehet tenni velük bármit. Szóval ez meg egy film arról milyen a mássággal élni. Mert ugye vígan lehet buzizni, vagy azt mondani ez a film már megint egy kisebbségről szól arról meg nem is beszélve arról a mérhetetlen szellemi kapacitásról amikor mindezt politikai síkon művelik az embernek nevezett valakik. Mert ugye van egy közegünk az "épek" közege és mert te nem vagy az kizárunk. Az igazi szerencse viszont az, hogy vannak jó emberek , gyerekek és talán olyan családok ahol az érzelmi és szellemi "bevésés" a tudatba, az elfogadás alapján működik. Bizony, igen ez egy érzelmekre apelláló film, nem akar sem művészfilm lenni, sem pedig sötét dráma, igazából csak egy gyártott mozi amely olyan mind egy példatár: lássad mi is történhet körülötted. Persze ezt nem igazán kell megmagyarázni azoknak a családoknak akiknél fogyatékkal élő gyermekek, felnőttek vannak. Azt a stigmát és kizárást amit olyan emberek sugároznak akik, hogy finoman írjam nem érzékenyek ezekre a témákra. Lehet itt túljátszásra, csúnyább maszkra voksolni , ne tán sziruposságra vagy könnyzacskó hatásvadászatra . Pedig a Wonder csak felmutat néhány apróságot az emberek világából és talán ez sem kevés.
kriszta.g 2018 nov. 01. - 12:50:33
Kicsit valóban túltolták a kedvességet és a megértést a valóságban ilyen nincs, vagy csak nagyon kevés ember ilyen, nem egy egész közösség. A bully-ing pedig nagyon valós és kemény dolog, ennél sokkal kevesebb "fogyatékosságért" vagy másságért öngyilkosságba hajszolnak gyerekeket akár a társaik. Borzasztó dolog mind átéltük valamilyen formában az iskolában. Főleg akit nem áldottak meg tökéletességgel. A srác nekem túl "szép" volt ha valóban ijesztő lett volna a külseje jobban átjön a probléma. A nővére helyzete is nagyon tipikus jobban kibonthatták volna, vagy az apa vagy az anya szemszögét, hogy milyen is a környezetnek egy ilyen dologgal együtt élni mert nekik is nehéz. Az tetszett hogy néhány másik szereplő szemszögét is láthattuk hogy nekik is vannak problémáik. De a vége a hatalmas giccs az tény tipikus amerikai Julia Roberts-es százfogas mosolyú könnytörölgetős giccs. De engem így is meghatott fene a szentimentális öregedő lelkemet. 8/10 a SPOILER kutya halála miatt vontam le két pontot. Felesleges volt és nem volt az sem kifejtve sem lezárva.
6/10
blood.1 2018 nov. 01. - 06:11:42 6/10
Cukormázba bújtatott klisé halom, amire az emberek 90%-ának beindulnak a könnymirigyei. A film mondanivalója Coelho-idézetekkel és Szabó Péter motivációs előadásaival versenyez.
chagaal 2018 okt. 31. - 19:12:23
Más szitu, de mégis hasonló. Általános elsőben (1961) egy paralizises-tolókocsis lány landolt az induló osztályban. A 6 évesekből álló osztályból senki sem csúfolta, max rácsodálkozott. Idővel mindenki felváltva segített fel és lecipelni a tolókocsiját a suli második emeletéről, de annál több segítségre igazából nem számíthatott. Így visszagondolva talán a közeg támogathatta volna jobban is, de mindenki a saját szaladgálós közegével volt elfoglalva.
9/10
szabomajki 2018 okt. 28. - 17:42:41 9/10
Szerintem is túl PC, és túl optimista. Beugrott, hogy ha ez egy Jodi Picoult könyv lenne, akkor a nővérkével most történne valami tragikus. A vége felé, amikor -kicsit SPOILER! kilógtak a filmnézésről, azt gondoltam, na most, egy realista tragédia a végén, a kisfiút halálra agyabugyálják. SPOILER vége.
Viszont értékelem a mondandót, a szép képvilágot, és azt, hogy egy amcsi filmben végre nem rohannak. Tényleg meg volt élve minden pillanat.
Azért több ilyen film kéne, mert legalább jó példát mutat. Ha már nincs Családi Kör...
6/10
Viktor6665 2018 okt. 26. - 00:06:05 6/10
Jó film, de nincs realitása. Az embereket túl jónak, túl kedvesnek mutatja. Ennél sokkal önzőbbek és gonoszabbak. A való világban senki nem ült volna oda egy torz gyerek mellé, mert akkor őt is kiközösítik. A lány irigy lenne a testvérére, mert több figyelmet kap a szülőktől. Az emberek nem örömködnének, hanem bosszankodnának, hogy részt kell venniük a díjátadón. Garantálom, hogy egy igazgatót sem érdekelnek ennyire a gyerekek(na jó, talán a pedofilokat).
1/10
csoli89 2018 okt. 25. - 11:46:06 1/10
Egy újabb képmutató, közhelyes, mézes-mázos módon "család-barát" toleranciakampány film. Köszönjük szépen!
Egy baj van csak ezzel:
A valóságban egy átlag iskolában sokkal kevesebbért is kiközösítenek, ehhez nem kell ocsmánynak sem kinézni, úgyhogy higyjétek el kedves 10/10-ezők: ettől a filmtől semmi sem fog megváltozni az emberek fejében, gondolkodásában, mert csak a felszínt kapírgálja.

Ha ezek az alkotók annyira korrektek lennének, mint ahogy a film címével ezt sugallni akarják, akkor erre a szerepre találtak volna egy valóban torz képű gyerekszínészt, nem pedig kimaszkíroztak volna egy tökéletes ábrázatú kisfiút!
10/10
motoreger1 2018 okt. 24. - 11:08:07 10/10
Csodás film. 10/10
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!