Film

Az /It/

magyarul beszélő, amerikai horror, 135 perc, 2017 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

134 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt.
Ha ők heten idejében megértik, mi is történik velük, akkor talán megállíthatják a gonoszt... akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.

Bemutató dátuma: 2017. szeptember 7. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


november 21. 13:20
Bár én könyvrajongó vagyok és nagy általánosságban a könyvekből nehéz jó filmet készíteni, de jelen helyzetben nekem mégis a mozifilm tetszik jobban. Egyrészről a könyv nem adta át azt a félelmet és azt a lelki terrort, amit a mozifilm igen. Inkább csak undorítóbb és igazi félelem számomra nem jött át belőle. Másrészről sok ponton vontatottnak érzem és én nem értek egyet az idősíkok összemosásának taktikájával. Például a közjátékokat felesleges időhúzásoknak éreztem belőle. 1-1 dolgot én is hiányoltam a filmből és a horror-elemeket valóban lehetett volna bővíteni, de nekem így is jobban átadta a hangulatot. Illetve igazi horror helyett valószínűleg a könyv szociológiáját és drámai felnövéstörténetét akarták inkább előtérbe helyezni. Ami szerintem pontosan jó is volt úgy, hogy jelenleg csak a gyerekkori történetet láthattuk. Úgyhogy részemről az új mozifilm szinte teljesen megfogta azt, amiben reménykedtem. A bővített DVD kötelező vétel lesz. ^^

október 30. 17:02
Értem az érvelésed, de nyilván a könyv meg a film nem adhatja ugyanazt az élményt. A filmet nem lehet akármeddig nyújtani és nem mindent lehet benne megmutatni és kifejteni. Ezért természetes, hogy a könyvben elmesélt sztori általában részletesebb, mint amit a filmen mutatnak.

Viszont a filmnek a könyv nélkül is értékelhetőnek kell lennie!
(Sőt olyan is van, amikor a könyv és a film is jó, de teljesen mások, mint pl a Trainspotting esetében.)

A gyerekkor, meg a barátság, meg első szerelem téma szerintem baromira átjött, sőt. Az én gondom éppen ez volt.
Azt olvastam, hogy végre látok majd egy horrort, amiben a gonosz bohóc tényleg félelmetes lesz, semmi más infom nem volt a filmről ezen kívül.
Nos számomra az első gyerek elkapása még ijesztő volt, de ennyi.
Továbbra is az a véleményem, hogy nem volt rossz fim, de horrornak csapnivaló.

október 29. 09:57
Előtte direkt megnéztem az 1990 es évek feldolgozását. Kettőt összehasonlítva ég föld.
Ez egyszer nézhető ahhoz képest az sokkal jobban visszaadja a regény és a történet változását
Horrornak nem nevezném inkább pszichothrillernek
Újat nem tudtak benne mutatni. Ha az eredeti változatot nem nézem meg akkor is jó film lenne de nem kötne le

Összes hozzászólás