Az Úr hangja

Bakancslistához adom
Az Úr hangja / His Master's Voice
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dráma, 108 perc, 2018

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A Stanislaw Lem regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. Az Úr hangja főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.
Az Úr hangja világpremierje a Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz. A film a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült. A filmterv előzőleg a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumon elnyerte a Les Arcs Coproduction Village majd később az ARTE France díját, továbbá az Európai Unió MEDIA programja 50 ezer eurós támogatást ítélt a filmterv fejlesztésre. Pálfi Az Úr hangja előtt az "A" kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat (legjobb rendezés, zsűri különdíja, az Europa Cinemas mozihálózat díja) nyert a Szabadesés című filmjével. Pálfi korábban Cannes-ban szerepelt a Final Cut – Hölgyeim és Uraimmal, előtte a Nem vagyok a barátod Karlovy Varyban volt versenyben. A Taxidermia című filmje négy díjat nyert a Magyar Filmszemlén, szerepelt Cannes-ban és többek között Chicagóban lett a legjobb film, a világsikert aratott Hukkle-val pedig többek között Európai Filmdíjban részesült. Az Úr hangja a Szabadeséshez és a Taxidermiához hasonló szürreális, vizuálisan erőteljes alkotás, amely garantáltan meghökkenti a nézőt.
Bemutató dátuma: 2018. december 20. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
elemes 2019 jan. 18. - 21:21:55 Előzmény tom66
én az art+cinemában láttam, igaz, az kis terem, de tele volt
elemes 2019 jan. 18. - 21:20:29
wow, lenyűgöző.
3/10
nochomacho 2018 dec. 30. - 19:46:37 3/10
Én sem ajánlanám, sokszor nem tudtam komolyan venni, végtelenül áttételes, sokszor öncélú szimbolikával, a 600 milliós költségvetés nevetséges, sci - finek barátok közt sem nevezhető. Ha valakinek sikerül is nagy nehezen bármiféle konklúziót is levonnia, gondolkodjon el azon hogy mennyi hasznos dolgot is csinálhatott volna ez idő alatt.
9/10
kalman 2018 dec. 30. - 11:45:56 9/10
Vitatkoznék az előttem szólókkal. Szerintem ez egy fontos alkotás. A Kapcsolat (Jodie Foster) és az Érkezés c. filmekkel tartozik egy vonulatba. Jó lenne, ha minél többen látnák és gondolkodnának rajta. Igaz, hogy a befogadása figyelmet igényel, mert a valóság különböző síkjain játszódik, és a váltás nem mindig van jelezve. Arra sem feltétlen törekszik, hogy szerethető legyen, vállalja a konfliktust a nézővel (is). A látványvilág engem levett a lábamról, de hogy ez hogyan kapcsolódik a történethez, azt nem lövöm le. A film egész sodrása arra emlékeztet, ahogy médiát fogyaszunk manapság. Nekem bejön ez a játék, de megértem, ha valakinek zavaró a filmvásznon. Összességében egy gondolatgazdag, sok kapcsolódással átszőtt anyag, és ha valaki érzékeny rá, akkor igenis van mondandója. Amit kicsit sajnálok, az a jellegzetesen magyar "békaperspektíva" felemlegetése, viszont erre reflektálva legalább szépen megfogalmazza, hogy milyen is lehet egy tartalmas élet.
2/10
mawol 2018 dec. 28. - 10:35:02 2/10
Egyetértek Tom66-tal. Nekem felesleges pénz- és időkidobás volt. A beharangozás és a Hukkle-élmény alapján is mást vártam. Engem ez a film nem is szórakoztatott, nem is volt különösebb mondanivalója, untam. Sokkal többet ki lehetett volna hozni a témából. Szóval cseppet se lettem gazdagabb ettől az "élménytől" semmilyen értelemben. Egy minimális kettest adtam, azt is csak Fekete Ádám alakítása miatt, akit a legtöbb helyen el is felejtettek feltüntetni a szereplők között.
10/10
glomgold@freemail.hu 2018 dec. 26. - 20:20:55 10/10
Közbe ... ezt az ötletet meg hagyták szépen 5 éve eltűnni a süllyesztőben... :(
Pedig, ha ez kapott volna ekkora támogatást...
https://videa.hu/videok/film-animacio/a-hivo-teljes-kisfilm-2013-futurisztikus-magyar-film-xuxhfT0fFVWHhKWL
Querelle82 2018 dec. 25. - 19:36:55 Előzmény s-man
Nem az.
1/10
tom66 2018 dec. 22. - 21:31:58 1/10
Sajnálom hogy elmentem megnézni.
Azt a 600 milliót inkább másik filmre költhette volna a Magyar Nemzeti Filmalap, lett volna jó pár hazai alkotás ami jobban megérdemelt volna ennyi támogatást.
Remélem aki most ízlelgeti a Magyar fimművészetet, nem ezzel a művel kezdi, mert örökre el megy a kedve tőle.


u.i.: négyen voltunk a moziban(Cinema City Alle) 20.-án este, Az úr hangja című filmen
wareszport 2018 dec. 19. - 12:30:08
Olvastam. Nem hiszem hogy hozza a könyvet. Nem is ezt ígéri. Kb. annyira lehet sci fi, mint a Ház a tónál. Az eredeti könyv sem igazán sci fi, de az legalább érdekes. Inkább áldokumentum filmet kellene csinálni a story-ból.
s-man 2018 dec. 19. - 10:34:35
Végre, egy újabb magyar Sci-Fi !!!!
Remélem, méltő adaptációja Lem Mester művének.
Megnézem.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu