Az üres ember

Bakancslistához adom
The Empty Man
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi-dráma, horror, 137 perc, 2020

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Az üres ember egy természetfeletti horrorfilm telis-tele akcióval, feszültséggel és színtiszta borzongással. Miután egy középnyugati kisvárosból titokzatos módon kezdenek eltünedezni a tinédzserek, a helyiek gyanút fognak, hogy az eltűnések talán kapcsolódhatnak egy félelmetes helyi legendához. A nyugalmazott zsaru, James Lasombra (James Badge Dale), aki még mindig próbálja feldolgozni felesége és fia halálát, elkezdi vizsgálni a közösséget megrázó történéseket. Az események bizarr fordulatot vesznek, amikor Lasombra felfedez egy titkos okkultista csoportot, akik úgy tűnik, hogy egy szörnyű, misztikus entitást próbálnak életre hívni. Nem sokkal később Lasombra rájön, hogy a saját és a hozzá közel állók életét is szörnyű veszély fenyegeti.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Böhöm nov. 27. 21:27:57 6/10 Előzmény InteriorLulu
Köszönöm szépen a magyarázatot, de az a vicces dolog történt, hogy közben totálisan elfelejtettem a filmet az utolsó kockáig, így most a magyarázatot nem tudom értelmezni. :))) Újra kell néznem.
Egyébként hogy ilyen szinten sikerült elfelejteni, ez is jelent valamit nekem a filmről. Remélem ez nem extrém korai szenilitás.
7/10
InteriorLulu nov. 25. 11:11:26 7/10
SPOILER van benne!
KIfejezetten igényesen elkészített film, pláne ahhoz képest, hogy mennyire elmaszatolták ezt az eleve minden eredetiséget nélkülöző, sőt már lerágott csonttá vált misztikus témát (kézzelfoghatatlan, gonosz entitás hatalmába kerít embereket). A bhutáni helyszínnel nagyon ígéretesen indul, még később is viszonylag oké, ám ahogy a főhős egyre inkább belebonyolódik az okkultista titokzatosságba, lesz egyre követhetetlenebb és fárasztóbb a sztori.
Reagálva az alattam szólóra, nekem az jött le egészen biztosra, hogy maga Lasombra lett a "kiválasztott", az üres ember, a kómában levő, ám már haldokló egykori bhutáni túlélő kvázi utódja. Ahogy erre ráébred, az egyébként amolyan Angyalszív-es. Ez utóbbi akár javíthatna is a filmen, de valójában nem javít rajta.
6/10
Böhöm aug. 16. 22:17:35 6/10
Elég nehezen tudom pontozni ezt a filmet, mert nekem végig izgalmas volt, abszolút lekötötte a figyelmemet, de közben is többször elvesztettem a fonalat, a végén meg aztán teljesen ledobtam az ékszíjat, halvány fogalmam sincs, hogy mi történt. Emiatt azért erősen hiányérzetem van, önmagában a l'art pour l'art izgulás meg ijesztgetés nem nagyon elégít ki. Viszont tényleg végig fenntartotta az érdeklődésemet, csak nem tudom mire. Remélem "Spoiler"-figyelmeztetéssel leírja majd valaki a lényeget, ha van egyáltalán, tényleg érdekelne. Addig is 6/10, ha egyszer leesik a tantusz, akkor lehet magasabb is.
6/10
nefefe aug. 15. 23:24:10 6/10
Kezdem azzal, hogy a műfaji besorolását inkább misztikus thrillernek nevezném. Az első 20 percben a várakozás izgalmát éreztem, hogy mi fog kisülni az egészből. Szép hegyek, két pár, na meg a következő események - emlékeztetett egy gyengébb horrorfilmre. Aztán stílusváltás, jött egy egészen más jellegű, gyengébb thriller rész. Aztán egy hosszabb unalmas rész. Aztán megint egy kicsit izgalmasabb volt. És ez váltakozott. Sok értelmetlen hablaty, sok túlmagyarázott megmagyarázhatatlan, agymosott emberek - többször elvesztettem a fonalat... A végén megpróbálták megmagyarázni, mi is történt, de ez elég véznára sikerült. Összességében inkább untam, mint érdekelt. Hosszú volt, sok feleslegesen elnyújtott jelenettel. A kevesebb több lett volna. Egyszer meg lehet nézni.
1/10
Drizari aug. 15. 19:12:04 1/10
Basszus, megbüntettem magam. Végignéztem.
1/10
dave555 aug. 15. 13:51:45 1/10
Fél óráig bírtam. Annyira untam, hogy el nem tudom mondani. Egyszerűen nem érdekelt, hogy ebből mi lesz vagy nem lesz. Bhutan az elején szép volt, aztán ennyi.
7/10
danek87 júl. 21. 11:56:46 7/10
Nekem tetszett.Nem éreztem soknak a 2 óra 17 perces játékidőt pedig horrornál ritkán indokolt az ilyen hossz.A nyomozás szál a körre emlékeztetett,a rém megidézés a kampókézre maga a kinézete és a tinis körítés pedig kicsit a slender man-re.Hálisten hogy nem a percenként arcunkba robbanó sablonos jumpscare-ekre alapoz a film,hanem a hangulat és misztikum megteremtésére.Mondjuk a legvégét még egyszer meg kellett néznem hogy teljesen értelmezni tudjam a fináléban látottakat.Kicsit összezavarónak találtam benne ezt a sok gondolat-elme-anyag-erő hablatyot.Ebből talán kevesebb több lett volna,ezt leszámítva mindenképp jobb darabnak tartom (főleg mai horrorfelhozatalból) Nekem 10/7
6/10
Gaddemon febr. 26. 13:47:31 6/10
Nagyon tetszett, végigizgultuk. Kicsit talán hosszú lett, de abszolút élvezhető volt.
TOMICATA febr. 23. 15:53:09
Nagy-nagy üresség.
7/10
lotto febr. 20. 20:02:22 7/10
Azt kell mondjam, hogy én is kellemesen csalódtam, egész jó movie volt! A misztikus thriller/horror feeling szépen végig lett húzva rajta a hang- effektekkel és zenével együtt. Nem egy nagy durr, de egyszer érdemes meglesni.!
k11zoltan jan. 30. 23:29:35
2 óra 15 perces.
Fölöslegesen.
Teljesen átlagos film. Nem horror nem is igazán thriller bár mindkettő akar lenni.
Helyenként a Kör-re emlékeztetett valamiért (talán ahogy nyomoz a csávó), de annál mérföldekkel gyengébb.
7/10
Jonaska81 jan. 29. 11:10:20 7/10
Kezdtem fèlni,hogy ez is valami szellemidèző tini hülyesèg lesz,amivel elhalmoztak minket bőven az utoóbbi idökben.De a sok mocsok között kellemesen csalódtam ebben a filmben. Hossza ellenère vègig lekötött,az atmoszfèràja is bejött. Nem àllitom hogy a vègère minden teljesen a helyère került,de összessègèben egy egèsz jó misztikus-horror lett,kicsit talàn túlzott jàtèkidővel.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu