Film

Az útvesztő: Halálkúra

/Maze Runner: The Death Cure/
amerikai sci-fi akciófilm, 142 perc, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • eny
    • mb
    • mb
    • mb
    • eny

Értékelés:

92 szavazatból
Szerinted?

Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a tisztársak, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a tisztársakat.

Bemutató dátuma: 2018. január 25. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Stáblista:


Vélemény:

szavazat: 9/10 szeptember 09. 12:46:29
szeptember 09. 12:46:29

nem értem a fanyalgókat, de nem is számít, ez egy jó film!

július 29. 21:56:10
július 29. 21:56:10

Az első kettőre már alig-alig emlékszem, az első a labirintusról szólt, a második, na az kiesik, ez pedig a harmadik, ami nagyon hosszú. A sci-fi filmek soha nem a realitásról szólnak, hanem a lehetőségekről, a határokról, az elképzelhetetlen elképzeléséről.

!!!SPOILER!!!

Szépen meg vannak benne csinálva a főbb karakter halálok (Newt, Theresa) Vannak benne érzelmek, vannak üzenetek, vannak feladatok, nézeteltérések, konfliktusok, visszautalások az előző részekre. A logikai bukfenceket pedig nem szabad nézni egy ilyen jellegű filmnél, még akkor sem, ha több is van belőle a kelleténél.

szavazat: 8/10 június 28. 21:48:44
június 28. 21:48:44

Akinek a második rész tetszett, ez még jobban fog (illetve hát kellene neki).
Erre a részre ismét fordítottak bőven időt, és pénzt is. Egy percig sem lehetett alatta unatkozni, és azért az a város nagyon egyben volt. Viszont ahhoz hogy élvezni tudjam, amit a film kínál, bőven volt mit elengednem, mert olyanokba mint logika, következetesség, (legalább a látszatra adó) fizika, nem kapaszkodhattam. Toronyház tetejéről másfél méteres vízbe ugrani olyan dolog, amire talán még Chuck Norris sem képes. Sztorit illetően is hemzsegett a film az agyhalott jelenetektől, de megvolt a karakterek iránti szimpátia, és olyan igazán moziszerű élmény volt még itthon is az egész, szóval el tudtam a hibáit nézni neki.
Nem értem viszont az olyan véleményeket abszolút melyek szerint gyenge lett volna, vagy unalmas az eleje, mert mihez képest volt az ? Transformers-hez ? No mert ahhoz képest igen, unalmas volt, de
az előző részekhez képest semmiképp.

szavazat: 3/10 június 17. 12:25:11
június 17. 12:25:11

Nagyon gyenge. Az első még jó is volt, de aztán ez is egy zombi apokalpitkikus kaptármásolattá silányult... 3/10.

szavazat: 1/10 június 02. 22:54:11
június 02. 22:54:11

Az eleje unalmas volt, a végére viszont felpörögtek az események.
Hatalmas csalódás. Mikor meghal egy régi szereplő, azt hosszú bambulással éri el.
[spoiler] Newt volt a kedvencem, erre tessék :( ... + miért kell manapság minden olyan szereplőt megölni a filmekben, aki a rossz oldalról visszaáll a jóra? És Gally-t miért kellett visszahozni, a szimpatikusabb karaktereket meg megölni?[/spoiler]
Szemét műdráma az egész...

május 19. 22:42:19
május 19. 22:42:19

Nos igen meglátszik hogy az íróban nem volt akkora érdeklődés az aktív filmes munkálatok felé mint pl. amikor a Harry Potter szerzője szinte beköltözött félig meddig a forgatásra és úgy beleszólt mindenbe ahogy csak lehetett és ez még ha idővel vissza is esett nála, mert pl. megnyirbálták a mozgásterét ahogy azt a 3. része rendezője is tette de azért odafigyelt a dolgokra eléggé vagy ugye pl. az éhezők viadala írónője, aki bár együtt működött a filmes stábbal de tudott rugalmas lenni ha épp kellett az alkotói folyamat közben ha épp úgy kívánták a körülmények mert erről konkrétan hallottam is. De szerintem James Dashner olyan volt mint a titokzatos folyó írója Dennis Lehane aki maga is elismerte hogy nem nagyon jár forgatásokra és eléggé szabad kezet enged a filmes stábnak, de hogy a filmre is kitérjek nekem mint sima filmmel nem volt vele bajom lekötött és tudtam végig a filmre figyelni éberen és ekkor még a könyveket nem ismertem igazán. De most hogy ma befejeztem ennek a filmnek is a könyveredetijét is és ma este eljutottam a filmig is a mozi után hosszú kieséssel megint, azt tudom mondani rá mint az első 2 filmnél mint sima film jó lett és nagy kedvencem de mint regényalapú történet, hanyag slendrián és néhány dolgot leszámítva nincs nagy összhangban a forrásanyaggal amit elvileg felhasználtak papíron. Úgy hogy nem is tudom mit gondoljak erről a szériáról a könyvek ismeretében mert mint film nekem megáll a lábán azért ha a regénytől eltekintek, de ha már gondolatban is összevetem a könyvekkel már kezd az oldalamba állni a tüske mi végett lett ez az egész olyan radikálisan átírt amilyen lett legvégül.

szavazat: 3/10 május 07. 17:33:00
május 07. 17:33:00

Az első rész érdekes volt. A második már-már gyönyörűen változatos. A harmadikkal viszont a földbe döngölték az egészet. Ócska, rossz, humortalan, fájdalmas, logikátlan b*romság az egész. Most elkezdhetném sorolni az óriási hibákat, ah.... nagyon hosszú lenne a lista. Legyen annyi, hogy már a film elején képtelenek használni a repülő szerkezet amúgy igen masszív fegyver rendszerét. Itt már tudtam, hogy ez borzalom lesz.

Óriási csalódás!

szavazat: 6/10 május 02. 08:29:58
május 02. 08:29:58

Jobb, mint a 2., de az 1. volt a legjobb! Ez a rész sem valami fergeteges!

szavazat: 1/10 május 02. 06:52:32
május 02. 06:52:32

Végigszenvedtem. Nem kellett volna. A végén már azért drukkoltam, hogy a kis bociszemű Tomit meg a többi kis porbafingót nyiffantsák már ki...

szavazat: 1/10 április 29. 20:01:43
április 29. 20:01:43

"Eléggé rossz film, pedig sokmindent ki lehetett volna hozni belõle. Látványos és pörgõs, de ennyi minden pozitívuma. Nincsenek benne kidolgozott karakterek, a történet pedig üres, és nem is varrják el a végén a szálakat. Mondjuk az elsõ két rész után az ember nem is számít jobbra."

Teljesen egyetértek! Fel kellene már nőni az ilyen szinttől! :(

április 29. 13:32:31
április 29. 13:32:31

Ennek az alkotásnak a forgatásába belekeveredtem jó magam is tavaly márciusban, egy fokvárosi esti reptérre menet közben. :)

Az a jelenet amikor este a zebránál várakozik a csaj, és a körülötte lévő elegáns embereken orvosi maszk van a túloldalom pedig megpillantja a Tomit. Én persze nem kerültem bele a nagy kék hátizsákommal. :D :D Viszont az egyik extra szereplő csajjal, dumáltam egy kicsit, hogy megtudjam melyik film lesz ez. :)

Csak ezért néztem meg. De nem az én világom.

április 28. 22:34:49
április 28. 22:34:49

Ez valami qurva nagy fárasztó faszság. A Föld nem b@szott még ekkora köcsögséget.Hogy lehet ilyen baromságot megfilmesíteni ?

szavazat: 2/10 április 27. 20:15:22
április 27. 20:15:22

Komolyan... csalódás, csalódás hátán... csillagok háborúja, éhezők viadala, beavatott, és mostez...?! Komolyan, szarabbnál szarabb műdrámák egymás után.

szavazat: 5/10 április 27. 14:57:14
április 27. 14:57:14

Az első 37 perc után, egyre gyakrabban néztem az időt, hogy kikapcsolom. De végül is nem.
Az előző résztől jobb, de ez sem lesz átütő siker.

5/10

szavazat: 10/10 április 14. 22:20:20
április 14. 22:20:20

Nem értek egyet... Én többször olvastam, és filmben is sokszor láttam. Szerintem nincs azzal semmi baj, ha nem követi a könyvet, így is lehet élvezni és talán még jobb is így, olyan, mintha több része lenne, csak a felét tv-ben látná az ember. Nekem nagyon tetszett, ez lett a kedvenc filmem, pedig rég elmúltam mozifüggő 12 éves. Én "könyvet olvasóként" 10-et adtam rá -10 helyett.

szavazat: 1/10 április 14. 19:41:26
április 14. 19:41:26

Aki csak a filmeket látja, annak ez talán elmegy egy egyszernézős világvége-mozinak. Aki a könyvet is olvasta, annak sokkal nagyobb csalódás. Csak azért adok 0 pontot, mert mínuszt sajnos nem lehet, pedig ez nem érdemelne 1-2 csillagnál magasabb átlagot.
Az első részt sikerült nagyjából eltalálni, a másodikban már TELJESEN eltértek a könyvtől, és az egészet elvitték egy tucat zombis rohangálós hülyeség irányába. Senkinek nem tetszett, akkor azt ígérték, a befejező rész kompenzálni fog mindenkit. De ez még az előzőnél is SOKKAL rosszabb lett. Elolvasták a könyv hátulján a rövid leírást meg a szereplők neveit, és az alapján forgattak egy új filmet?
Mert ennek a regényhez köze NINCS. Egyetlen perc, egyetlen mondat, SEMMI, de semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Elég szomorú, hogy az író ebbe így belement.
Ez a film az előző részével együtt egy rakás sz*r, mozifüggő 12 éveseknek popcornnal talán megér 3 pontot, a könyvet olvasóknak -10. SZÉGYEN.

szavazat: 5/10 március 03. 14:13:16
március 03. 14:13:16

Rettentõen kiszámítható.... csalódás.

február 17. 10:23:19
február 17. 10:23:19

*** SPOILER ***

Halálkúra - avagy minden út Rómába VESZETT

Végre itt van a harmadik rész! Az elsõben volt egy izgalmas labirintus, amely üdítõ újdonság volt az unalmas sablonfilmek között. A második rész átment zombulásba, és az útvesztõ szépen elkopott. De sebaj, a harmadik rész trélere belógatja a maze-es madzagot:
- Rögtön a 35. másodpercben, a FOX logó után feltûnik egy labirintus képe. (Bevágás az elõzõ részekbõl? Meglátjuk, mindenesetre biztató)
- "3 évet töltöttünk azzal, hogy kijussunk a falak mögül, és most vissza akarunk menni. Én ülök elõre." (húha, netán visszamennek egy labirintusba?)
- Trükkösen bevágott rész, ahol a kínai gyerek a labirintus tisztásán találja magát, majd vágás, és egy sirató elöl menekül a folyosón (hurrá, ezek visszamennek a labirintusba!!!)

Ezek után arculcsapásként éltem meg, hogy nem mentek vissza a labirintusba, mert a filmben nem szerepel labirintus! Tehát megint egy Maze Runner film, ahol a Maze elmarad, marad a Runner. Ennyi erõvel lehetett volna City Runner is, vagy Train Runner...

Azon kívül, hogy a tréler csúnyán átvert, már csömöröm volt a WiCKeDpédiás marhaságoktól. VESZETT jó film lehetett volna, de az elsõ rész víziója sajnos a homályba VESZETT. Helyette a WaKCináD nevû anagrammatikus cég szenvedéseit látjuk, amolyan I Am Legend stílusban. A zimbes-zombis részek uncsik, a többi rész a tininyavalygás színvonalán áll. A jó oldalon álló felnõttek szeretetükrõl és elfogadásukról biztosítják a tiniket, korlátokat ritkán állítanak, az a gonosz felnõttek dolga, akiknél a pénz és a puska is van, jaj, jaj.

Én a trükkös labirintus miatt néztem meg egyáltalán az elsõ részt, és tetszett. A második és harmadik részben viszont nem azt kaptam, amit az elsõ alapján vártam, vagy amit a vágásokkal összehozott csalásokkal a trélerben sugallni igyekeztek.
3/10, mert nem szeretem, ha hülyére vesznek

szavazat: 1/10 február 16. 22:02:41
február 16. 22:02:41

Pocsék, de legalább baromi hosszú.

február 07. 13:21:04
február 07. 13:21:04

A fél film rémült lihegés, szaladgálás és haldoklás... 30-40 perccel rövidebben még jó is lehetett volna.

Összes hozzászólás
Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás