Baby

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz drámasorozat, 50 perc, 2018

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A két gazdag római tinilánynak elege lesz a családjából és az osztálytársaiból, beszippantja őket a városi alvilág, és kettős életet kezdenek élni.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2021 dec. 27. - 16:58:46 5/10
Botrányosnak szánt tinisorozat a Netflixtől, egyenesen Olaszból. A sztori középpontjában egy elit gimnázium egyenruhás fiataljai állnak, akik a felnőttek képmutatásának, valamint a hagyományos értékekből való kiábrándulásnak hatására csapnak gengszterkedésbe, dílerkedésbe, kurválkodásba, továbbá tanár-diák viszonyba. A téma rohadt érdekes lehetne, de az egész kidolgozása fájdalmasan felszínes. A gyakran kínosan röhejesen viselkedő karakterek gyengék, mondhatni teljesen egybitesek. Van köztük egy elvileg muzulmán bevándorló, ki a legbelül érzékeny rosszfiú alfahím szerepet hivatott betölteni, ám a legjobb esetben is úgy néz ki a srác, mintha Tommy Wiseau & Pumped Gabó keveréke lenne. A színészi játék csapnivalóan szar, viszont ebben semmi meglepő nincs, mert ez amolyan olasz sajátosság. A meleg száltól sem mentes széria belemegy a pletykálkodás meg a bullying intézményébe, ugyanakkor az előbbit iszonyatosan erőltetetten ábrázolja.
A 2. évad egy újonnan belépő szereplőnek köszönhetően izgalmasabban indul, de aztán szépen leül az elsőhöz hasonlóan, szerencsére csak 6 epizódos szezon. Igaz néha feszültebbé válik a cselekmény, előfordulnak keményebb dolgok, illetve itt egy új értelmet nyer a hivatásos ribanckodás fogalma, ezáltal valamivel erősebbnek mondható a drámaiság, azonban összességében ebben a felvonásban ugyancsak a felületesség dominál. A komplett sorozat szintipop dalokkal van telepakolva és igényes fényképezéssel rendelkezik.