Bátrak földje

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 60 perc, 2020

Értékelés:

149 szavazatból
Szerinted?

Kalamár Tamás vadonatúj napi telenovellája egy szerelmi négyszögről szól: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólány, és két rivális férfi küzdelméről az igaz szerelemért. A romantikus történet 1865-ben játszódik, amikor a rang és a származás ereje még legyőzhetetlennek tűnt. Ám a szívnek már akkor sem lehetett parancsolni, így a Bátrak földje szereplői a hazugságok, az intrikák, de még akár életek kockáztatása árán is készek mindent megtenni a boldogságért, a sikerért és a happy end-ért. A Bátrak földje vállaltan nagy érzelmeken, és a kornak megfelelő, kiélezett élethelyzeteken alapszik, de a történetmesélési és képi megvalósítása nagyon is mai. A korhű környezetben, teljes egészében valódi helyszíneken forgatott sorozat, csodás jelmezeivel és hangulatával csábít mindenkit egy regényes kalandozásra.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
napraforgó ápr. 03. 04:58:39 3/10 Előzmény Kuttyánszki
Na igen, Rózsa haja soha nincs leeresztve, még éjszakára is félre van csapva, ami nevetséges. De mondjuk ehhez a frizurához nem kell csak néhány csat.
Katica copján már én is elgondolkodtam, és sem tudom elképzelni, hogy az ember a feje mögött ilyen rafinált copfot tud magának fonni.

Engem meg a báróné időnként szétzilált haja zavar, ezt nem tudom elhinni az adott korban. És a cigányasszony kendő alól kilógó fürtjei semmivel sem teszik őt cigányosabbá. Pláne nem az a sötét maszat a szeme körül.

Ezekre a hülyeségekre modják, hogy kevesebb több lett volna.

Mindig röhögök Anna túlfestett szemén, meg azon, hogy a szemén túl is ragasztgattak neki műszempillákat, csak, hogy nagyobbnak mutassák a szemét. Az ő esetében el lehet mondani, hogy
mindenféle festék nélkül is szép lett volna.
kevesebb szemfesték, kicsit decensebb frizura és ez egy nagyon szép lány.

A báróné erős szemfestéke meg egy bordély madamjára emlékeztet, nem egy úrinőére. Ezzel, meg a tulipirosra festett hajával nagyon mellélőttek.

Mariska dauerolt piros haja sem hajaz a valóságra.
3/10
Kuttyánszki ápr. 02. 23:29:28 3/10 Előzmény nocito
Nem hiszed el, de van, aki szuper hajakat tud fonni magának.
Rozsda haja nincs befonva, féloldalra van húzva, engem nagyon irritál az ilyen haj.
nocito ápr. 02. 22:22:54
Valaki mondja már meg, hogy Katicának ki az istennyila fonja be olyan frankón a haját? Nyilvánvalóan a stábfodrász, dehát a cselédsoron valójában??? Annácskáét még elhinném, Icukáét is, hogy Katica. Ja és a másik... Rozsdáét ki? Az anyja kizárt.
3/10
napraforgó ápr. 02. 22:18:52 3/10
Azok a cseppek javitani fogják-e Josefin állapotát, vagy rontanak rajta?
Szerintem nem meri megkockáztatni, hogy ártson, még a végén kideritik a tiltott magzatelhajtástés abból baja lehet.
2/10
Ordító egér ápr. 02. 22:09:56 2/10 Előzmény guess.who
Kérdés, eleve gyógyítani akarta-e Jozefint, vagy bosszút akart-e állni rajta, amiért úgy bánt vele, ahogy. A támadás annyiban tett közbe, hogy a vudubaba elégett - ami sokkal borzalmasabb halál, mint pl. szívrohamban elpatkolni.
3/10
Kuttyánszki ápr. 02. 22:09:44 3/10
Abban a szőlőben egyfolytában kapálnak, mégis merő gaz az egész :D
Igaz, többnyire csak támaszkodnak a kapára, talán azért.
De azért annyira figyelhetnének, hogy legalább némi nyoma legyen a kapálásnak!
Csákányozik a szőlőben, te jó Isten! Hát hogyan gondozták eddig azt a szőlőt?! :D
nocito ápr. 02. 22:08:52
"Jajj Sándooooor! Okos asszonyt ne válasszááál!!!!!" (apja)
3/10
Kuttyánszki ápr. 02. 21:25:55 3/10 Előzmény nocito
Megnyugodtam, hogy nem csak én látom így!
3/10
napraforgó ápr. 02. 21:07:28 3/10
A reklámba bevágott előzetes szerint a báróné verette meg Babát, nehogy eljárjon a szája.
Na igy segitsen az ember.
guess.who ápr. 02. 19:55:50
Baba támadói: a rövid jelenetben csak a jobb szélső fickó arca látszott, szerintem ő nem szerepelt még eddig. A bal szélső feje végig kint volt a képből, a középső meg a kalap és a lehajtott fej miatt nem felismerhető. Ami viszont igen, hogy mindhármuknak elég sötét bőrük van - sötétebb, mint a Babáé.
guess.who ápr. 02. 19:52:41
Egyébként Baba támadói HÁRMAN voltak, és amiről eddig nem beszéltetek, az egy elég fontosnak mutatott momentum: egy szalmából készült, nagy, vöröses(nek mutatott) hajú vudu-babát bűvölt éppen, amikor megtámadták, a baba pedig beleesett a tűzbe és meggyulladt a fejétől kezdve az egész. Ha ezzel Jozefint gyógyította volna (a vöröses haj alapján, bár nem láttam hajszálat belefűzve), akkor nem sokáig lesz már szereplő a bárónő...
guess.who ápr. 02. 19:43:39 Előzmény napraforgó
Csak egy ötlet: mi van, ha Móric áll (esetleg személyesen) Baba megveretése mögött? Tudhat valami az anyja titkáról - amit ugye Baba őriz. Tudja, hogy Anna Babától tanult, az is csípheti a szemét. Esetleg sejt valamit a Baba által őrzött másik titokról is, ami Zalánnal kapcsolatos (és Zalánt nagyon utálja). Vagy egyszerűen csak így akar imponálni az apjának és az anyjának is, hogy ilyen zseniális tervet kieszel és végrehajt. A múltkori, piactéri ordítozós-verekedős terv is az ő ötlete volt, szóval van benne erőszakra való hajlam...
guess.who ápr. 02. 19:39:59 Előzmény Kuttyánszki
Hát itt nyilván azért pletykás mindenki állandóan, mert így lehet újabb és újabb konfliktusokat generálni. A DÖ-ben is az a legelső dolog, hogy a titkokat ki kell fecsegni a fél falunak egy "de nehogy elmondd másnak!" sopánkodás kíséretében... :)
guess.who ápr. 02. 19:37:36 Előzmény napraforgó
"De hogy vadidegen, sosem látott zsiványok? Annyira hihetetlen. "
Eleket is így hozták be: vadidegen, sosem látott zsiványként, aztán két rész alatt nélkülözhetetlen lett...
guess.who ápr. 02. 19:34:02 Előzmény napraforgó
"kitalálta, hogy mit tett Jozefin és sejthette, hogy Baba volt a segitsége."
És akkor ha az asszonyra mérges, agyonütteti Babát, aki meg az ő gyerekét segítette világra, meg gyógyította meg az imént - meg amúgy mindent tud? Ez nagyon nem áll össze. Baba megtámadása szerintem egyiküknek sem áll érdekében, úgyhogy inkább valami külső támadók lesznek, vagy olyanok, akik egy eddig még nem ismert szálat hoznak be.
guess.who ápr. 02. 19:31:18 Előzmény nocito
Lehet, hogy ezek a támadók is olyan lényegtelenek, mint az(ok), aki(k) megölté(k) azt a zsidó kereskedőt, vagy akik korábban is megtámadták Babát. Most majd mutatnak valami elmosódott, sötét jelenetet, aztán Annácska megint megmenti az asszonyt, közben újra találkozik Sándorkával (aki éppen Katicától jön), hintáznak egy kört, aztán mehet megint elölről az egész.
3/10
napraforgó ápr. 02. 18:24:52 3/10 Előzmény Ordító egér
Nem derült ki. Szerintem a baba tudja, de nem árulta el..

Én nem hiszem, hogy a báróné vereti meg Babát. Miért tenné? végül is segitett neki, a méreg után, a vetélés után ellenmérget is diktált bele, úgyhogy fel fog épülni. A bárón nyilván rosszul érzi magát, mert rá volt kényszerülve, hogy a segitségét kérje, meg azért is, mert tudja a titkát, de azért nem hiszem, hogy ilyen aljas lenne.
A báró meg - hát neki is van titka, amit a cigányasszony tud, egy zabigyerek, úgyhogy ő sem nagyon ugrálhat. Bár azt már tudjuk, hogy neki van kapcsolata a zsiványokhoz.
2/10
Ordító egér ápr. 02. 18:12:22 2/10 Előzmény napraforgó
Mindenre én sem emlékezhetem, vagyis mindeddig homályban maradt, kik és miért támadták meg Babát.
2/10
offtopic
Ordító egér ápr. 02. 18:11:12 2/10 Előzmény Kuttyánszki
Scherert rossz ripacsnak tartom. Ha ez a limonádé valóban saját fejlesztésű, nem valamilyen külföldi minta lekoppintása, akkor nagyon csodálkozom. A Tanár esetén nekem csak 2 kérdésem van: 1. Miért járnak ezek az ifjú bűnözőjelöltek iskolába? (Az nem válasz, hogy azért, mert kötelező.) 2. Miért nem hagyják ott a tanarak ezt az "iskolát"? Válasz: Mert WC-pucolónak sem vennék fel őket.
2/10
Ordító egér ápr. 02. 18:04:55 2/10 Előzmény napraforgó
Ha a báróék és a betyárok kapcsolata tisztázatlan marad a végére, akkor ez elég komoly hiba.
Összes hozzászólás