Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő

Bakancslistához adom
Ryu to sobakasu no hime / Belle: The Dragon and the Freckled Princess
16 éven aluliak számára nem ajánlott japán animációs kalandfilm, 122 perc, 2021

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Mamoru Hosoda a japán anime egyik meghatározó alakja. Neve a hazai közönség számára is jól ismert, hiszen előző két filmje, A fiú és a szörnyeteg, valamint a Mirai – Lány a jövőből a magyar mozikban is nagy sikert aratott. A 17 éves Suzi édesapjával él egy faluban, ahol már évek óta nem találja a helyét. Miután regisztrál az „U” nevű virtuális világba, életre kelt egy másik identitást, amely tökéletes ellentéte a valódinak: az ötmilliárd felhasználóval rendelkező, nyüzsgő univerzumban ő Belle, a híres énekesnő. Az egyik virtuális koncertjét váratlanul megzavarja egy különleges teremtmény, és ezzel egyszerre borul fel mindkét élete. Hosoda ezúttal A szépség és a szörnyeteg klasszikus történetét értelmezte újra, nagyon is mai, és ízig-vérig japán megközelítésben. A film – hasonlóan Mundruczó Kornél Evolúció című alkotásához – a 2021-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Premiere szekciójában debütált.

Bemutató dátuma: 2022. február 17. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Szereplők

Suzu / Belle
Shinobu Hisatake
Shinjiro Chikami
Ruka Watanabe

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
eminau 2021 dec. 27. - 21:19:32 10/10
nagyon ajánlom mindenkinek már csak a zenéje miatt is érdemes megnézni a humora elfogadható valamennyire
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu