Bohém rapszódia

Bakancslistához adom
Bohemian Rhapsody
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film, 134 perc, 2018

Értékelés:

554 szavazatból
Szerinted?

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.
Bemutató dátuma: 2018. november 1. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Mike088 okt. 11. 20:54:09 9/10
A film életrajzi részébe lehet egyedül belekötni. Ugyanis a Queen története csak részben hiteles ebben a produkcióban. A zenekar és Freddi Mercury életének jelentős állomásain és döntéseikben is fals, hatásvadász módosításokat eszközöltek. Értem miért, és úgy gondolom ez megbocsátható. Mert kapunk egy olyan filmet ami a kép világával és a színészek teljesítményével megérdemelten lett ilyen népszerű. Rami Malek kiváló választás volt a főszerepre, nemcsak a hasonlóság miatt, de az öltözködése és a színpadi koreográfiája is egy az egyben Mercury! Én UHD formátumban néztem eredeti nyelven a saját házimozi rendszeremen és nagyon jól szórakoztam. Bár én kissé elfogult vagyok mert gyerekkorom óta szeretem a Queent. Egy szó mint száz akit érdekel a Queen vagy Mercury személye az nézze meg bátran nem fog csalódni! 9/10
8/10
Zitandi szept. 07. 12:09:38 8/10
Iszonyú nehéz lehetett eljátszani Mercury szerepét, megtanulni a mozgását, a gesztusait. Akik fanyalognak az alakításon, gondoljanak bele: Mercury csak egy volt a világon, csak ő tudná magát eljátszani élethűen. Nem lehet elvárás, hogy tökéletes legyen. Ha nem fordítottak volna erre ekkora gondot, akkor meg az volna a baj. Én azt mondom, a színész megtette amit lehetett, látszik a munka, főleg a Live Aid részben, ott szerintem mindenkit elsodort magával a jelenet. Nekem a fogsor kicsit eltúlzott volt, írta valaki hogy a színész erre "hegyezte" ki a játékát, szegény nem is tehetett mást, próbáljunk mi egy ilyen protkóval a szánkban természetesen beszélni, nagyon zavaró lehet.
Nem tudom a történet mennyire valósághű, de átadott valamennyit abból, milyen lehetett Freddie Mercury-nak lenni.
A banda többi tagját zseniálisan megtalálták, valaki írta az egyik angol oldalon, hogy döbbenet hogy a Brian May-t alakító színész jobban hasonlít May-re mint Brian maga. És tényleg. :)
9/10
Midnight67 szept. 06. 15:49:56 9/10
Véleményem egyezik Nótáriuséval, örültem, hogy láthattam ezt a filmet. Engem egyedül a főszereplő irritált kicsit, túljátszottnak éreztem a játékát, ezért mínusz két pont lenne részemről. Ellenben plusz egy pont azért, mert én anno ott voltam a budapesti koncerten (Istenem, de rég volt! ) és nagyon jó volt most nosztalgiázni.
Sajnos, a "Tavaszi szél vizet áraszt" a filmbe nem fért bele.:(
6/10
nikato szept. 06. 14:31:00 6/10
Másodjára sem tetszett Malek szájtartása/fejtartása, végig a fogakra koncentrált. Régen férfiasabbak voltak a férfiak, a végén az eredeti zenekar klipje ért a legtöbbet. Aki Deacont játszotta szintén jól betanulta a mozdulatokat. Roger karaktere tetszett a legjobban, valóban volt benne humor. Az I'm in love with my car amúgy egy nagyon jó dal, amit Ő szólózott. Voltak ferdítések, a Live Aid-es dolog is máshogy volt, és a betegségét sem úgy jelentette be Freddie, ahogy a filmben volt. Mary jól járt, Ő örökölt mindent Freddie után, az összes jogdíjat is.
10/10
Nótárius szept. 06. 01:39:34 10/10
! Ímhol, végre megérkezett a tv-be is !
Az itthoni kép- és hangminőségem, a kedvem szerinti beállításokkal, kétséget kizáróan maradéktalanul adta vissza e film teljességét. Sőt, annyival még sokkal jobb is volt ekként, hogy a mozizók táplálkozási miegymásai, hangos reakciójú bezavarásai nem ronthatták le az élményt.

Mivel a Queen zenéje mindmáig a kedvenceim élvonalában van, előzetesen úgy véltem, hogy e magas szinthez mérten valószínűleg a hibákra figyelő kritikusa leszek ennek a filmnek. Tévedtem.
Számomra, az első perctől az utolsóig a hatása alatt tartó, sajátosan elragadó hangulatú, a legendás együtteshez méltó, hiteles érzetűen nagyszerű volt a film; a karaktereikbe átlényegült remeklő színészekkel, igényesen felépített személyiség-változásokkal, kapcsolatokkal és helyzetekkel.
A drámai feszültséget (is!) hordozó, színvonalas természetességű párbeszédek részeként a humor is gyakorta teret kapott benne:
A legfelső hangtartományban felvételre énekelve,
Roger Taylor:
- Galileo!, Galileo!, Galileo! ...
- Ez milyen volt Freddy?
Freddy: - Feljebb! Magasabban kéne.
Roger Taylor: - Ha még feljebb viszem, csak a kutyák fogják hallani. :)
10/10
NHzsolt szept. 05. 23:38:52 10/10
Nagyon komoly film, nem hinném, hogy lehet 10-nél kevesebb csillagot adni rá, ha valaki szerette a zenéjüket és átélte, mik zajlottak le az emberekben anno.
Persze lehet keresni a hibákat, de minek, ha úgy néztem végig, hogy eszembe nem jutott volna bármimást csinálni közben? Én ennek megfelelően adok pontot... :-)
10/10
UncleSam szept. 05. 23:23:26 10/10
Úristen, mekkora film! 1000/1000.
Dolphus Lundgrennus szept. 05. 21:42:06
Ennyi zseniális megmondó ember egy rakáson...ennyi maradt Hunniából...ahol elvileg valamikor valami pedig készült.
2/10
Tiberio szept. 05. 21:04:13 2/10
Hát, ma ez ér Oscart: ha vki jól betanulja egy figura manírjait, hogy fel lehessen ismerni az illetőt. Felléphetne vele a cirkuszban. Amúgy meg legalább két Queenről kellene beszélni: az egyik, a hetvenes években még foglalkozott a zenével; a másik, a nyolcvanas években egyre inkább a körítéssel, a nevetségesen szextöltetű színpadi extravaganciával, a manírokkal, a sztársággal, ami elfedte a zenét. Pedig csak és kizárólag az volt az érték, semmi más.
10/10
CsiróCsiró aug. 30. 22:41:22 10/10
2020. szeptember 5. - Országos TV-premier!!!

Pont aznap lenne 74 éves Freddie Mercury.

Gondolom nem véletlen az időzítés.

Vagy mégis?

😎
RudikaFilm aug. 19. 13:08:48
Mi lett volna ha Sacha Baron Cohen játszotta volna Freddie-t?
(akkor meg az lett volna hogy ez a pali majdnem két méter magas stb. 😀)
7/10
AttilaDeb máj. 23. 20:14:54 7/10
Én úgy éreztem magam mintha egy szappanoperát néznék. Nincs élet szaga a filmnek.
1/10
koczanradiosbalint jan. 25. 19:13:37 1/10
Ha van valami, ami katasztrófa a filmpiacon, akkor ez a film az... Rettenet... Nem bírtam végig nézni...
9/10
nefefe jan. 04. 14:17:46 9/10 Előzmény sanyibacsi
Ennyit szűrtél le a filmből? Nekem a fiatal éveimet hozta vissza, annak ellenére, hogy nem is szerettem annyira a Queen-t. Most nagyon örülnék neki, ha egy ilyen kaliberű énekes még élne és dolgozna.
Szerintem nem a körítést kellene figyelni, hanem átérezni egy ember életfelfogását, a jobbnál jobb zenékről nem is beszélve. Ez a film méltó emlék Mercury-nak.
1/10
sanyibacsi 2019 dec. 31. - 14:57:22 1/10
A főszereplő annyit hasonlít Fredgie-re mint a majom a paradicsomra. 1/10
2/10
Timberio 2019 szept. 23. - 16:33:34 2/10
Ritkán lát az ember ennyire kínos filmet. Lényegében gyenge benne minden: a főszereplő azt képzeli, attól utánozza legjobban az isteni Freddie-t, ha úgy csinál a szájával mint valamelyik emberősünk. Ráadásul ezt az egyetlen színészi eszközét egész film alatt alkalmazza is.
A forgatókönyvíró a legelemibb párbeszédeket is képtelen megoldani, a feszültséget, illetve romantikát még hírből sem ismeri. A rendezőt és a vágót valamelyik vidéki tehenészetből szalajthatták, annyira nincs fogalmuk arról, mi az iparosmunka.
A történetvezetést megmérgezi a folyamatos hazugság, és a koncepció teljes hiánya. Freddie hangja végig üresen cseng, de nem csoda, az őt imitáló énekes is egy középszerű senki. Még arra sem voltak képesek ezek a balfaszok, hogy legalább az eredeti dalokat játsszák be.
A dalok folyamatosan meg vannak szakítva, ezzel a film egyetlen értéke is elveszik. A zene.
Marad a gagyi, a szemét és a nagy kupacba összehordott szar.
Mert ez a film szar, barátaim. Ne kerteljünk.
9/10
H.Vivien 2019 aug. 12. - 21:04:34 9/10
Jó volt a film, csak hiányoltam belőle azt a jelenetet, amikor elénekelte a "Tavaszi szél vizet áraszt" című dalt...
9/10
Gege06 2019 júl. 10. - 23:29:04 9/10
A hibái ellenére is imádtam a filmet! A végére még Malek-nak is elhittem ,hogy ő Mercury... :)
Azt azért valljuk be, h eddig senkinek sem sikerült még csak picit sem leutánozni Freddie-t....ez a fiú legalább megpróbálta jól csinálni és minden tiszteletem az övé!
Tehetségkutatókon is sorban véreznek el a jobbnál jobb előadók egy FM-nél.....nem véletlenül
Zseniális a fazon, egyedi, formabontó, imádom....és a hangja páratlan!

Ide írd a spoileres tartalmat


Az azért nagyon álszent, ahogy a "jófiúk" (zenész társai) kiállnak mögüle és csak ő van rossz színben feltüntetve......na persze abban a korban ilyen sikeresen nem csajoztak meg nem drogoztak hanem haza indultak az asszonnyal....(röhög a vakbelem) már ilyenkor nem teljesen mindegy...az asszony sem hülye :):):)
Jó volt, könnyed volt...de nem életrajzi film...ahhoz túl sok a ferdített tény...
_goldie_ 2019 júl. 09. - 21:09:19
(ismét belefutottam a témába:)) "Oké nem olyan magas és nem barna szeme De a többi,az nagyon hasonlit!"
erről: https://www.youtube.com/watch?v=2cH5htm6T4E
nekem ez jutott az eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=tgbNymZ7vqY
...szóval a hitelesség és a hasonlóság ......na persze......bohém :))
Kistupac 2019 júl. 02. - 19:37:39
Rászántam azt a két órát, (több nekifutásra) vegyes érzelmeket generált bennem, egyrészt elég dúrván középszerű a film, slendrián módon kezeli nem csak az időrendet, de maga Mercury megjelenését is, simán lehetett volna akár Mick Jager is a színpadon néhány jelenetben, és az a szürke szempár, mit ne mondjak, érdekes volt, pláne úgy, hogy a való életben sötétbarna szemei voltak, néhány pár kontaktlencse biztosan nem vitte volna csődbe a produkciót. Másrészt hiányolom a Live AID utáni, utolsó időszak bemutatását is, a fizikai leépülést, az AIDS elhatalmasodását, a leépülés közben végzett stúdiózást, és egyéb zenei munkálatokat is (meghatározó darabok jelentek meg abból az időszakból is). Jó film volt, voltak hiányosságai, többek között a nagy barát Elton John-t is, remélem a Rocketman utan végre kapunk mi Depeche Mode rajongok is egy játékfilmet, lenne benne potenciál
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu