Bosszúállók: Végjáték

Bakancslistához adom
Avengers: Endgame
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasztikus akciófilm, kalandfilm, 182 perc, 2019

Értékelés:

305 szavazatból
Szerinted?

PORT.hu:
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Bemutató dátuma: 2019. április 25. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Carol Danvers / Captain Marvel
Rocket (hang)
Natasha Romanoff / Black Widow
Hope van Dyne / The Wasp
Tony Stark / Iron Man
Happy Hogan
Steve Rogers / Captain America
Wanda Maximoff / Scarlet Witch
Scott Lang / Ant-Man
Janet Van Dyne
Bucky Barnes / Winter Soldier
Clint Barton / Hawkeye
The Ancient One
Bruce Banner / Hulk
T'Challa / Black Panther
Pepper Potts
Brock Rumlow / Crossbones
Harley Keener
James Rhodes / War Machine
Secretary of State Thaddeus Ross
Maria Hill
Peter Parker / Spider-Man
Jane Foster
Peter Quill / Star-Lord
Alexander Pierce

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter szept. 15. 19:16:57 Előzmény A l a d á r

"Vasemberre gondoltál, legalább ő igazi hősként, méltó módon került ki az univerzumból.?

Szerintem pedig tök feleslegesen halt meg. Semmi szükség nem volt rá, hogy feláldozza magát.
Danvers - aki a legerősebb volt köztük - miért nem használta Thanos ellen a kesztyűt mikor Pókember odaadta neki?"


2/10
A l a d á r szept. 15. 14:48:29 2/10 Előzmény Aventador


Kedves Aventador!

Azt írod, hogy "A végén a legjobb karakternek vetettek véget. :("
Ellent kell mondjak, sajnos Hulknak már a mozi elején "vetettek véget". Hihetetlen személyisége volt, amit Bruce Banner egyszerűen "kitörölt", elvette a testi erejét és a "lelkét" pedig simán megsemmisítette. 6 PhD-vel... Szörnyű volt nézni a szemüveges "legerősebb bosszúállót" Banner fejjel és okoskodó gondolkodással.
A második számú kedvencemnek pedig az előző filmben vetettek véget, Lokit végleg kiírni az univerzumból nagyon nagy hiba volt szerintem.
Thort pedig egy kövér alkoholista gamernek beállítani szintén bugyuta hiba, teljesen életszerűtlen, bár ő még életben van a 3 igazi "nagy" közül.
Persze, Vasemberre gondoltál, legalább ő igazi hősként, méltó módon került ki az univerzumból.
A legutóbbi Spiderman film egy katasztrófa, a fake idegennel, szóval aki maradt nekünk, az Dr. Strange, meg a Galaxis őrzői, bár Peter Quillnek tepernie kell, hogy ismét megkedveljük, miután a végtelen háborúban tönkrevágta a fél univerzumot... ha Thor becsatlakozik, akkor az egy jó társaság marad.
A többi megmaradt "szuperhős" meg egy vicc, már bocsánat, egyik sem érdemel egy szót sem, kezdve a semmilyen képességgel sem rendelkező gyenge új amerika kapitánytól, akit a régi körönként kétszer körözött le, ha emlékszel még első találkozásukra...
Hát, ez van, csak a Dr. Strange és a Galaxis őrzői maradt.

7/10
666444 aug. 01. 10:27:38 7/10
Kicsit unalmasnak tartom
4/10
tibo@digikabel.hu jún. 22. 11:07:18 4/10
Jöhetne már Thanos Hollywoodba...
csicso82 máj. 03. 13:54:08
A szokásos időutazásos ellentmondásokat leszámítva, és hogy sok helyen lassú és akár unalmas is, mégis tökéletes, hiszen egy kb. 21 filmből álló sorozatot tudott lezárni itt egy kis Spoiler:

hiszen minden korábbi Marvel filmből van benne szereplő, helyszín, részlet és emiatt zseniális alkotás

emiatt nálam 10/10-es sőt önagában értelmetlen megnézni, ez annak okoz maradandó élményt aki a korábbi kb. 21 filmet látta (fejből nem tudom pontosa mennyi is volt)
Zachariah ápr. 24. 21:31:30
A csatajelenet tetszett, az időutazással már voltak problémáim.
Bruce Banner/Hulk azt magyarázza a többieknek a film első felében, hogy a múlt megváltoztatása nincs kihatással a jelenre, mert így a múltad lesz a jövőd. Már ezzel is lehetne vitatkozni, de van egyéb gond is.
Egy későbbi jelenetben az Ősmágus azt mondja Bannernek, hogy a múltban semmit sem szabad megváltoztatni, mert így alternatív idővonalak jöhetnek létre. Vagyis a múlt megváltoztatása mégis csak kihatással van a jelenre (és a jövőre)...
Azonban, ha ez megmaradna elméleti síkon, az még hagyján lenne. Viszont azt sehogy sem tudtam megérteni, hogy amikor a 2023-as Nebula lelövi a kilenc évvel fiatalabb önmagát, akkor a kilenc évvel idősebb énje hogyan marad életben? Persze lehet magyarázkodni, hogy mindketten egy idősíkban tartózkodtak, de akkor is fura.
A legnagyobb probléma viszont csak ezután jön. Thanos és serege ugyebár 2014-ből 2023-ba utazik, ahol hosszú harc után a főhősök legyőzik és elpusztítják őket. Ez viszont azt jelenti, hogy az Őrült Titán nem fog visszatérni 2014-be, ezért a 2014 utáni Thanosszal kapcsolatos események sem fognak bekövetkezni. Így nem fog sor kerülni a Végtelen Háború eseményeire sem és a Végjáték történéseire sincs szükség. Tehát nem kell meghalnia Vasembernek, Fekete Özvegynek és a többieknek sem (Gamora, Loki, Heimdall stb.).
Számomra nagyon furcsa, hogy ez az óriási logikai baki nem tűnt fel a film készítőinek, de tapasztalataim szerint a kritikusok és a kommentelők többségének sem.
JonathanSeagull márc. 03. 10:14:49 Előzmény Sz. Péter
Kedves Péter! A végére kiderül, hogy nem is vagyunk annyira különbözőek. A különbség csak annyi, hogy ti szeretitek a Marvel flmeket, én nem. Az a baj velem, hogy néha nagyon sarkosan és élesen fogalmazok, és általánosítok, és elragadnak az érzelmein. De ezen nem tudok változtatni. Üdvözlöm a gyerekeidet, nézzenek nyugodtan mindent, a lényeg az, hogy tudják, mi a valóság és mi a mese. A mesére ugyanolyan szükségünk van, mint a valóságra, néha még gyógyítanak is. Egyébként állatom sincs, krumplit végképp nem kapálok, inkább olyan szobafilozófus vagyok. És néha mérges kommenteket írok. Örülök, hogy kicserélhettük a véleményünket, szép napot kívánok.
offtopic
Sz. Péter márc. 02. 20:24:31 Előzmény JonathanSeagull
A gyerekek már csak ilyenek, hogy meséket néznek. Ha engedik nekik.
Mint mikor Bagaméri (már ha tudod ki ő) panaszkodik:
"A játszótéren mindig játszanak!"

Kirándulni is szoktunk, felhőket nézni, beszélgetni is. Ilyen univerzálisak vagyunk, hogy mindent. Is.
Állatokat ugyan nem tartunk, a krumplikapálást maximum a legnagyobbra bíznám.

De nyilván elfogadom, hogy nem vagyunk egyformák.
JonathanSeagull márc. 01. 10:31:48
Bocsi, de te ezeket a gyerekeiddel nézed ???!!! Nekem nincsenek gyerekeim, de ha lennének, inkább beszélgetnék velük ilyen filmek helyett. Vagy kirándulnék. Vagy állatokat tartanék. Vagy krumplit termesztenék. Vagy csak nézném a felhőket. Tudom, a magamfajta kihalófélben van, de még nem haltunk ki, és kitartunk. Az ész és az érzelmek nevében.
Sz. Péter márc. 01. 10:26:50 Előzmény JonathanSeagull
Akkor szájba rágom :
Ha végignéznéd a filmeket, válaszokat kapnál a kérdéseidre. Ha csak belenéz az ember pár képkocka/mp erejéig, nyilvánvaló, hogy nem fog érteni dolgokat a történetből.

Egyébként meg ezek is csak mesefilmek. Miért kell bármiféle mély mondanivalót várni tőlük?

Te miket nézel amúgy a gyerekeiddel? Bár nem tudom vannak-e, illetve hány évesek.
Az enyémek 8-21 közöttiek.
JonathanSeagull márc. 01. 09:56:12 Előzmény Sz. Péter
Mi van abban összefüggő sztori, hogy jelmezekben rohangálnak, meg repülnek összevissza, értelem és cél nélkül? És mi van a Pókemberes kérdésemmel? Arra valahogy elfelejtettél válaszolni. De kibővítem: honnan van a jelmez? Mindig magával hordja? Hol öltözik át? Nem izzad meg benne? Nem rohadt büdös belül annyi rohangálás meg ugrálás meg tapadás után? Hol mosatja? Nem röhögik ki, ha elviszi kimosatni az izzadt, gyerekes jelmezét? Nekem ezek a lényeges kérdések, és nem az, hogy valaki a csettintésével eltünteti a Világegyetemet, mert ez hülyeség. De mindegy is, akinek ez kell, az nyugodtan erjessze az agyát ilyesmiken. Nekem ez nem kell. Egy Andersen mesében több lényeg van, mint az összes Marvel fa...sságban. De ez is mindegy. Akik a világot szeretnék irányítani, azoknak az a jó, ha minél kevesebb ember gondolkodik, és minél több töppeszti az agyát ilyen filmeken. Mert minél ostobább lesz, ők annál jobban irányíthatják. Az ilyenek szopják be az álhíreket, meg nyomkodják a zebrán a telefonjukat, meg Tindereznek, meg TikTok-oznak, meg tetováltatják a szemgolyójukat, meg 12 évesen csontrészegen fetrengenek az úgynevezett bulikban, szívják 12 évesen a cigijüket, aztán húszéves korukra kiégett, aszott bőrű, zöldhajú prostituáltak lesznek, és még csodálkoznak, hogy hogy jutottak ide. És még az a jobb, ha csodálkozik, mert akkor még van agya. Tudom, kicsit messzire szaladtam, de a világban minden mindennel összefügg.
Sz. Péter febr. 29. 09:32:33 Előzmény JonathanSeagull
Mondjuk ha csak belenéznék(!) filmekbe, pláne összefüggő sztorijúakba, valószínűleg én sem értenék sok dolgot. :)
Csak én ezen nem csodálkoznék.
JonathanSeagull febr. 29. 09:28:35 Előzmény nuiii
Nem nézek szuperhősös filmeket! De hogy ide eljussak, bele kellett néznem néhányba, hogy rájöjjek, kiborulok tőlük. És miért ne kommenteljek? Szólásszabadság van, ha jól tudom. Azért kommentelek, mert ha van 10 000 emberből egy, aki a kommentemet olvasva egy picit elgondolkodik, hogy "basszus, ennek a f--aszinak lehet, hogy igaza van", akkor már megérte kommentet írnom. Persze én is megkérdezhetem: "minek olvas kommenteket az, aki nem bírja elviselni mások véleményét?". És nem vagyok troll (legfeljebb te úgy érzed), és nem vagyok hülye sem, egyszerűen normálisan gondolkodok, azt viszont nem szeretem ha hülyének néznek. De ha találsz választ arrra a kérdésemre, hogy Pókember miért van pókemberes jelmezben, akkor írd meg kérlek.
6/10
nuiii febr. 29. 00:15:01 6/10 Előzmény JonathanSeagull
Ez most vagy egy zseniális trollkodás volt vagy teljesen hülye vagy.:)

Ne nézzen szuperhősös filmeket, aki (mostfigyelj) nem bírja elviselni a szuperhősös filmeket. Igen, nekem sincs tévém és azon is csak a Discoveryt hallgatom, de komolyan: minek jön ide kommentelni olyan, aki kiborul már a műfaj gondolatától is? Ennyire unatkozunk?
JonathanSeagull febr. 10. 18:21:13 Előzmény Trevor Belmont
Ami különösen kiakaszt, az ezek a hülye jelmezek. Már a Superman-nél sem értettem, minek az a lepel a hátára, meg az a trikó is a nagy "S" jellel, különben nem is tudtuk volna, hogy ő a Superman (amúgy senki más nem repült a filmben, úgyhogy akkor sem lehetett volna eltéveszteni, ha sima öltönyben van :-) De ami mostanában van, Bat Man abban a hülye füles jelmezben, Pókember abban a pókhálós jelmezben (amúgy róla se tudnánk biztos, hogy ő a pókember, ahogy mászkálna a felhőkarcolók falán), Amerika Kapitány azzal az ostoba csatornafedéllel, Vasember azzal a kéken világító mágnessel, mi a f..aszért kell minden egyes szuperhősnek jelmezben lennie??? És akkor ezzel a rengeteg szupererővel leállnak egymással verekedni, meg kardozni, meg mindenféle küzdősportokkal bajlódni. Én már a Csillagok Háborújában nem értettem, hogy a birodalmi rohamosztagosoknak miért nem volt olyan sugárfegyverük, amivel lehetett normálisan célozni és lőni. Az az összevissza lövöldözés már ott is az agyamra ment. Én már csak természetfilmeket meg ismeretterjesző műsorokat nézek, meg néha egy-egy régi filmet (Copland, Ponyvaregény, ...). Ez a mai Marvel világ tényleg agyhalottaknak és degeneráltaknak való. Mondjuk szerintem a romlás már a Harry Potterrel elkezdődött, meg a Mátrix-szal. Nem akarok senkit megsérteni, de nekem már ezek is az agyamra mentek.
JonathanSeagull 2019 dec. 25. - 09:50:52
Ez kell Karácsonyra :-(((. Ész nélkül rohangáló jelmezes idióták, világító kézzel, meg sok robbanás, lényeg, hogy ne kelljen gondolkodni, csak élvezni az erőszakot, a logikátlanságot. A Marvel többet tesz az emberiség tönkretételéért, mint a Facebook meg a Google együtt. De nem gond, aki ezt élvezi, az élvezze nyugodtan...
8/10
robespierre24 2019 nov. 05. - 14:19:48 8/10
A Végtelen háború után egy kicsit csalódás volt a film. Sokan írták, hogy hosszú volt az a 3 óra. Nekem a hosszúsággal nem igazán volt bajom, hanem leginkább azzal, hogy a film lefolyása nagyon felosztottra sikerült.
Az első 1-másfél óra rendkívül lassú tempójú, a film közepe kissé mozgalmasabb, majd a végén jön a nagy durr. A VH-nál valahogy megoldották, hogy egy prózaibb jelenetet mindig követett egy kis akció. Itt ezt nagyon feldarabolták.
Továbbá elég sok logikai baki is előfordul a filmben. Talán ha kicsit több időt szántak volna a forgatókönyvre, akkor jobban sikerült volna az alkotás.
Ennek ellenére tetszett a film, viszont mivel a VH-ra 9 pontot adtam, így erre csak 8 pontot tudok adni.
8/10
kobe8_20q@hotmail.com 2019 okt. 09. - 09:06:48 8/10
Sajnos közel sem olyan jó film, mint a közel tökéletes Infinity War.
Az az érzésem, hogy a Marvel túl hamar lőtte el a puskaporát az Infinity Warral, és erre a filmre nem sok minden maradt.
Nem maradt más mint egy ilyen-olyan filmekből összeollózott időutazás és pár poén. Mire a lényeghez érkeztünk, kicsit el is fáradtam.
Nem rossz film, de túl sok a három óra, és valahogy rossz a beosztása a különböző részeknek.
Ha az Infinity War 10 pont, akkor erre nem tudok többet adni mint 8.
5/10
end33 2019 szept. 08. - 13:05:49 5/10 Előzmény kmera
"mert sokaknak tetszik valami, nem lesz attól jobb" - Nem ilyen egyszerű, hiszen egy ilyen bevételre maximalizált film megtervezésénél előzetesen szénné analizálják a befogadó mozinéző tábort, megállapítják milyen érzelmi reakciók azok, amelyek túlsúlya képes feledtetni a verbálisan rém gyengén megírt párbeszédeket, hogy a film dramaturgiájának kezdésképpen a bukásra majd a felemelkedésre, végül a totális győzelemre kell épülnie. MINDEZT az elmúlt pár évtized sikeres mozijainak sablonjait elemezve adagolják. Tulajdonképpen a mozinézők nem filmet néznek, hanem tudományos alapokon behúzzák őket egy pszicho-csapdába, ahol a végeredményt, hogy örülnek és másokat is "visznek" a moziba, sőt többször is megtekintik ugyanazt, azon az elven, ahogyan a beetetett drogfüggők szomjaznak az újabb adagjukra. A befolyásolás magasiskolája, ahogyan az átlag moziba járó embert átverik, mint anno annak idején az igazgyöngyökért, aranyért cserébe a színes üveggolyókat osztogatták az egyszerű lelkülettel bíró bennszülötteknek. (Eleinte azok is örültek minden európai hajónak, ami a tenger felől érkezett.)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu