Film

Bosszúállók: Végjáték

/Avengers: Endgame/
amerikai fantasztikus akciófilm, kalandfilm, 182 perc, 2019 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • mb
    • mb

Értékelés:

197 szavazatból
Szerinted?

PORT.hu:
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.

Bemutató dátuma: 2019. április 25. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Stáblista:

Szereplők

Carol Danvers / Captain Marvel
Rocket (hang)
Natasha Romanoff / Black Widow
Hope van Dyne / The Wasp
Tony Stark / Iron Man
Happy Hogan
Steve Rogers / Captain America
Wanda Maximoff / Scarlet Witch
Scott Lang / Ant-Man
Janet Van Dyne
Bucky Barnes / Winter Soldier
Clint Barton / Hawkeye
The Ancient One
Bruce Banner / Hulk
T'Challa / Black Panther
Pepper Potts
Brock Rumlow / Crossbones
Harley Keener
James Rhodes / War Machine

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 1/10 május 30. 21:45:11
május 30. 21:45:11
A hozzászólás moderálva lett.
május 26. 21:48:11
május 26. 21:48:11
Ne etesd. ;)
május 26. 21:26:52
május 26. 21:26:52
Oké szóval most több száz millió ember ízléstelen, mert tetszik neki a szuperhős film? :D Ember nem a story a lényeg, hanem a látvány. (Egyebként a story nem ez az egy film észlény hanem az egész MCU) De most komolyan kíváncsi vagyok melyik film az amelyik szerinted ennél ''sokkal jobb".
szavazat: 1/10 május 19. 12:06:33
május 19. 12:06:33
ilyen egy undorító szemét filmet, és a sok kis ostoba, ízléstelen tini, meg elmebeteg, infantilis felnőtt kajálja. elképesztő, hogy ez a nulla sablontörténet rekord bevételeket dönt, kínszenvedés végignézni ezt a giccsparádét.
szavazat: 10/10 május 19. 11:44:46
május 19. 11:44:46
Jó film! Ténylegesen egy méltó lezárása a MFU-nak. Annyi furcsaság volt számomra, hogy az első két órában nem volt annyira erőteljes és érzelemdús a zene, mint az utolsó egy órában. Nekem ez hiányzott, de így is teljessé tette azt az élményt.
10/10
május 17. 17:07:34
május 17. 17:07:34
Hát ez istenkirály volt!
A filmet még nem láttam, de nem vagyok biztos, hogy az is ilyen jó lesz.
:-D
by: sTv
május 17. 08:07:36
május 17. 08:07:36
Szinte a nézhetetlen hulladék kategória.
május 14. 12:49:46
május 14. 12:49:46
A hozzászólás moderálva lett.
május 14. 12:25:58
május 14. 12:25:58
A hozzászólás moderálva lett.
május 14. 10:56:59
május 14. 10:56:59
biztosan azt hiszed, jó, de ezért kár volt felkelned
szavazat: 5/10 május 13. 19:38:55
május 13. 19:38:55
Ez azért büntet! Gyenge film alá, gyenge, erőltetett komment...
május 12. 12:30:21
május 12. 12:30:21
Szerinted van aki ennyi ökörséget végigolvas? :)
szavazat: 9/10 május 11. 20:11:13
május 11. 20:11:13
A Vengers - avagy a magyarok cselekedetei. Várjáték.

A töri érettségi előtt kijött film fő üzenete: a magyarok irányítják az Univerzumot. No joke, I'm Szíriusz. A dolog ott kezdődött, amikor Petőfi Sándor a multiverzum egyik idősíkjában elfelejtette megírni Thanos Vitéz kedvesét, Iluskát, ezért asszony híján a hős gonosszá válik, saját gyerekek helyett emberrablással és robotgyártással szerez gyerekeket (Nebula fakó!), akiket harcra tanít, és ki akarja irtani az univerzum felét (100 élőnek 50 a fele, egye meg a fészkes fekete fene). Ehhez a Hétszünyű Kapanyányimonyókká akar válni (6 kő + 1 kesztyű = 7 szüny), tehát elkezdi gyűjtögetni a magyarokra oly jellemző köveket és kesztyűt. Nem hiszem, hogy bárkinek is magyaráznom kellene a térkő (felújítási beruházások), a reality kő (valóságshowk, málekit érdekel), és a többi kő magyar vonatkozásait.

De a magyarok ezt nem hagyhatják! Hamar összeseregeltetik (Vengers, seregelj! felkiáltással) a világ összes fontos magyarját, akik eljönnek, hogy belebocsátkozzanak a harcba:
- a kohászok elküldik Vasgyúrót (Stark Antalt), akihez később, a technológia fejlődésével a mechatronikusok, majd a nanotechnológusok is csatlakoznak.
- az idegenbe szakadt hazánkfiai elküldik Amerikai századost.
- a felsőoktatással elégedetlen egyetemisták elküldik Halk professzort, a csendes Dont.
- Özv. Fekete jelenléte nem meglepő, mivel férje a Vuk, Lutra és Kele történetekhez hasonlóan Rakéta címmel írt állattörténetet egy szovjet mosómedvéről is (külföldi fordításokban gyakran nyúlként jelenítik meg).
- a nyilazós Sólyomszem sem kíván semmilyen indoklást, ízig-vérig magyar.
- és eljön Fehérlófia is, a kalapácsos pesti munkás srác, akinek néha segít debreceni bátyja, Loki is.

Sajnos a hét szünyhöz képest ez kevés, ezért újabb magyarok csatlakoznak az összeszerelő (assemble) üzemből:
- Rőt Csoroszlya, akinek volt egy víziója,
- Fekete Pár Dúc, híres innovátor, a dupla ébenfa tartóoszlop feltalálója,
- Fehér Farkas, balkézről való unokaöcs,
- Hangya és Darázs, két őshonos sámán,
- Há Dik, Gép! - nemzetiségi harci megbízott,
- a hálapénzt el nem fogadó Különös Doktor,
- Farkas Berci, a méltán sztárlort űrhajós,
- a mezőgazdasági dolgozókat képviselő Fanyűvő, aki állandóan azt hangoztatja, hogy ő egy gyökér,
- Parkőr Peti, a városon belüli zöldterület védelmezője,
- és még sokan mások.

Sajnos a csapat egy része Thanos Vitéz csettintgetős csujogatásától harcképtelenné válik,

de szerencsére sikerül őket visszapympongozni az élők sorába. A cselekmény nagy része nem Budapesten játszódik, amelyet az elégedetlen szereplők szóvá is tesznek. A felére fogyott magyar népesség miatt Özv. Fekete a tettek mezejére lép: ide magyar lélek kő'! Há Dik, Gép! megállapítja, hogy ide erő kő, ezalatt Thanos Vitéz wifin keresztül meghekkeli a robotizált leányvállalatát. Fehérlófia, akinek idegileg betett az, hogy a Hétszünyű Kapanyányimonyók a hasáról ette meg a kását, próbál alkohollal kompenzálni, de később visszavágyik a mamahotelbe, ahol meghallgatja a Mjölnír, a fia megaszamár című örökbecsű mesét anyjától. Amerikai százados pedig bebizonyítja, hogy benne testesül meg Amerika legjobbsége, és élmunkássá változva összekalapálja a magyarokat a végső harchoz. Vengers, seregelj!

A harcot nem részletezem, a lényeg, hogy a végén kő kövön nem marad. Különös Doktor jelzi, hogy egy, csak egy legény van talpon a vidéken, ezzel helyreállítja az Arany-Petőfi kontinuitást, és helyrebillenti az univerzumot, harcostársai segítségével. A Petőfi multiverzum szertefoszlik, és Thanos Vitéz visszakerül a tankönyvek lapjaira. Happy End a vége? Sohasem az, bár Happy is lesz, és End is. A végén bekövetkező rendszerváltás egyik áldozata a magyar kohászat, de sebaj, kaptunk helyett sajtburgert. Aki szereti, az háromezret.


szavazat: 4/10 május 10. 18:48:18
május 10. 18:48:18
Biztos lenne egy pár jó ötlet persze nem mondom hogy nekem de valakinek tuti :)
Viszont hogy ne menjek messzire, ha minden ugyanígy lenne ahogy csinálták DE amikor azt mondja "Én vagyok Vasember" csettint és ott elvágják vége.
Sokkal nagyobb izgalom lenne meg vita hogy nem zárták le rendesen meg hogy mi ez de személy szerint az jobb lett volna mint így pláne hogy ekkora sorozatot úgysem lehet lezárni rendesen úgyhogy bevetették volna ezt az adut mint az Incepcióban mikor megpörgeti DiCaprio azt a bigyóját és a végén nem tudjuk meg hogy valóság vagy álomban maradt mert levágják az utolsó 5 másodpercet . Azt egy kicsit megmisztifikálták volna hogy lassított felvételek valami történik de nem mutatják meg hogy visszatérnek a halottak és akkor menne a kérdés hogy egyáltalán mit kívánt Tony :)
május 09. 20:37:10
május 09. 20:37:10
Te hogyan fejezted volna be a filmet?
Hogyan tetszett volna a lezárás?
szavazat: 4/10 május 09. 20:01:30
május 09. 20:01:30
Már nem elsőre szólok hozzá bocsi...
Viszont csak azért lépte túl a bazi nagy bevételt a mozikban mert az előző részből arra gondoltunk hogy jó lesz és a jegyet előre kell megvenni :) A nagy árbevétel nem annak az érdeme hogy ez a rész jó volt :)
Plusz itt 8.1 az átlag de a negatív kritikát írok nem szavaznak... Ha megtennék kb 5 lenne az értéke a filmnek. Nekem nem tetszett. Pedig az előző rész király volt :)
május 07. 00:14:24
május 07. 00:14:24

3. Nézd meg akkor újra az Infinity wart, elhangzik benne, hogy csak a népe felével végzett thanos, a többiek gondolom Valkyre, Miek és Korg segítségével elmenekültek, azért nem is láthattad a film elején őket az áldozatok között.
4. Marvel kapitány maga közli, hogy most pár hétig nem lesz elérhető, majd pont nekiállanak keresgélni, hogy hé csessze meg, te is kellesz.
5. Igen pontosan. a filmben is elhangzik abban az idősíkban egy hálózaton osztoznak, még is csak félig meddig egy kiborgról van szó, félig meddig robotaggyal, véletlenül van ilyen.
6. nem tudod, hogy abban az idősíkban mennyi idő telt el és azért elég fejlett a technika, hogy miután megvan a Pym részecske, azért csak megfejtsék a titkát, de azt se feledd, hogy vitték magukkal az űrhajót is kicsinyítve, ahhoz meg kell valami, ami lekicsinyíti, nem mutatták, de gondolom azt is megszerezték


szavazat: 5/10 május 06. 09:13:14
május 06. 09:13:14
Nem szoktam kommentálni, ide főleg, de nálam ez a befejezés lecsapta a biztosítékot. Amennyire tetszett az első rész, annyira elrontották ezt. Persze meg kell nézni, de az az érzésem, hogy kapkodtak, és valami rettenetesen drámai és epikus befejezést akartak. Emellett fittyet hánytak az összes logikai bukfencre. A dolgok, amiken kiakadtam és még egy marvel fimben sem hagyhatom szó nélkül:Megpróbálom kronológiai sorrendbe leírni.

1: Megy a kesergés, érthető. De 5 évvel később is olyan az egész világ, mintha egy Roland Emmerich katasztrófafilm végjeleneteit láttuk volna. Nem azért, de max 1-2 év alatt teljesen helyre állna az infrastruktúra.

2: Az egész megmentésre azért volt lehetőség, mert egy patkányt rálépett a furgonban az érintő kijelzőre. Még szerencse, hogy abban maradt szufla...

3: Az időutazós rész nem volt rossz, jó ötlet volt a nosztalgiázás, de megint feleslegesen keltették a feszültséget, hogy csak 1x lehet visszamenni, mert nincs több pym részecskénk. Én mondjuk hangyát visszaküldtem volna 6-7 évvel az előttre, hogy még a csettintés előtt ugyan keresse fel Pym-et, hogy adjon már abból a szarból még vagy 100-at. No mindegy, kellett a feszkó...

3: Új Ashgard. Nem úgy volt, hogy Ashgard (vagy hogy írják) teljes megmaradt népe azon a hajón utazott, amit Thanos a végtelen háború elején megtámad? Ott mindenkit megölt, majd jól fel is robbantotta. Thor is csak azért élte túl, mert isten, és életben maradt az űrben. Hogy kerültek, akkor ide?

4: Miután sikerült megcsinálni az időgépet, én csak szóltam volna Marvel kapitánynak, hogy gyere te is küldetésezni, mert mégis csak te vagy a legerősebb, ami nem hátrány.

5: A két Nebula egy idő síkon van, és az eredetinek a memóriájába bekerül az újnak az emléke. Ugyan már! Ennyire futotta? Mik ezek? Iphone-ok, és szinkrinizálódnak? Nem is voltak közös wifin... Vagy roamingolt? Na ez nagyon dühített. Ezen dolgozhattak volna még, de kurvára.

6: Áthozták Thanos űrhajóját a régi/gonosz Nebula segítségével. De mivel kicsinyítették le. Én is láttam, hogy fogdossák a pym részecskét, de honnan volt kicsinyítő eszközük? Nebula kezén lévő szart ráforrasztották az űrhajóra? Gondolom így megy ez...

7: Thor az előző rész végén kvázi egymaga szétveri a vihartörővel a 6 kő birtokában lévő Thanost, de egy gyenge, kő nélkülivel nem bírnak 3-an sem... ugyan már! Ennél lehetne jobbat, okosabbat is kitalálni!

8: Marvel kapitány 3 mp alatt szétbasz egy gigantikus űrhajót, de Thanos fegyverét és páncélját már nem tudja átütni. Erre is csak azt tudom írni, hogy: Hülyék vagytok! Ülj le, egyes! Tessék kicsit még gondolkodni...

9: Náluk van a 6 kő egy kesztyűben. Bármit megtehetnek, akár még egy új univerzumot is létrehozhatnának, de azért hagyjuk már meghalni Vasembert, legyen benne dráma is. Azt még elfogadnám, hogy az eredeti Gamorrát és Fekete Őzvegyet a lélek kő miatt nem lehetne visszahozni, de az univerzum urai azért csak megoldanák. Persze akkor nincs dráma, értem. Mi lenne ezen is gondolkodtak volna, és mondjuk minden csettintés után szétszóródnának a kövek? Akkor lenne egy új Dragon Ball Z...

Szerintem még tudnám bővíteni a listát, de ezek kurvára bosszantottak, és képesek voltak teljesen elszúrni a filmet. És nem egy nyavalygó, mindenben csak a rosszat látó megkeseredett ember vagyok, mert az első rész szenzációs volt, de ez. Hagytak volna rá még egy évet, és máshogy is meg lehetett volna oldani a drámát és az epikus harcot.

szavazat: 8/10 május 06. 07:50:18
május 06. 07:50:18
Szép lezárás volt. Főleg Sólyomszem és Tony részei voltak a csúcspontok. Ja és persze Thor Lebowski :'D
május 05. 23:08:16
május 05. 23:08:16
Vert a viz az utolso fel oraban annyira kellett h....i A film probalt minel tobb meglepetest okozni, ami sokaknal kiverte a biztositekot. Az irok nehez utat vallasztottak, profik ugy gondolom. Szandekosan irtak bele annyi logikai bukfencet hogy a rajongok (es a sima nezok is) ezeken csamcsogjanak, vitazzanak hetekig-honapokig. Manapsag egyertelmu filmet nem erdemes csinalni (anyagilag legalabbis ugy latszik) A bevetelek oket igazoljak.
Spilberg mondta hogy ebbe a rengeteg szuperhosbe bele fognak unni az emberek. (o mar unja rendesen es en is kezdem...a kovetkezo pokember mar egyaltalan nem erdekel, hetkoznapi hosok fele kene fordulni)
Összes hozzászólás