Bosszúállók: Végtelen háború

Bakancslistához adom
Avengers: Infinity War
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 149 perc, 2018

Értékelés:

341 szavazatból
Szerinted?

A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.
Bemutató dátuma: 2018. április 26. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Natasha Romanoff / Fekete Özvegy
Dr. Stephen Strange
Peter Quill / Star-Lord
Wanda Maximoff / Skarlát Boszorkány
Groot hangja
Steve Rogers / Amerika Kapitány
Tony Stark / Vasember
Clint Barton / Sólyomszem
Scott Lang / Hangya
Bruce Banner / Hulk
Peter Parker / Pókember

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
sawyerx 2019 nov. 05. - 10:32:59 3/10
Ez és a következő rész volt az ok, amiért néhány hónapja elkezdtem végignézni / szenvedni a marvel filmeket. Volt néhány nézhető, de a legtöbb ugyanaz az egy kaptafa. Látvány, CGI, poénok, agyatlan verekedés, rombolás, de semmi karakterépítés vagy mondanivaló.
Itt ugyanezt összegyúrták, annyi különbséggel, hogy mindenkire kevesebb játékidő jut, és itt a legszembetűnőbb, hogy alig vannak felépítve a karakterek. Mivel ez elmaradt, nagyjából annyira érintett meg a főhősök elhullása, mint azé a statisztáé, aki Fury mögött vált kámforrá New Yorkban.

Sokszor eszembe jutott a film nézése közben, hogy ha a fele látványt beáldoznák az operatőri munkára és a visszafogottabb tempóra, milyen jó kis filmeket ki lehetett volna hozni ezekből. Érdemes megnézni a The Boys c. sorozatot, az jó kis iróniákkal és feketehumorral majdnem tök ugyanezekről a hősökről szól, csak ott reálisabb, izgalmasabb, sőt, még a látvány is szebb. Vagy a Kick/Ass, régi X-Menek, a régi Pókember... Ez az új pókember egy szánalmas bohóc, de a korábbi "önálló" filmje is egy vicc.

A marvel filmek egyik nagy gyengéje a lapos karakterek, izgalmokfaktor zéró mellett az a kurva FIZIKA. Felrobbannak, zuhannak 500 métert, szétzúzza őket mindenféle lény, semmi sérülés, de ha az önkényes sztori úgy kívánja, egy bizonyos karakter pofozásától kék-zöld lesz a fejük, talán még minimálisan a vérük is elered. Ebben ez hatványozottan igaz volt.

A sztori nevetséges, béna mese, de attól, hogy egy látványos mese, még nem feltétlen kellene szarnak lennie. Az utolsó 5 percbe sikerült valami kis izgalmat csempészni, de az összes harci jelenet rohadt unalmas volt, látványilag sem egy nagy szám. Sőt, a pajzsos részt sikerült lenyúlni a gunganektől.

Összességében sokat nem, de ennél azért többet vártam. Unalmas volt, Thanos társadalomkritikája egy kicsit dobott rajt, a végén már inkább neki szurkoltam.

3/10
9/10
robespierre24 2019 nov. 05. - 10:17:54 9/10
Abszolút a kedvenc Marvel filmem az összes közül. Elképesztő feladat ennyi karaktert párhuzamosan mozgatni úgy, hogy a végén minden összejöjjön, ahogy kell. Ha már a végénél tartunk... Egyértelműen a filmtörténelem egyik legmeghökkentőbb befejezése ez. Legalábbis számomra az volt.
A látványvilág fantasztikus, a színészek is jók, vannak jó poénok, de ugyanakkor drámai pillanatok is.
Összességében 10/9 pontot kap tőlem.
1/137 2019 szept. 10. - 00:59:09
Szerintem nem a műfajjal van baj - miért is lenne? -, hanem hogy GYENGE! Sajnos minden szempontból, kivéve persze a látványt és a hangot. 16 éven felülieknek szerintem nem ajánlott. Se fizika nincs benne, se pszichológia, se érzelmek, csak gyenge poénok és sablonos szituációk.
Képes lennél megölni a szerelmed? - negyed órán belül többedszer sütik el ezt az olcsó helyzetet...
És a legrosszabb: nincs hangulata, amihez hozzájárul, hogy nincs zenéje. :(
3/10
sexykex 2019 aug. 06. - 10:19:12 3/10 Előzmény LanyUs
Óvatos duhaj vagyok. Körültekintően értelmeztem a film címét és ezért nem mentem a cinema citybe, ahol egyértelműen a legjobb a látvány- és hangvilág. Egyértelműen úgy döntöttem, hogy elég lesz ide az én nagyon okos 55 colos Sámsonom nem megvetendő teljesítménye is. Elkövettem azonban egy aprócska hibát. Megpróbáltam figyelni a cselekményre, de a sokadik helyszín és a sokadik szereplő után feladtam és inkább leírtam a véleményemet, ami így hangzott: Színtiszta mese. Mesebeli tudományú alakok, mesebeli helyeken, mesebeli erővel harcolnak egy képtelenség elkerülése érdekében.
Tovább lépve. Valóban vannak rendkívül látványos, okosan rendezett, humoros, ötletes és emberi képregény ősökhöz köthető filmek. Sajnos azonban szinte egyikből sem hiányzik az emberfeletti képességű jó és a még erősebb gonosz összecsapása. Biztosan mindenki látta már, amikor két kiskölyök kezébe kap egy-egy játékot és egymásnak esnek a figurák. Közben hull a vakolat, borul a váza, törik a játék és iszonytató a hanghatás. Motor brümmögés, visítás és nyerítés, sírás és nevetés egyaránt kíséri a küzdelmet, aminek nincs győztese, csak vesztesei vannak, mert a szülő előbb-utóbb odacsap. Na, ez a látvány átkerült a vászonra, csak a számítógép eltüntette a gyerekeket és a szobánál festőibb hátteret varázsolt. Ezt a látványt szoktam én ócsárolni és ugyanakkor túlzottnak tartom a mesefilmek arányát a többihez képest. Ám ha ön kedves LanyUs vonzódik a fantasyhoz nyugodtan nézze és dicsérje. Én ugyanilyen nyugalommal nézem, vagy nem nézem és szidom utána – mert én szidni szeretem inkább a fantasyt, mint nézni.
10/10
LanyUs 2019 aug. 05. - 11:16:53 10/10 Előzmény sexykex
Nem vagyok képregény fan, mégis szórakoztatott a film látvány -és hangvilága. Szolgáltatta mindezt egy olcsó hd projektor és hordozható jlb extreme. Nem hinném, hogy az értelmi szintekről bármilyen kinyilatkoztatás helytálló egy fantasy film alapján... Az pedig, aki olvasni tudó lény és esetleg a film címét is értelmezte annak megtekintése előtt, már felkészülhetett volna, hogy mennyi lesz itt a valós mondanivaló, művészi játék és látvány... Az itteni ócsárlás ellenére sem fog semennyi rossz érzést kiváltani bennem, hogy elröpült a 2 óra.
1/10
pikigeri 2019 júl. 16. - 15:37:15 1/10
A hozzászólás moderálva lett.
3/10
sexykex 2019 jún. 27. - 16:19:35 3/10 Előzmény Sz. Péter
Nehezemre esik elhinni, hogy piciny hazánkban – és ez a világ jelentősebb részére is érvényes – ennyi képregény fan lenne. Inkább egy új divatról van szó, amit erősít az, hogy jól egymásra talált a CGI és a mesefilm. Vannak remek humorral megáldott képregény adaptációk, amiket szeretek, de sajnos előbb-utóbb elkezdik gyepálni egymást – amit nem szeretek. Nagyon sok filmet megnézek és ugye Shakespeare szavaival élve:
„Az ember ember: még a legkülönb is
Hibázik olykor.”
Sz. Péter 2019 jún. 22. - 10:06:43 Előzmény sexykex
Mit tehetnél?
Pl nézz olyan filmeket amelyek nem képregényből készültek.
Még csinálnak olyat is . :)
3/10
sexykex 2019 jún. 16. - 22:15:24 3/10 Előzmény Sz. Péter
Ennek a filmnek a világméretű bruttó bevétele meghaladja a 2 milliárd dollárt. Ez annyit jelent, hogy idén, vagy jövőre még több mesefilmet fognak forgatni, mint tavaly, vagy tavalyelőtt. Mit tehetnék? Próbálok rászokni, mint gyerekként a dohányzásra. A Fecske csípős volt, a Kossuth erős, a füstjük büdös, de addig kínoztam magam, amíg kezdett hiányozni az a kis köhögés.
Amúgy köszönöm az aggodalmat és a jó tanácsot még akkor is, ha tudom, hogy valójában nem érdekel a sorsom.
Sz. Péter 2019 máj. 22. - 21:30:23 Előzmény sexykex
Ha már gyötörnöd kell magad ahhoz, hogy valami felizgasson - ami alapból nem érdekel - inkább ne erőltesd.
Én ezért nem járok pl balett-előadásokra. ;)
3/10
sexykex 2019 máj. 22. - 18:19:40 3/10
Amikor gyerek voltam, úgy 10 év körül – inkább kicsit alatta – szerettem mozisat játszani. Kinyitottam a sakk dobozát és derékszögben kitámasztottam. Máris volt vászon és a megfelelő távolságra elhelyezett diavetítővel indulhatott a vetítés. Én voltam a narrátor, a sakkfigurákból lettek a nézők.
Ez a film ragyogóan passzolt volna a Sakkmozi műsortervébe, biztosan tetszett volna a futónak, a bástyának és a lónak. Nekem és a parasztoknak kevésbé, mert mi a klasszikus mesék bűvkörében éltünk és nem ismertük az amerikai képregényeket. Azóta sokat fejlődtem – többek között években, kilókban, tudásban – és egyre több képregényhőssel sikerült összefutnom az LCD fényein keresztül. Ám hiába gyötröm magam, Thanos kőhajszájának eseményei képtelenek voltak felizgatni. Olyan elképesztően gyerekes az egész.
4/10
gyereamozibabe 2019 máj. 20. - 18:10:32 4/10
Ezeknek a filmeknek mi értelme? Nyolcéves koromban találtam ki ilyen sztorikat. Karakterek jönnek, meghalnak.. harcolnak, Szomorú, hogy az amerikai szellemi színvonal már ide is beszivárgott. (szép lassan lehülyülünk egy átlagamcsi szintjére)
2/10
Révész István 2019 máj. 12. - 17:55:03 2/10
Akkora fa@ság, mese 10 éves gyerekeknek, unalmas, hosszú sz@r. Alig bírtam kivárni, hogy véget érjen, még úgy is, hogy átpörgettem a hülye verekedős részeket.
10/10
A l a d á r 2019 máj. 06. - 19:48:39 10/10
Zseniális karakterek, minden logikai elemében helytálló, minden "superhero" "supervillain" az elveihez hű, remekmű. Az első Bosszúállók filmmel összhangban. Kár, hogy Végjáték annyira rossz, amennyire csak lehet... Ez 10/10, az 2/10. Hogy lehet ennyire szomorúan elrontani egy ilyen zseniális sorozatot? Persze ez nem ide tartozik, ez zseniális, a végjátékot ne nézzétek meg!!!, itt ért véget a Marvel Univerzum, méltó lezárása a történetnek és 20 előzményfilmnek.
8/10
Palmi Bi 2019 ápr. 23. - 15:52:21 8/10

Amikor Strange-ék a Titánon voltak, Thanos miért is nem pusztította el őket? Quill félemberként egy kővel megölte Ronant (habár nem egyedül), akkor egy titán öt kővel miért ne lenne rá képes? Másrészt meg ha a hat kő az ősrobbanás után keletkezett és az univerzum alappilléreinek tekinthető, akkor amikor egy pillanatra elpusztult az Elmekő (bár azt se értem, hogy hogy volt erre képes a Skarlát Boszorkány, ha a Bosszúállók első részében konkrétan a Tesseractot nem lehetett elpusztítani, akkor most az Elmekövet egy ember hogy tudná?), akkor nem kellett volna az univerzum egyhatodának megsemmisülnie, vagy legalábbis megroggyannia? Meg amúgy már nem azért, de hogy Thanost Thor is és Gamora is le tudta szúrni, az egy kicsit túlzás. Hahó, ez egy titán, a Fekete Özvegy meg mindent túlél? Na, ne vicceljünk már.


Sok helyen homályos a film, de azért hozza a megszokott látványt/humort, sőt annál többet is. 8/10
10/10
azizlesficamszuletesirend 2019 ápr. 09. - 23:35:07 10/10 Előzmény Sz. Péter
Nyerni biztos nyernek, máshogy nem lehet vége ennek. Pár főbb karakter tuti meghal nagyrészt a szerződések lejárata miatt. Az emberiség változását meg arra értettem, hogy lesz-e a megfelezésnek nagyobb társadalmi következménye, amit te is írtál, mindenféle zavargás és ilyenek.
Sz. Péter 2019 ápr. 09. - 22:52:58 Előzmény azizlesficamszuletesirend
Szerintem pedig nem lesz semmiféle változás.
Strange látta az összes lehetséges variációt és az időkő segítségével majd jól "visszacsinálják" az eseményeket és természetesen jól - ha nem is veszteségmentesen - nyernek a végén. :)
10/10
azizlesficamszuletesirend 2019 ápr. 09. - 21:22:21 10/10 Előzmény Sz. Péter
ez igaz. az emberek semmiből nem tanulnak és még ha tudjuk is mi lesz a sírunk akkor is homokba dugjuk a fejünket, nem foglalkozunk vele, de ez egy nagyon sokoldalú és bonyolult filozófiai és társadalmi téma. Többek között ezért sem kezdtek el azon gondolkodni a bosszuállók, hogy most lehet nem is lenne rossz nekünk ez a kis takarítás. Nyilván ez egy drasztikus és elég kegyetlwn megoldás, de egyben igazságos is, mert nem válogat. Nagyon kíváncsi leszek az emberiség hogyan változik meg, milyen problémákkal szembesül majd az Endgame során a globális gyász mellett. Elég komoly hangvétele lesz és remélem méltó befelyezése ennek a 21 filmnek.
Sz. Péter 2019 ápr. 09. - 20:50:28 Előzmény azizlesficamszuletesirend
"mégis van igazság abban ahogy látja a dolgokat"

Valóban elgondolkodtató Thanos elképzelése, viszont ő az egész galaxisra vonatkoztatott és szemmel láthatóan nem ismerte eléggé az emberiséget.
Mert ugye mit is old meg a Földön az, ha felezi a népességet?
Egy óriási globális zűrzavar, regionális háborúkkal fűszerezve, aztán minden kezdődött volna elölről, mert az emberek soha nem tanulnak a hibáikból.
10/10
hunter123 2019 ápr. 09. - 18:26:46 10/10 Előzmény jozsi86
Ha tudsz ennél látványosabb, izgalmasabb filmet csinálni akkor mond, hogy(unalmas) addig meg kussolj!
Összes hozzászólás
Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás