Film

Bosszúállók: Végtelen háború

/Avengers: Infinity War/
amerikai akciófilm, 149 perc, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb
    • eny
    • eny
    • mb

Értékelés:

167 szavazatból
Szerinted?

A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.

Bemutató dátuma: 2018. április 26. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Natasha Romanoff / Fekete Özvegy
Dr. Stephen Strange
Peter Quill / Star-Lord
Wanda Maximoff / Skarlát Boszorkány
Groot hangja
Steve Rogers / Amerika Kapitány
Tony Stark / Vasember
Clint Barton / Sólyomszem
Scott Lang / Hangya
Bruce Banner / Hulk
Peter Parker / Pókember

Vélemény:

július 02. 16:36:47
július 02. 16:36:47

Nem nyuszi, hanem mosómedve!

szavazat: 8/10 május 20. 08:46:56
május 20. 08:46:56

Ha el tudod magyarázni mitől lesz szőke a szőke és mitől lesz fekete a fekete akkor önszántadból törlöd az alábbi a hozzászólásod! Csá
"Nagyon remélem, hogy ezt csak viccből írtad, és valójában nem vagy annyira szőke, hogy nyúlnak nézel egy mosómedvét. " LycraBoy

szavazat: 8/10 május 20. 08:05:10
május 20. 08:05:10

Te ha a szőkék annyira hülyék, miért kell letagadni egy fekete kiruccanást?

május 19. 23:36:07
május 19. 23:36:07

#55:
Nagyon remélem, hogy ezt csak viccből írtad, és valójában nem vagy annyira szőke, hogy nyúlnak nézel egy mosómedvét.

szavazat: 9/10 május 19. 11:03:46
május 19. 11:03:46

Az a helyzet, hogy az új Star Wars bekaphatja!

A Marvel univerzum aprólékos kiterjesztése, szépen odavágott a műfajnak. A Galaxis őrzőivel már megmutatták, hogy mennyi potenciál van ebben a világban. Számomra a Thor ragnarök is kellemes csalódást okozott. Volt egy elvont stílusa a megjelenítésnek, ami megragadott.

Innentől SPOILERES!

A folyamatosan pörgő és párhuzamosan történő események, egy percre sem engedték lankadni a figyelmet.
Jó volt együtt látni mindenkit.
Thanos karakterét pedig annyira eltalálták, hogy sajnos nehéz lesz hasonlóan ütős gonosz karaktert alkotnia a Marvelnek ezután... A motivációja több, mint érthető. Súlyos kérdéseket vet fel, elgondolkodtam rajta a film nézése közben, hogy nem neki kellene e drukkolnom. Természetesen ez nem így van, hiszen a problémára, nem lehet megoldás a tömeggyilkosság, hiszen ezt senkinek nem joga eldönteni. Onnantól válik gonosszá, hogy az egója által, erőszakkal kényszeríti rá az akaratát másokra. Nagyon ügyesen írták meg a történetét, abszolút jól egyensúlyozik, mivel látható, hogy neki is vannak érzelmei, tud szeretni, mégis az őrülete felülkerekedik a józan észen, és ez abban teljesedik ki, amikor megöli Gamorrát.
A túl sok eseményláncolat, a film gyengéje is sajnos. Hemzsegnek a hibák, a drámai hatás sokszor elveszett, kissé összecsapott. Nem mondanám így sem rossznak, mert a sok humort azért jól ellensúlyozta már azzal is, hogy kizökkentett a vicceskedésből.
A vége viszont elég érdekesre sikerült. Nem hagyott sok gondolkodni valót, hiszen egyértelműen kiszámítható, hogy mi fog történni. Valahogy visszapörgetik az időt... Elkövették azt a hibát, hogy túl sok olyan karaktert írtak ki a végén, akikről tudjuk, hogy biztosan nem halhatnak meg... Ezt elszúrták. Nem tudom, most a nézőt akarták hülyének nézni, vagy ez a gyerekeknek szólt, ők biztosan nem gondolnak rá, hogy ez kamu... Döntse el mindenki maga. A lényeg, hogy nem jött át. Erős cliffhangert akartak, de nem sikerült.

SPOILER vége.

Mindennek ellenére, egy abszolút erős, látványos, pörgős, jó sztorival kidolgozott mozi lett, amit biztosan sokszor meg fogok nézni, és évek múlva is előveszem majd, ha szórakozni akarok.

Nálam 9/10

szavazat: 8/10 május 12. 08:14:21
május 12. 08:14:21

A történelemben mindig is ott volt a gondolat, hogy a nacionalizmus kinőhető!

szavazat: 8/10 május 12. 08:00:11
május 12. 08:00:11

Vasembert még egyet sem láttam és láthatóan a moziban rangidős voltam, de ennek ellenére kristálytiszta volt, hogy Dr. Strange valamiért azt akarta, hogy Vasember megmaradjon! Morbid lenne ha egy orvos csak úgy, mesékkel támasztaná fel a szereplőket és pl; nem egy Vasaeberrel!
(Magasan a Galaxis őrzői a kedvencem, abban is a nyuszi és a fasrác)

május 11. 21:52:07
május 11. 21:52:07

Béjbi. Kitartás. Még pár év aztán már meg se nézel ilyen fasságokat.

szavazat: 8/10 május 11. 21:28:08
május 11. 21:28:08

Nagyon jó! Nagyon tetszett.

szavazat: 6/10 május 11. 09:55:51
május 11. 09:55:51

Hozzászólásod jelentős részével egyetértek.

Vártam ezt a részt, minden Marvel filmet láttam eddig és az előző 2 rész nekem nagyon bejött, de ez...
Azt éreztem, hogy egyre kényelmetlenebbül érzem magam a székben és egyre inkább az motoszkált a fejemben, hogy legyen már vége.
Poénok még nem is voltak rosszak, nekem bejött a nagyrésze, de a sztori és a vonalvezetés nekem nagyon gyenge volt. CGI-CGI hátán, de mintha magáról a sztoriról megfeledkeztek volna.
Thanos karaktere viszi a hátán a filmet, szerintem azt jól eltalálták.

SPOILER

Már az elejét nem értettem. Ugyanaz a bajom, mint Steel Peter-nek, nekem teljesen értelmetlenné tette a korábbi két Thor filmet, hogy hirtelen legyakták Asgard népességének felét. Rá két percre már Loki is és Heimdall is hulla majd a film végére még egy rakás másik szereplő is, amire nem értem miért volt szükség!? Nekem semmi drámaiság nem volt benne, nem tudott megmozgatni, nem volt felépítve a haláluk úgy hogy hasson.
Visiont csak az nem verte péppé, aki nem akarta, miközben Ő lenne hivatott arra, hogy ha csúnya emberek támadják a földet akkor legyakja Őket, merthát Ő ugye a legerősebb, erre épült X darab Marvel film korábban.
A Titánon zajló csatajelenet egész jól sikerült, a vége viszont teljesen kiszámítható volt, engem leginkább csak felbosszantott. Vasember felszúrása volt az egyik olyan jelent ami igazán hatott és megmozgatott.

SPPILER vége

Összességében a kevesebb több lett volna, részemről ez az egyik leggyengébb Marvel film, kár érte, reméljük a folytatás jobb lesz.

szavazat: 7/10 május 10. 15:47:20
május 10. 15:47:20

Úgy néztem meg a filmet, hogy nem láttam a legtöbb marvel előzményrészt sem senkiről és semmiről.
Ezért felkészültem egy tömény unalomra, tekintve, hogy a Thor: Ragnarök után elszörnyülködtem, annyira borzadály volt. 2 óra konkrét kínszenvedés.
Meglepetésemre élveztem minden előzmény ismerete nélkül. Nekem, ami sok volt, az a bolygók közötti ingázás. Szerintem még azok sem feltétlen értették, akik nem láttak minden marvel filmet, hogy most ők miért is itt vannak?! Nekem így teljesen nagy katyvasz volt. Vagy 5-6 időszál volt és sose tudtam, hogy ki miért is van ott, ahol. Ezért 10/7

május 10. 12:52:45
május 10. 12:52:45

*** SPOILER ***

Az nem hiba.. direkt így módosították a trailert hogy ne spoilerezzék el hogy már megszerzett 5 végtelen követ.
Több példa is van erre. Például Pókember "vas lábai" nem látszódnak az előzetesben mikor a titánon van de filmben igen, vagy amikor Starlord és Vasember beszélgetnek a filmben a háttérben lehet látni dr Stranget ahogy a jövőképeket vizsgálja de az előzetesben nincs senki https://i.imgur.com/apXMYlZ.jpg
Szerencsére nagyon jól vágják a trailerket a marvel filmekhez hogy ne rontsák el az élményt lásd Thor ragnarok, Thor szemfedője. Apró dolgok lehet utómunka is benne van de ha mindent úgy vágnának össze ahogy a filmben van könnyen ki lehetne találni mi/hogy fog történni.

szavazat: 10/10 május 08. 22:04:38
május 08. 22:04:38

Helyesbíteném az előző írásom mert csak az előzetesben van úgy ahogy az előbb leírtam a filmben már korrigálták ezt a dolgot.

szavazat: 10/10 május 08. 21:48:50
május 08. 21:48:50

Csak egy észrevételt illetve azzal együtt egy kérdést szeretnék megjegyezni illetve feltenni a többi hozzászólónak. Tényleg csak egy apróság a filmmel kapcsolatban és valószínűleg a legtöbbeknek fel sem tűnt, nem tudom nekem miért de észrevettem, hogy amikor Amerika Kapitány elkapja Thanos kezét a kesztyűn csak 2 végtelen kő látszik miközben ott már elvileg csak 1 kő hiányzik a 6-ból. Tudom, hogy egy jelentéktelen dolog ez csak a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék, hogy tényleg vétettek egy ilyen nagyon apró de azért jól figyelve észrevehető hibát vagy csak én láttam rosszul és nem figyeltem eléggé. Köszönöm előre is a válaszokat és akik elolvasták!

május 06. 19:18:42
május 06. 19:18:42

Hozta az előző bosszúállók szintjét sőt a 2. tól jobb is volt.
8/10

Spoiler
Szerintem amikor dr strange mondja, hogy megnézett több millió lehetséges csatát tanosal és csak 1 ben győztek akkor tulajdonképpen a film hátralevő részében azt látjuk hogy hogy fogják tanost legyőzni.
Aki végignézte a legvégéig a filmet láthatta, hogy a shield főnöke még utóljára ad egy vészhívást Marvel kapitánynak aki "hat természetfeletti entitás jellegzetes erejével bír" https://hu.wikipedia.org/wiki/Marvel_Kapit%C3%A1ny
http://marvelmagyarorszag.blog.hu/2017/10/24/most_mar_biztos_hogy_captain_marvel_is_felbukkan_a_bosszuallok_4-ben
Spoiler
Spoiler
dr. strange kinyírhatta volna egy teleport kapuval amit gyorsan bezár
mint mikor annak a nagy gyíkfejűnek levágták a karját
Spoiler

május 06. 19:08:19
május 06. 19:08:19

*** SPOILER ***

Hosszúállú: Véletlen Háború

A MARVEL legújabb filmjében a hosszúállú Thanos beszerez egy kesztyűt Kovács Csipikétől, az óriás törpétől, hogy abba rejtse el a galaktikus ecserin összevásárolt-lopkodott bizsujait. Ezek az úgynevezett véletlen kövek, amelyek teljesen random helyszíneken bukkannak fel, hol ez birtokolja őket, hol az. Bámulatosan tudják változtatni az alakjukat, ha akarják, olyanok, mint egy szőrpamacs vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább egy kesztyűbe zárt bizsukollekcióra hasonlítanak, ahogy ülnek az ágon, a MARVEL történetmesélésének szép hosszú ágán, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel a rekordbevétel szele hintáztatja az ágat...

Josh Brolin nem egy hülye gyerek. Először a Men in Black világába utazott, mivel tudjuk, hogy a galaxis a legjobb szubatomikus erőforrás, ezért lenyúlt egyet az Orion övéről. De mit kezdjen az ember (ti tán tudjátok) egy üres galaxissal? Benépesíti a soulstone-ba zárt népségekkel. Azt ugye mindenki tudja, hogy a galaxis népességének fele a csettintés után a Lélekkőbe teleportált? Nem? Olvassatok több képregényt. Mindenesetre Thanos megszenvedett a random generátorral, mivel nem tudta befolyásolni, hogy a galaxis melyik fele marad meg, és melyik fele nem. Képzeljétek, ha ő is megsemmisült volna! Ez lenne Doktor Istráng (aki narancssárga erőmadzagon rángatja az ellenfeleit) egyik verziója a 14 millióból? Ha visszamegyünk az időbe, akkor egy másik valóságban Thanos lesz bent, a többiek kint? Mind: Blown!

Na és ki fogja legyőzni 2019-ben Thanost? Nebula, a kék sziki-szökevény az Avatarból? Vagy zöldre festett változata, a sajtszagú Gomolya? Hihetetlen Halk, egy hangos hörgéssel? Esetleg Liam Neeson? Már megint? Vagy Gerard Butler as Adam Warlock? Vagy Pamela felébred, és kiderült, hogy mindez csak álom volt? Illetve itt van még Captain MARVEL, akiről semmit sem tudunk, de az igen erős? Kicsi a Bors, de várjunk 2019-ig, hogy kiderüljön, hogy milyen erős?

Egy biztos. Lehet, hogy MARVEL kapitány legyőzi Thanost, de DC közlegény labdába sem rúghat. Talán öt éven belül jön egy (nem Zack Snyder!!!) Christopher Nolan kaliberű rendező, aki leforgatja a DC közlegény megmentését, de addig a túlpartiaknak hallgass a nevük! A DC-MARVEL meccset ezzel a filmmel végérvényesen megnyerte a MARVEL. Még egy-két nap, és a rekordbevételek tekintetében már csak a Star Wars filmek és a MARVEL maradnak állva, amelyek - mint köztudott - a Disney jobb és bal keze.

Lapozzunk. Szegény buta Thanos. Mivel idült alkoholista, és csak azért látogat meg egy-egy bolygót, hogy legurítson egy felest, nem érthet a matekhoz is. Érettségi feladatgyűjtemény, 523. oldal., 4. példa: Ha a galaxis lakosságát lefelezzük, hány év alatt fog újra felszaporodni a felezés előtti szintre? Megoldás: a növekedés ütemétől függően 25-150 év alatt, ha a Föld bolygó ipari forradalma utáni növekedési rátát vesszük figyelembe. Ha ennél sokkal fejlettebb civilizációt nézünk (márpedig a galaxist benépesítő fajok űrhajókkal, csodafegyverekkel, végtelen energiával, stb. rendelkeznek), akkor Thanosnak egy idő után évente, majd havonta, majd naponta, majd óránként kell megcsinálnia a felezős csettintgetést, egészen addig, míg trónterméből olyan csettintgetés nem hallatszik, mint egy vidéki lakodalomból. Ennek során természetesen egyre nagyobb esélye lesz, hogy ő is ott veszik a felezgetésben (kivéve, ha van egy csettintő-protect szabály valamelyik bizsuban), ez esetben azonnal vége szakad a népességkontrollnak, és a galaxis lakói boldogan túlnépesednek, amíg meg nem halnak.

Thanos tehát halálra van ítélve előbb vagy utóbb, de ha netán pár éven belül a Földre látogat azzal a lila bőrével (amit hiába próbál álcázni a világosabb színekkel), akkor a Fradi ultrák fogják elkalapálni a Népliget megállónál, ha a time stone birtoklása ellenére lekési az utolsó metrót.

május 05. 13:04:27
május 05. 13:04:27

Nos, így majdnem egy hét elteltével úgy gondoltam, hogy megírom én is a kis véleményemet erről a filmről.
Bizakodó voltam a Bosszúállók 3-mal kapcsolatban, mert a Polgárháború rendezői kapták meg a dirigálását. Az Amerika kapitány 3. részét nagyon szerettem, mert végre emberi drámát is vittek a történetbe - a főgonosz motivációja teljesen érthető volt, Tony múltbéli eseményéről történő leleplezés a fináléban kellően ütős volt - , és kivételesen nem egy idegen faj akarta elpusztítani az emberiséget, továbbá a (gyakran erőltetett) poénok itt nagyon limitáltan jelentkeztek, és ami volt is, az tényleg jó volt, a látvány pedig hozta az elvárhatót!
A rendezők ráéreztek, hogy hogyan kell komoly témával szórakoztató filmet készíteni (sajnos ez nem volt elmondható a nem sokkal előtte moziba kerülő BvS-ről).
A tuti recept tehát adott volt, amiből több alkotóelemet is sikerült átmenteni ebbe a filmbe (látványvilág, nagyon jó főgonosz, drámaiság/csavar).

SPOILER ELEJE!!!

A Titánon játszódó csata nagyon jól lett kivitelezve, sokkal jobban, mint a párhuzamosan zajló földi küzdelem, pedig ez utóbbi sem volt rossz. Tony halálosnak vélt sérülésekor felpörgött a pulzusom! A többi, ehhez képest kisebb akciójelenet is mutatós volt.
Thanos motivációja teljesen érhető, urambocsá elfogadható. Mondhatni, ennek a filmnek ő volt az igazi főszereplője, és a személyében olyan főellenséget (és nem gonoszt) mutattak fel, aki majdnem olyan jó volt, mint a Polgárháborús ellen (hogy Marvel-es keretek között maradjak).
A film végi elhalálozás/elporladás minden előzetes találgatásnak ellent mondott: többségében olyanok tűntek el, akiknek, jobban belegondolva a jövőre érkező folytatásban számítani lehet a visszatérésére (én konkrétan a folyamat elején még Fekete Párduc eltűnésekor kezdtem gyanakodni, amit csak megerősített, hogy többen a főhősök közül méltatlanul tűntek el, pl.: Sólyomszem, Star-Lord, Bucky), ennél fogva olyannak hat ez a dolog, mint a Gyűrűk ura első részében Gandalf eltűnése: drámai és meglepő, de kissé súlytalan, mert tudjuk, hogy találkozni fogunk még velük, vissza fognak térni, és már mennek is a találgatások, hogy hogyan.
A film végi zárójelenet Thanossal és az alatta hallható zenével pedig nagyon szép és drámai lezárást adott a filmnek.

SPOILER VÉGE!!!

De - és tudom, hogy többen nem fogják osztani ezt a véleményemet - a felesleges poénkodással olyan hozzávaló is került a filmbe, amit nem hiányoltam. Kevesebb komolytalankodással sokkal jobban tetszett volna a film, (pl.: Star-Lord és Gamora jelenete, aminek végén Drax jelenléte megtöri a drámaiságot - nem kellett volna feloldani a jelenet komolyságát viccesnek szánt jelenettel, ezt animéknél vagy mangáknál sem tudtam mindig értékelni). Illetve kicsit sem lett volna baj, ha mondjuk Star-Lordnak kevésbé idegesítő szerepet írnak (és ezzel a véleményemmel tudom, hogy nem vagyok egyedül). Sajnos volt olyan pillanat a film nézéskor, amikor feltettem magamnak azt a kérdést, hogy "Ezért vannak annyira oda?".
Ahogy fentebb írtam, a - számomra nem elhanyagolható negatívuma mellett - sok erőssége van a filmnek, de ha a vége nem úgy alakul ahogy, akkor ez nekem ugyanolyan egyszer nézős és üres kikapcsolódás lett volna, mint az előző kettő rész.
Köszönöm annak, aki végigolvasta ezt a kissé hosszúra nyúlt beszámolót!

május 04. 21:52:57
május 04. 21:52:57

Sajnos nagyon gyenge film volt. Akik erre azt mondják 10/10, azok a legelvakultabb Marvel fanok. Én is nagyon szeretem a Marvelt, de az utóbbi időbe elkezdtek olyan szinten az effektekre építeni, és annyira mellőzik a film mondanivalójának rendes kitalálását, hogy az valami eszméletlen. A Thor 3 és a Fekete Párduc is nagyon gyenge volt. Ezután vártam a Bosszúállók 3-tól a megváltást, de csak mégjobban megerősítette bennem a csalódottságot.
A leginkább az nem tetszett, hogy behozták a Galaxis Őrzőit a Pókembert és a többieket a sztoriba tök feleslegesen... Én tudom, hogy ettől lesz nézettség, de nagyon gagyivá tette a szemembe a filmet.
Sajnálom!

május 04. 08:57:22
május 04. 08:57:22

Életem talán legjobb mozis élménye volt. Szerintem messze ez a legjobb film az egész marvel univerzumból. Thanos tényleg elviszi a hátán az egész filmet.

10/10 pont

SPOILER

Nálam a Vasember-Thanos párbaj mindent vitt, az volt a kedvenc részem :D
A film vége pedig tényleg sokkoló, de ez miatt nálam korszakalkotó is, ugyanis a "rossz" győzött, nem is akárhogyan, örülök h meg merték ezt húzni, hatalmasat ütött!

szavazat: 7/10 május 04. 00:16:00
május 04. 00:16:00

Alapvetően tetszett, de vannak itt olyan dolgok melyek mellett nem lehet elmenni.

SPOILER

Tehát így hogy rögtön azzal kezdődik a film, hogy kiirtják az Asgardiakat így végképp értelmetlenné válik az előző 2 Thor film. Ugyanezt egy tisztességes Ragnarök keretein belül megcsinálhatták volna Thanosszal amiben kitérhettek volna a kesztyű készítésére és Thor kalapácsára.

Szinte az összes eddigi szereplőt felvonultatták de miért kellett mindegyiknek szöveget adni?

A Hulk "poénok" már a Ragnarökben is erőltetettek voltak... itt új mélységekig hatoltak. Hulk eleve egy groteszk figura nem kell neki külön gagyi poénokat írni ahhoz hogy vicces legyen, neki az áll jól ha
vérkomolyan veszi magát.

Eddig azt hittem Amerika kapitány a Marvel legnyálasabb karaktere, de trónfosztás történt új nyálkirály van Vision személyében.

Starlord karakteridegen, a poénokat leszámítva baromi idegesítő volt

Persze a fél bolygót kiirtják, de az eredeti Avengers mindegyik tagja életben marad...

és hát az after credit... komolyan mikor már minden elveszett akkor akarnak előhúzni egy aduász
karaktert Captain Marvel-t? Ennél valami kreatívabb fordulatra számítottam.

Thanos hátán viszi a filmet, eddig messze a legkompetensebb Marvel főgonosz. Különösen tetszett az a jelenet mikor Visiont feltámasztja csak azért, hogy utána még brutálisabb módon meggyilkolja. Josh Brolin némileg visszanyerte a tiszteletemet azután a borzalmas Oldboy feldolgozás után.


Összességében a jobb Marvel mozik közé tartozik. Szórakoztatóbb volt mint az Avengers 2.

Összes hozzászólás
Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás