Bridget naplója

Bakancslistához adom
Saint Frances
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, dráma, 101 perc, 2019

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Miután véget vetett a terhességének a nyár elején, a 34 éves Bridget vonakodva elfogad egy bébiszitteri munkát az okos és izgága 6 éves Frances mellett, majd váratlanul szoros kapcsolatot alakít ki vele és szüleivel.
Bemutató dátuma: 2020. szeptember 17. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2022 febr. 10. - 19:08:51 5/10
Szentimentális független dramedy, aminek az égvilágon semmi köze nincs Bridget Jones-hoz, meg annak tyúkszaros naplójához.
A sztori egy felelőtlen állatként működő 30-as nőszemélyről szól, aki ennek ellenére bébiszitternek szegődik egy leszbikus pár családjához. A film ízléstelenül viccelődik az abortusszal, előfordulnak benne elborult, groteszk altesti poénok, mint ahogy végigröhöghető helyzetkomikumok is. A néger kislány nemhogy nem idegesítő, hanem rohadtul szórakoztató, mivel hozzá kötődik a legtöbb vicces jelenet- meg beszólás. A 100 perces játékidő alatt több karakterfejlődést láthatunk, és egy idő után elkerülhetetlen a történetbe való érzelmi bevonódás.
Az alkotás legirritálóbb pontja a feminista szemétségek hangoztatása, de összességében nézve legalább olyan a mű, mintha pont a feminizmusról + a modern szingli nőkről akarna egy kisebb kritikát megfogalmazni.
biffco 2021 márc. 21. - 12:10:31
miért nem lehet a cím-ferditőket munkatáborba zárni?
7/10
Katalin93 2021 febr. 16. - 21:45:20 7/10
Nem rajongok a gyerekekért, de a főszereplő kislány nagyon aranyos karaktert formál meg, főleg a vége felé. A barátságuk valóban szép történet. A 34 éves nő karrierjével és elért eredményeivel kapcsolatos dilemmáját nem teljesen értettem, hisz mindenki a maga sorsa kovácsa. A nőkkel szemben támasztott elvárásokkal (esküvő, családalapítás) együtt tudok érezni, de a védekezés nélküli együttlétet és az ebből eredő abortusz kérdéskörét elég könnyedén és felelőtlenül kezelte. Persze vannak ilyen nők, ez tény, de sosem értettem őket. Talán a film azt akarta bemutatni, hogy 34 évesen nő be a feje lágya, de ez a rész annyira nem jött át.
6/10
sexykex 2020 dec. 30. - 15:23:19 6/10
Nem állítom, hogy a melegpárok házassága gyökeresen más lenne, mint a hagyományos szoknya-nadrág alapokra helyezett házasság, mégsem hiszem, hogy jó megoldás. Ha már házasság, akkor az egyikük kitalálja, hogy gyereket akar és a gyereknek nagy valószínűséggel nem lesz jó, ha két anyja, vagy két apja van.
A film egyébként nem igazán erről szól, hanem Bridgetről és a kislánnyal kialakuló barátságáról. Nos, Bridget egy kissé éretlen és roppant felelőtlen nőszemély, akiben jócskán megtalálható az anyai ösztön mellett a női butaság számtalan formája.
A forgatókönyvet jegyző és Bridgetet alakító Kelly O'Sullivan itt-ott jócskán elveti a sulykot, különösen az abortusz és a menstruáció körül, ezért ezt a filmet még a nők egy részének sem ajánlanám, noha Bridget és Frances barátságának alakulása a legtündéribben megírt történetek közé tartozik. (Mindig sajnáltam, hogy ilyen gyerkőcök a valóságban nincsenek. Léteznek kis tündérek, de ők sem ilyenek.)
4/10
itsme1 2020 dec. 28. - 09:04:32 4/10
Minden elismerésem, hogy egy ilyen fiatal lány forgatókönyvet ír, alakítja a főszerepet és a filmjét az egész világban vetítik. Ezzel együtt, a történet egyáltalán nem érintett meg, mi több, untatott. Igaz, az ellenkező nemhez és korosztályhoz tartozom, de a (pillanatnyilag) magas pontszám miatt fontosnak tartom rögzíteni, hogy az alkotás értéke (történettől függetlenül) középszerű.
nekemvanigazam 2020 szept. 18. - 17:39:45
Bridget Jones?
jn 2020 szept. 08. - 21:49:20
Premier előtti vetítésen láttam, tetszett! Elgondolkoztató és sokszor szórakoztató is egyben. Elsősorban nők fogják szerintem értékelni, elég kendőzetlenül mutatja be a női lét nehézségeit. 8/10