Bridget naplója

Bakancslistához adom
Saint Frances
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, dráma, 101 perc, 2019

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A történet főhőse, a chicagói Bridget 34 éves, identitászavarral küzd, kapuzárási pániktól szenved, de a nyár beköszöntével kezdenek jól alakulni a dolgai: találkozik egy helyes fiúval, és munkát is talál, egy hatéves kislány bébiszittereként. Ám a tündéri Frances meglehetősen öntörvényű gyerek, és miközben Bridget megpróbálja elnyerni a bizalmát, a kislány szülei között növekvő feszültséggel is meg kell küzdenie. Ráadásul a terhességi tesztje eredménye pozitív lesz. Miközben zavaros emberi kapcsolataiban próbál navigálni, onnan merít erőt, ahonnan a legkevésbé várta: a nem mindennapi gyerekkel alakuló barátságából.
Bemutató dátuma: 2020. szeptember 17. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
FilmExpert ápr. 22. 16:05:40 6/10 Előzmény Katalin93
"Talán a film azt akarta bemutatni, hogy 34 évesen nő be a feje lágya, de ez a rész annyira nem jött át."

Nem vagyok benne biztos, hogy ezt akarta bemutatni, mivel nem teljesen egyértelmű, hogy a végén marad-e gyermektelen szingli Bridget vagy az anyaság mellett dönt, csak kapirgálja a felszínt a film, gyáván kerüli a konkrét állásfoglalást a kérdésben.

Viszont, ha olyan szemüvegen keresztül nézzük, hogy a nőknek milyen szintű társadalmi/szülői elvárásokkal kell szembenézniük a gyermekvállalási kényszerből eredően, illetve sok fiatal felnőtt nő nem igazán tudja, hogy mihez kezdjen magával, akkor már picit jobb a helyzet, de mivel a forgatókönyv nem elég jó, így a néző a nők effajta dilemmáját nem igazán tudja átérezni, akár empatikus valaki akár nem.

Jó ötlet, gyenge kivitelben. A forgalmazók azért minden esetre voltak olyan rafináltak, hogy a film címébe beletették Bridget nevét hátha a sok Bridget Jones fan rárepül majd, mint légy a fekáliára.

6/10.
biffco márc. 21. 12:10:31
miért nem lehet a cím-ferditőket munkatáborba zárni?
7/10
Katalin93 febr. 16. 21:45:20 7/10
Nem rajongok a gyerekekért, de a főszereplő kislány nagyon aranyos karaktert formál meg, főleg a vége felé. A barátságuk valóban szép történet. A 34 éves nő karrierjével és elért eredményeivel kapcsolatos dilemmáját nem teljesen értettem, hisz mindenki a maga sorsa kovácsa. A nőkkel szemben támasztott elvárásokkal (esküvő, családalapítás) együtt tudok érezni, de a védekezés nélküli együttlétet és az ebből eredő abortusz kérdéskörét elég könnyedén és felelőtlenül kezelte. Persze vannak ilyen nők, ez tény, de sosem értettem őket. Talán a film azt akarta bemutatni, hogy 34 évesen nő be a feje lágya, de ez a rész annyira nem jött át.
6/10
sexykex 2020 dec. 30. - 15:23:19 6/10
Nem állítom, hogy a melegpárok házassága gyökeresen más lenne, mint a hagyományos szoknya-nadrág alapokra helyezett házasság, mégsem hiszem, hogy jó megoldás. Ha már házasság, akkor az egyikük kitalálja, hogy gyereket akar és a gyereknek nagy valószínűséggel nem lesz jó, ha két anyja, vagy két apja van.
A film egyébként nem igazán erről szól, hanem Bridgetről és a kislánnyal kialakuló barátságáról. Nos, Bridget egy kissé éretlen és roppant felelőtlen nőszemély, akiben jócskán megtalálható az anyai ösztön mellett a női butaság számtalan formája.
A forgatókönyvet jegyző és Bridgetet alakító Kelly O'Sullivan itt-ott jócskán elveti a sulykot, különösen az abortusz és a menstruáció körül, ezért ezt a filmet még a nők egy részének sem ajánlanám, noha Bridget és Frances barátságának alakulása a legtündéribben megírt történetek közé tartozik. (Mindig sajnáltam, hogy ilyen gyerkőcök a valóságban nincsenek. Léteznek kis tündérek, de ők sem ilyenek.)
4/10
itsme1 2020 dec. 28. - 09:04:32 4/10
Minden elismerésem, hogy egy ilyen fiatal lány forgatókönyvet ír, alakítja a főszerepet és a filmjét az egész világban vetítik. Ezzel együtt, a történet egyáltalán nem érintett meg, mi több, untatott. Igaz, az ellenkező nemhez és korosztályhoz tartozom, de a (pillanatnyilag) magas pontszám miatt fontosnak tartom rögzíteni, hogy az alkotás értéke (történettől függetlenül) középszerű.
nekemvanigazam 2020 szept. 18. - 17:39:45
Bridget Jones?
jn 2020 szept. 08. - 21:49:20
Premier előtti vetítésen láttam, tetszett! Elgondolkoztató és sokszor szórakoztató is egyben. Elsősorban nők fogják szerintem értékelni, elég kendőzetlenül mutatja be a női lét nehézségeit. 8/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu