Film

British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl

/Hokusai - Beyond The Great Wave/
feliratos, ismeretterjesztő film, 90 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny
  • mb

Értékelés:

Még nincs szavazat, légy te az első!
Szerinted?

  Exkluzív tárlatvezetés és lebilincselő dokumentumfilm a British Museum legújabb, azonos című kiállításáról és Kacusika Hokuszai életéről és művészetéről. A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott látványos ismeretterjesztő film elsősorban Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát is. A forradalmi 8K Ultra HD technológia segítségével rögzített, látványos dokumentumfilmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek a mozivásznon.
  Kacusika Hokuszai egy életen keresztül vizsgálta embertársait, megszállottan kutatta a természetet és a spirituális tanokat, amihez legtöbbször a Fuji vulkán képét használta háttérnek. Élete során megismerte a szenvedést is; villámcsapás érte, évekig szegénységben tengődött, ám művészetében csakis a tökéletest kereste. Hokuszai, akinek A nagy hullám Kanagavánál című fametszete Leonardo Mona Lisája mellett a legszélesebb körben ismert és legtöbbször sokszorosított képzőművészeti alkotás, nagy hatással volt Monet, Van Gogh és Picasso munkásságára is, emellett őt tekintik a népszerű japán képregény stílus, a manga atyjának is. Érdekesség, hogy a mai napig ő az egyetlen festő, akinek egy műve saját emojival (online hangulatjellel) rendelkezik.

  Bemutató dátuma: 2017. október 1. (Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:


  Vélemény:

  2017 szept. 27. - 22:37:29
  2017 szept. 27. - 22:37:29
  (1/1)

  TELJES FÉLREÉRTÉS EZ A 3 DIMENZIÓS GAGYI ! MIÉRT KELL AZ EREDETILEG SÍKBAN (2 DIMENZIÓS KITERJEDÉSBEN) MEGALKOTOTT MÛVEKET 3D-BE ERÕLTETNI ?! EZ NEM ISMERETTERJESZTÉS, HANEM PARASZTVAKÍTÁS!