BÚÉK

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dráma, vígjáték, 2018

Értékelés:

309 szavazatból
Szerinted?

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

Goda Krisztina a Csak szex és más semmi óta különösen sikeres hazai filmek rendezője, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és néhány nagyon ismert, nagyon tehetséges színész segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit.
Bemutató dátuma: 2018. december 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
offtopic
Don Viktor júl. 05. 12:13:33 9/10 Előzmény branko
Nagyon úgy tűnik, de nem tartozol abba a 99%-ba. Nagyszerű film, 2 pontra értékelni kicsinyes dolog. Ami pedig a "magyarítást" illeti, nem egyedi esetről van szó, a filmet 18 országban forgatták újra. Ez szerintem inkább érdekes, mint felháborító vagy lenézendő. Ami pedig a melegséget illeti , nekem semmi problémát nem okozott, semmivel sem kavart fel jobban, mint a megcsalás pl. Azt hiszem, ha valaki rendben van a saját szexualitásával, ezen nem fog fennakadni.
10/10
MaxwellRobinson ápr. 17. 17:06:33 10/10
Nem rossz! Bizonyos vonatkozásokban jobb, mint az olasz verzió, de a befejezése annak sokkal-sokkal jobban tetszett.

Amúgy érdekes,, hogy az azonos karakterekre hasonló alkatú embereket kerestek :D

Valaki írt francia verzióról is. Létezik francia verzió? Vagy csak az olaszt gondolta franciának?
9/10
mamahotel ápr. 17. 07:21:04 9/10
hú! mellbevágós volt ez a film. általában 11 körül elalszom - de ezt végig néztem, nem csukódott le a szemem - pedig már késve kapcsoltam rá, lefekvéshez készülve. maradtam, az élmény még mindig "marad".
9/10
Judit Seregelyes ápr. 17. 00:04:06 9/10
Fú! Nem számítottam arra, hogy ez ilyen jó film lesz.
9/10
itsme1 ápr. 15. 17:05:59 9/10
Láttam az eredeti, olasz változatot, és féltem, hogy nem fogja megütni azt a színvonalat. De meg kell, hogy mondjam, talán még jobb is volt annál. Azért merem ezt állítani, mert emlékeztem a sztorira, a fordulatokra, és ennek ellenére jól szórakoztam a filmen.
2/10
branko ápr. 15. 16:05:11 2/10 Előzmény janderka
azért lett elküldve újra, mert a rendszer nem engedi hogy amit már beírtam, módosítsam.. avégéről ezt vágták le: a film egyetlen használható újdonsága/üzenete az volt számomra, hogy a forgatókönyvíró jól meg akarta sajnáltatni nézőkkel a homoszexuálisokat, egyértelműen kijött a végén hogy a h-szexuális szereplőt kívánták a legpozitívabb figuraként beállítani. úgy tűnik, aki ezt manapság nem vállalja be egy filmben, az nem trendi, így hát minden alkotó iygekszik beállni a sorba..szánalmas! egyébként semmi baja a magyar társadalom 99%-ának a hszexuálisokkal, az viszont mindig kontraproduktív, amikor a filmesek újra és újra megfutják ezeket a köröket! a port.hu pedig azonnal kimoderálta a végét, feléjük is biztos ez a lobbista elvárás..avagy "éljen a szólásszabadság", gondolta a port.hu moderátora - ja, nem!....
10/10
csonakos ápr. 14. 23:35:16 10/10 Előzmény branko
Mondj egy filmet, ami tetszett.
8/10
Péterrrrrr ápr. 14. 23:14:36 8/10
Nekem tetszett. Már attól is, hogy magyar színészekkel készült magyar film. Kellemes szórakozás volt.
Frony ápr. 14. 21:51:21
Nekem nagyon tetszett....jókat röhögtem rajtuk....
janderka ápr. 11. 21:44:59
Plusz egy mondatért elkülted kétszer?
2/10
branko ápr. 11. 17:34:51 2/10
Felháborítóan gyenge és erőltetett a sztori, Goda pedig szégyellheti magaát hogy csak ennyire tellett : lemásolni egy külföldi ötletet és azt magyarítani..
okok : már egy tizenéves is tudja, mer taz iskolában megtanulja, hogy az emberek hazudnak egymásnak, nem őszinték és színház az egész világ ! nomost ezt megfilmesíteni ? semmi értelme, mer taz emeber könyökén jött ki már eddig is ! sziveszterre átvinni a sztorit pedig szánalmas, mert a való életben nincs az az emeber, aki szilvezsterkor bevállalna egy ilyet, főleg ha tudja hogy azsretőjétől jöhet akár hívás, akár sms ! elkézelni persze minden elképzelhető, csak éppen ez az alapsztori még s szilveszter nélkül is irreális, 100 esetből előfordulna max. 1-szer, hogy egy 8 fős társasásgnak ezt minden tagja kivétel nélkül bevállalaná !
mindehhez persze semmi köze a színészeknek, ők hozták a kötelezőt és jól eljátszották, ezt a irreális ökörséget – és hogy ezen mi tetszett az előttem szólóknak ? teljesen érthetetlen, de inkább arról árulkodó, mennyire sekélyes értelmi színtes van a mai kor embere, hogy egy ilyen szánalmasan megkomponált 1000%-os művi és irreálsi történet neki tetszett ?! emberek, én azt hittem nem az oviban vagyunk, de akkor mégis...óriási nulla ez a film, a rendező szégyellje magát a forgatókönyvíróval együtt !!!
janderka ápr. 10. 16:46:45 Előzmény Greeneyed Lady
Tehát lehetségesnek mondod, hogy az eredeti olasz csóka is nyúlta valahonét a témát?
Engem inkább az izgat, hogy mitől kezdék el szakmányban copy paste honosítani a filmet? Ennyire nem volt saját témája senkinek?! Mert még csak az sincs, hogy 50 év után vette volna elő valaki. Ráadásul annyira kamaradarab, hogy semmi nacionális nincs benne.
Greeneyed Lady ápr. 10. 14:17:40
Szerintem majdnem pontosan ugyanaz, mint a Teljesen idegenek című olasz film volt, amely jóval előbb készült. Nyilvánvaló, hogy mindegyik film kicsit más, de én most már arra lennék kíváncsi, hogy ki találta ki ezt a sztorit. Maguk az olaszok, vagy valaki még régebben.
Lyanos1 márc. 23. 21:01:17 Előzmény Pünkösdi Kató
Lehet, hogy a film azért született, mert valamelyik alkotónak valamilyen afférja volt egy pszichológussal?
Ha az átlagember elégedetlen a pszichológusával, azt szűkebb körben vagy esetleg egy online fórumon kibeszéli és el van intézve. De ha valaki filmművész, akár beletehet negatív figuraként egy pszichológust is a következő alkotásába.
Akár ezért, akár másért, mindenesetre a pszichológus ebben a filmben nem olyan figura, akire a néző szívesen bízná magát. Nem csak hogy vizet prédikál és bort iszik, de láthatólag a saját életét sem bírja rendben tartani.
10/10
caomilla4 febr. 01. 19:33:27 10/10
Nagyon tetszett! Rengeteget nevettünk! Láttam a francia verzióját, az nem tetszett. Ez viszont fantasztikus volt. A szereplők, a párbeszédek, a helyzetek! 10/10
1/10
kinguci18k jan. 26. 20:57:45 1/10
Hagyjuk már ezt a mindenki 10-re értékelést.
Ide csak a saját szereplők pontozhatnak,vagy mi??
Szánalmasan gyenge és pont nem vicces.
Jaaaa,talán mert magyar.Ami = béna,gagyi.
0/10
10/10
Pünkösdi Kató jan. 15. 18:24:36 10/10
Megnéztem a Teljesen idegenek filmet, pedig nem terveztem. De már annyit írtunk róla, hogy gondoltam, megnézem és reálisabb véleményem lesz. Tetszik, hogy a miénk Szilveszterkor játszódik, valóban élethűbb, hogy ekkor több sms érkezik, mint egy hétvégi összejövetelen. Tetszett, hogy bár több párbeszéd szinte azonos volt, de én javaslom megnézni az olasz verziót is, mert ott lesznek újabb történetek. A vége valóban más lett az olasz verziónak, a miénk jobban tetszik, mert lett egy csavar a végén. Szerintem a miénk eseménydúsabb, az olaszban többször csak úgy sztoriznak a semmiről.
Én nagyon kíváncsi vagyok a többi feldolgozásra, remélem összefutok velük vmikor a neten. :)

Fura volt, hogy összevesztek Biancáék - aki újként csatlakozott a barátokhoz - aztán együtt indultak haza. Meglepő volt, hogy az este után senki nem bánt meg semmit, ott folytatták, ahol abbahagyták. Ide írd a spoileres tartalmat


10/10
Pünkösdi Kató jan. 13. 21:29:39 10/10
Szívesen.
janderka jan. 13. 19:18:15 Előzmény Pünkösdi Kató
Én egyébként fiatal koromban nagyon vágytam olyan magyar filmekre, amik szakítva végre a magyar búskomorsággal, olyan képi és környezeti világban játszódnak, mint a habkönnyű amcsi filmek. (Vágytam magyar akciófilmekre is - pláne hogy annyi világhírű kaszkadőrünk van. De sajnos azoknál is sokáig csak bénázások jöttek létre.)
Tehát egyfajta stílus-remake-re vevő vagyok simán. De amit ől sorozatok terén láthatunk mostanság, hogy ez az egyben átvesznek latin-amerikai és/vagy szlovák, horvát szériákat és kockáról kockára lemagyarítják, miközben tele az eredetiekkel is a paletta... Az végülis elég nagy szakmai cikiség szerintem...
janderka jan. 13. 19:00:17 Előzmény Pünkösdi Kató
Egy kortárs dal az nem egy kategória szerintem egy kortárs filmmel. Mert egy filmet (eredeti hangon és feliratozva, vagy egy jobbféle szinkronnal) bármikor meg lehet nézni újra és máris ott az eredeti élmény. Sőt akár még moziban is újra elővehetik. Egy dal az más. Ott a jelenlét és az élő hangzás is fontos. Tehát azt egy jobbféle előadó újra előveheti, vagy épp átalakítva tovább gombolyíthatja. De ezt még színház esetében is oké. Mert egy nemzetközi színdarabot, még ha hihetetlenül egyedi volt is az eredeti előadás, élőben értelemszerűen nem láthatja egyszerre az egész világ (de még egy ország sem). Ott újra elő lehet és érdemes adni. De az egy nem megismételhető műfaj. Nem mint egy kortárs, szinte még sütőmeleg film.
Viszont itt is bejön amit korábban mondtam, hogy egy bizonyos idő után ilyenkor már nem maga a sztori lesz beszédtéma, hanem annak előadása - hacsak nem csavarnak rajta akkorát, hogy kvázi új mű jön létre általa. Ahogy pl a Kabay féle förtelmes Hippolyt/Meseautó/Egy bolond... remake-ek sem a sztorik miatt voltak érdekesek (már ameddig és már akinek), hanem a kortárs "sztárok" által felmelegített színes-szagos megvalósításuk miatt. Kortárs licence esetén viszont mozifilm általában vagy csak simán érdektelen lesz, vagy meg is bukik. Pláne ha túlontúl közismert az eredeti anyag. Itt, a Teljesen idegenek-nél ez nem volt teljesen így, ezért is tudott létrejönni és megkapaszkodni a "licence" BUÉK a máig élő - és csak a forgalmazók miatt kevésbé felszínen tratott - "eredeti" mellett/helyett.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu