Cameron Post rossz nevelése

Bakancslistához adom
The Miseducation of Cameron Post
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 91 perc, 2017

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Az árva Cameront a konzervatív nagynénje neveli a kilencvenes évek elején. Amikor a szalagavató bálon rajtakapják egy autó hátsó ülésén, hogy egy lánnyal csókolózik, egy egyházi terápiás táborba küldik, hogy "kigyógyítsák" leszbikusságából. A tábort a szigorú Dr. Lydia Marsh és testvére, Rick tiszteletes vezeti, akik a bűnbánat erejével próbálnak hatni azokra, akik a saját nemük iránt vonzódnak. Cam összebarátkozik két sorstársával, Jane-nel és Adammel. Emily M. Danforth regényéből.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
parduc100 2021 júl. 24. - 09:37:22 10/10
The Miseducation of Cameron Post
.
Mennyi minden érdekes ebben a filmben, egészen meghökkentő..
Nemcsak a fő kérdés, hanem az is, hogy a központi kérdést egyik szereplő sem teszi fel - leszámítva Cameront, aki egy kívülálló objektivitásával másrészről kialakulatlan személyiségével és rengeteg kérdésével kerül be egy közösségbe...
.
Ez a kérdés pedig nem más, mint az, hogy szexuális vágyaink természetünk része-e vagy tanult - félretanult - viselkedés, egyfajta tünet, mint a körömrágás....
.
Ma már nem vitatott, hogy a gyerekkori tapasztalataink befolyásolják felnőttkori magánéleti döntéseinket, és ha változtatni akarunk, kőkeményen kell dolgozni magunkon.
.
Vajon a homoszecxualitás is olyasvalami, ami trauma következtében alakul ki, vagy minden körülménytől függetlenül bennünk rejlő tulajdonság, mint pl. a szemünk színe?
.
Miközben az összes szereplő, a jelenlévő gyerekek és az őket az intézetbe küldő szülők életét ez a kérdés határozza meg: csak egyfajta szemlélettel találkoznak: változtatni kell.
.
Egyedül az intézet vezetői gondolják úgy, hogy azért kell változtatni, mert a homoszexualitás valami komolyabb traumát rejt a mélyben, és ezt a traumát kell feldolgozni.
.
Hogy a trauma feldolgozása változtat-e a szexuális vágyakon, idáig az intézet vezetői sem jutnak el: számukra egyértelmű az igen.
.
Rajtuk kívül mindenki mást más motivál a homoszexualitás leküzdésére:
apa politikus, rosszul mutat a meleg gyerek a palettán,
énekes szeretne lenni, de csak heteroszexuálisan lehet esélye,
a segítő szándékú nevelők Cameron esetében,
Isten akarata stb..
.
Na igen, Isten akarata. Halleluja, az Isten-kártya mindig kiválóan alkalmazható a legalizálásra, csak jó időben kell előpattintani, és lám, mi vagyunk a jók, és Ti a rosszak....
.
Ráadásul a hit felhasználása könnyen teremt megszállottságot: gondoljunk csak Cameron meghiúsult lopási akciójára....
.
Eközben égbekiáltó az ellentmondás, hogy Isten akaratáról prédikálnak, miközben a gyerekeket pszichésen komoly nyomás alatt tartják. Sokmindent eszükbe juttathat az is, hogy az indián srác haját leborotválják, ha nem is teljesen kopaszra...
.
A fentiek alapján körvonalazható a film története, egy tini lány bekerülése egy intézetbe, folyamatos rácsodálkozása a szabályokra, az ellentmondásokra.. rendkívül jók azok a jelenetek, ahol a gyerekeket kérdezgetik, és ő találgatja azokat a válaszokat, amikhez ugyan köze sincs, de elvárják tőle.
.
Érezhető, hogy az egyre növő feszültség előbb-utóbb kipukkant, mint a lassan de folyamatosan felfújt, túlfújt lufi... biztosra vettem, hogy vagy tragédia következik be, vagy Cameron végül hagyja, hogy beállítsák a sorba...
.
A film Emily M. Danforth regényéből készült, szerintem el fogom olvasni 🙂
.
trailer: https://www.elozetes.hu/movie/426613
https://port.hu/.../cameron-post-rossz.../movie-209570
4/10
jsfelms@gmail.com 2021 máj. 24. - 15:23:02 4/10
Elég halovány, pedig az alaphelyzet ígéretes. A végén a demokrata reklámért nagyon kár.:(
7/10
Ildikó Nóra 2021 jan. 29. - 23:59:15 7/10
Jó film, durva történettel, hasonlít az igaz történet alapján készült Kitörölt fiú c. filmhez (Joel E., Lucas H., Russel C., Nicole K.), abban egy fiú a főszereplő; érdemes megnézni. Chloe G. M. jól játszott; 1-2 karakter viszont idegesítő volt, pl. Rick tiszteletes, Erin.
10/10
csaszar.timea 2020 aug. 20. - 10:29:42 10/10
A film végéig ordítani tudtam volna; megannyi álszentség...
9/10
weckerboy 2019 jún. 20. - 14:55:39 9/10

Érdekes volt, hogy végig vártam valami fizikai kényszert, amivel ráveszik ezeket a szerencsétlen gyerekeket, hogy maradjanak, de egy sokkal jobb eszközük volt, a lelki terror, aminek nagyon egyszerű eszköze az elbizonytalanítás. Elbizonytalanították önmagukban ezeket a fiatalokat, így elhitték, hogy rosszak. Nyomasztó atmoszférája volt az egésznek, de ez egy jól sikerült film.


2/10
HARCOS TIBI 2019 ápr. 04. - 18:08:35 2/10
A stáblistáról pont a főszereplő hiányzik, Chloe Grace Moretz. Az első kép pedig spoiler.
7/10
sexykex 2019 ápr. 02. - 08:59:49 7/10
Már a Hit Gyülekezete vasárnapi cirkuszainál láttam, hogy a vallásos zene a sámánénekekhez hasonlóan transzba ejti a tömeget. Én viszont idegbeteg leszek. Nem, nem a zenétől, hanem a sok dilinyóstól. Ha engem ilyen szenteskedő dumával akarnának kigyógyítani bármiből, rászoknék a „hernyóra”, mert ép ésszel lehetetlen kibírni a lökötteket.
Utószó: Ha lánynak születtem volna én is leszbikus lennék. Sokkal több közöttük a rendes, normális ember, mint a fickók között. Ráadásul szebbek is. De! A farkasokat rászoktatni a vegán kajára, nem egyszerű feladat.
1/10
kinguci18k 2019 ápr. 01. - 05:48:44 1/10
Lassan már amerika egyenlő buzik.
Vagy már régóta így van???????
0/10