Charm City királyai

Bakancslistához adom
Twelve / Charm City Kings
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 125 perc, 2020

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A 14 éves Mouse a hírhedt baltimore-i motorosbanda tagja akar lenni. Az idősebb motoros testvére tragikus halála éppúgy nyomasztja, mint a motorozás iránti szenvedélye. Amikor a banda vezetője a szárnyai alá veszi, Mouse pengeélen táncol.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2020 dec. 16. - 15:07:32 6/10
Van ami mellett nem könnyű elmenni, aztán túl nagy árat fizet valaki utána.
Nem rossz dráma, de kellett volna hozzá még bőven!

6/10
6/10
sexykex 2020 dec. 13. - 09:44:28 6/10
Egy Puerto Ricó-i Angyal, Manuel Soto második játékfilmje a Twelve. Az idei Sundance Filmfesztivál egyik díjnyertese eddig nem kapott túl sok pontot (3,4) a Porton, noha nem rossz ez a mű. Azonban úgy tűnik, a Baltimore-i gyerekek problémái nem izgatják a magyar nézőket. Nekem meggyőződésem, hogy ezek a gondok (elszegényedés, csonka család, bandázás, drogok és fegyverek) az egykori olajválsághoz hasonlóan – ha eddig nem tették volna – begyűrűznek majd hazánkba is. A filmben egy tehetséges fekete fiú – a „mocik” és a kisállatok megszállottja – kap egy új esélyt, hogy jobbá váljon. Tehát a realitásokat sem nélkülöző mesemozi ez is.
6/10
nefefe 2020 dec. 13. - 08:28:04 6/10
Tipikus amerikai gettó-film. Mindenhol csak négerek, a tipikus megnyilvánulásaikkal, szövegeikkel, trágár beszédjükkel - és természetesen a droggal. Ezek persze általánosító sztereotípiák. A történet maga nem új, lehetett látni sok hasonlót már a filmtörténetben. A 14 éves srácok felnőttnek képzelik magukat, és amit a környezetükben látnak, ők is azt szeretnék csinálni. Nem látják a rosszat, nem akarják a jót. Egérnek ott a lehetőség a normális életre, megvan az érdeklődési köre, mégis a rossz utat választja - pedig ketten is próbálják arrafelé terelni. Persze a végére csak sikerül - egy gyerek élete és egy másik ember sorsa árán.
--- Spoiler --- Azért az furcsa, hogy a végén, annak ellenére, hogy a rendőr látja az elkövetőket (gyerekek motoron), mégis minden szívfájdalom nélkül beviszi az ártatlant. Itt ugye hirtelen vége a filmnek, nincs nyomozás, Blax eltűnik. Ezt kissé összecsapták. Persze értem én, Blax bűntudatból (Egér bátyja miatt) feláldozta magát, hogy mentse Egeret. Ami még rosszabb, Egér hagyta ezt. Na, ez a való életben nem valószínű, hogy így történik. Egyszer nézhető.
3/10
itsme1 2020 dec. 12. - 22:02:05 3/10
Afroamerikai fiatalok kulturáltan szórakoznak motorkerékpárjaikon, aztán rossz társaságba keverednek.
(Csapnám le szívlapáttal az összeset.)