Clifton Hill

Bakancslistához adom
Disappearance at Clifton Hill
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai misztikus thriller, 100 perc, 2019

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az anyja halála után Abby visszatér szülővárosába, Niagara Fallsba, hogy megmentse családja moteljét. Érkezése után azonban megszállottja lesz egy homályos gyermekkori emléknek, egy emberrablásnak, amelynek szerinte szemtanúja volt.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
danek87 2021 jan. 24. - 15:03:28 5/10
Ez egy nyomozós mystery-krimi.Nem igazán szeretem azokat a krimiket amiben tucatnyi név és összefüggés elhangzik plusz még rengeteg visszautalás a múltra.Ez is egy ilyen típusú amúgy közepes film, egyfajta neo-noir-os kisvárosi hangulattal.A sztori tényleg nem egy világszám de a témában sokkal rosszabbat is láttam,igaz jobbat mégtöbbet.Nekem ez közepes 10/5
5/10
itsme1 2021 jan. 24. - 14:49:59 5/10
Többször elhatároztam, hogy nem nézek kanadai filmet, mégis néha belecsúszom egybe, amikor felkészületlenül bekapcsolom a tévét. Ez az a fajta krimi, amiben úgy összekuszálják a szálakat, hogy már idegesítően hülyének érzed magad, majd a végén egy snittben valaki elmeséli valaki, hogy is történt minden. A legutolsó nagy csavar volt az egyedüli, ami tetszett a forgatókönyvben.
8/10
Sátánistapistaapápista 2020 dec. 21. - 00:15:41 8/10
Némi spoiler lehet benne,vigyázat!
Kövezzenek meg,de nekem valamiért tetszett ez a film! Talán mert volt benne valami annyira emberien gyarló gyengeség és mégis mindemellett az örök küzdeni akarás feladhatatlansága. Abby annyira jól hozta a szerepét,hogy én simán elhittem az összes oldalát. Igazi jólelkű,de problémás leány.
Különösképpen tetszett az,hogy itt már eleve csavartak egyet a dolgon és nem az elrabolt vagy eltünt kisgyerek szempontjából mutatták be a történet,amivel csak mégjobban aláhúzták azt,hogy mekkora óriási traumák érhetik az embert,hiszen Abby csupán látta azt az ominózus esetet és nem az elszenvedője volt,mégis kihatott az egész életére. Az már utólag derül ki,illetve csak következtetni lehet arra,hogy valószínűleg eleve egy introvertált személyiség lehetett és ettől függetlenül is zaklatott és kiegyensúlyozatlan lett volna.
A bisztrós jelenet meg a bűvészházaspárral egyszerűen zseniálisan van megcsinálva,megrendezve!
Persze egy sima,átlagos kanadai tévéfilm blődség az egész,mégis van egyfajta varázsa azzal a várossal,a vízeséssel,az ufós étteremmel és a szereplőkkel.
Nálam ez most egy könnyed 8 csillagot megérdemel!
8/10
Sátánistapistaapápista 2020 dec. 20. - 23:43:59 8/10
Clifton Hill (2020)
- 100 perces kanadai film -
Rendező: Albert Shin
Szereplők: Addison Tymec, Mikayla Radan, Tim Beresford, Janet Porter, Colin McLeod
Az anyja halálát követően Abby, a problémás, változatos múltú fiatal nő visszatér a szülővárosába, Niagara Fallsba, a családja által üzemeltetett, lepusztult motelba. Megint belebotlik a rejtélybe, ami gyerekkora óta kísérti: mi történt a fiatal fiúval, akit huszonöt évvel ezelőtt, a szeme láttára raboltak el erőszakkal? Ahogy Abby megpróbálja kideríteni az igazságot, sokkoló, rég elfeledett összeesküvésekkel kell szembenéznie, amelyek olyan mélyen vannak, mint a saját, belső démonai.
7/10
@angel82 2020 dec. 19. - 12:39:32 7/10
Itt valaki nagyon mellényúlt a filmleírásssl. Ez nem az a film, már a helyszín sem stimmel. A rendező , a szerrplők, a színészek rendben, de a leírt tartalom véletlenül sem ez a film. Korrupt rendőrséget hatalmában tartó család itt is van. Egy nyomozásba kezdő rögeszmésen hazudozó fiatalnő, ufóhívők, stb. A történet elég kesze-kusza, nehezen követhető. A végén egy nagy csattanóval, ami az előzményekből több dolgot érthetelenné tesz, nem magyaráz meg. Szerintem egy sablonosan induló, de utána nézhető, érdekes film. 7/10