Coco

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai családi animációs film, 105 perc, 2017

Értékelés:

211 szavazatból
Szerinted?

Miguel családja nemzedékek óta gyűlöli a zenét, miután a fiú ükapja elhagyta a famíliát a zenei pálya miatt. Azt szeretnék, ha a fiúból cipész lenne, ám ő imádja a zenét, és arról ábrándozik, hogy egyszer majd a nagy muzsikus, Ernesto de la Cruz nyomába léphet. Miguel be akar nevezni a helyi tehetségkutató versenyre, ám ehhez egy gitárra lenne szüksége, mert az övét eltörte a nagyanyja. Halottak napján kölcsön akarja venni Ernesto emlékhelyéről annak gitárját, és ekkor váratlanul megnyílik előtte a holtak világa...
Bemutató dátuma: 2017. november 23. Forgalmazó: Fórum Hungary

Streamelhető:

Stáblista:

Szereplők

Mama Imelda hangja
Ernesto de la Cruz hangja
Hector hangja
Chicharron hangja
Papa hangja
Head Clerk hangja

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Sz. Péter 2021 aug. 28. - 11:21:56 Előzmény DirkLieven
Na végre valaki. ;)
Kit Fisto 2021 aug. 20. - 07:56:10
Kedves, bájos képi világú mese, tündéri szereplőkkel. Pont ezt való a gyerekeknek.
Vagy nem.
Riácska 2021 aug. 01. - 15:32:38
Nekem tetszett a történet, a gyerekem is szereti. Szerintem a filmet gyerekeknek készítették és nem elemezni. A gyerekeknek nem kell megmagyarázni, hogy ki miért gonosz vagy jó, nem a kultúrkör érdekli őket, egyszerűen csak élvezik a filmet.
6/10
sexykex 2021 máj. 13. - 18:20:08 6/10
Én ezektől az animációs csodabigyóktól képtelen vagyok úgy elszállni, mint egyesek, akik ontják rá a tízest. Nem vitatom, hogy képes érzelmeket előcsalogatni az emberekből, de ezzel a sok hullával biztosan nem az európai kölyköket célozták meg. A mexikóiak hite szerint halottak napján a holtak visszatérnek a túlvilágról és a síroknál lehet velük találkozni.
Magyarországon viszont ezzel szemben teljes a káosz. A pogány eredetű halloween ünnep, a keresztény mindenszentek ünnep és az azt követő halottak napja akkora megterhelést okozott a jobb sorsot érdemlő agysejteknek, hogy teljesen kiverte a biztosítékokat. Mindössze annyi csapódott le anyáink és apáink kobakjában, hogy gyertyával és virággal felszerelkezve, temetőbe kell menni. Ez aztán ránk is ránk ragadt. Gyerekeink persze nem értik, hogy miért pont ezen az esős, szeles, hűvös őszi napon kell emlékezni a nagyikára, aki pénzt dugdosott a zsebükbe miután összenyalta őket, és a mindig morgó papóra, aki meglepetésszerűen sírva fakadt néha.
Gyerekeink a Cocot se értik tökéletesen, de azért sírva fakadnak néha, hiszen a kis Miguellel elég csúnya dolgok történnek a filmben. Gyerekkoromban még az anyukák egy része is sírdogált a Bambin és utána ontották volna a tízeseket, ha lettek volna nagyon okos telefonjaik.
10/10
comment.elfy 2021 febr. 20. - 17:39:37 10/10
A legjobb Disney-mese, amit eddig láttam, nálam magasan viszi a prímet. Ahhoz képest, hogy Disney, nem kornyikálják végig, pedig egy zenész családról szól. Épp csak annyi ének van benne, ami a történet miatt feltétlenül kell. Maga a történet kicsit szomorkás, de azért csempésztek bele humort is. A vicces részek ellenére, a végét megkönnyeztem. Bármikor újranézném.Sajnos nem igazán ismerem a mexikói kultúrát, és emiatt nem is teljesen világos az a része a történetnek, hogy hogyan tartották életben a régiek emlékét. Úgy értem, amikor még nem létezett fényképezőgép, vagy aki olyan szegény volt, hogy nem tellett neki fotográfiára, annak az ősei feledésbe merültek a túlvilágon, mert nem tették a képeiket? Ugyanígy, ha mondjuk festményeket tettek az oltárra. A szegényeknek nem sok lehetősége lehetett portrét készíttetni. Muszáj képet kitenni Halottak-napján? Máshogy nem működik ez a dolog? Lehet, hogy ennek a résznek majd utánajárok, mindenesetre ez egyáltalán semmit sem von le a mese értékéből.


9/10
Marton12 2021 jan. 29. - 20:10:24 9/10
Szomorú, jó grafikájú film. Meglepődtem, miután megnéztem, mert azt hittem unalmas lesz meg szar. De nagyon jó film. Csakis ajánlom!
1/10
offtopic
Nótárius 2021 jan. 20. - 11:52:41 1/10 Előzmény trev
Evvel az eddigi hozzám-szólásaihoz illeszkedő "stílusú" elköszönésével szemernyi kétséget sem hagyott az intellektuális színvonala felől.

A felejtésem békessége kísérje engem elkerülő útjain!
10/10
trev 2021 jan. 19. - 19:41:25 10/10 Előzmény Nótárius
Haha, derűsen 'bele van nyugodva', ne aggódj. :-DDD A többit meg nem veled fogom megvitatni. Részemről szélmalomharc volna. Na szevasz, búvalbaszottkám.
1/10
Nótárius 2021 jan. 19. - 12:24:46 1/10 Előzmény trev
A semmirevalóan célt tévesztett személyeskedésével csak önmagát minősíti. Ugyanakkor semmi általam korábban leírt tényre, megállapításra nem reagált érdemben; mint ahogy arra sem, hogy a szöveg-félreértelmezési vakvágányán eltévedve miként lett  a "nálunk/kultúrkörünkből*" a családom.
Ehelyett mások értékeléseivel és véleményeivel takarózva próbálja ellenérvelni a szociokulturális antropológia tudományosan is rögzített azon tényalapját, hogy pl. hazánkban* egészen más (egyházi és azon kívüli) szokások, hiedelmek, szertartások és elutasítottságok kapcsolódnak az elhunytak iránti tiszteletadásunkhoz, viszonyulásunkhoz, mint pl. Mexikóban. Egyébként pl. a tudomány is épp azért használja a kultúrkör fogalmát, hogy sokszempontúan el lehessen különíteni egymástól annak területileg is nagyon különböző sajátságú megjelenési formáit: esetünkre vonatkoztatva jelesül azt, hogy az abban élők számára melyikben mi az elfogadott és mi a visszatetsző.
Végül, hogy kinek mi az ízlése szerint való, azon értelme és igazságtartalma híján, nem vitatkozom. A viszonyítási többségtől időnként merőben eltérő saját vélemény megfogalmazása pedig nem jelent ellentmondást, inkább inspiratív egy önállóan gondolkodó ember számára; és mint ilyen, adott kérdésben bárkivel előfordulhat.
Esetleg viszonosan is megpróbálhatná azt, amit én már megtettem, hogy az eltérőt is tiszteletben tartva, derűsen belenyugszik abba, hogy nem mindenkinek egyforma a véleménye. ;)
10/10
trev 2021 jan. 18. - 18:58:34 10/10 Előzmény Nótárius
Elnézve a film magas pontszámát, vagy az ideírt kommenteket semmi sem stimmel abból, amit ideírtál kultúrkörről, vagy arról, hogyan kéne viszonyulni a halottakhoz. Vannak magukat mélynemzetinek képzelt búvalbaszott magyarok, akik a rinyálást választják minden helyzetben. A jelek szerint te is közéjük tartozol, ami nem baj (de), csak nem kéne általánosítani.
1/10
Nótárius 2021 jan. 18. - 13:34:04 1/10 Előzmény trev
Pozitív előtételezéssel bízva abban, hogy nem szövegértelmezési gondjai vannak: úgy látom, hogy az általam leírtak egy szavát (!) szándékosan félreértve, vagy félremagyarázva (?) próbálta kedvére valóan teljesen félrevinni a többrétűen megokolt hozzászólásom értelmét.

A kérdéses bejegyzésemet ugyanis avval indítottam, hogy "hazánkban"; aztán ugyanezen a gondolati vonalon maradva, épp a félremagyarázás elkerülése érdekében össze is csillagozva, úgy folytattam, hogy a "mi kultúrkörünkben*...", majd ezen előzményeihez kapcsolódva következett a "Nálunk*... (stb)".

Az, hogy ebből milyen koncepciós leleménnyel tudta idehozni a családomat (?) az legyen a saját titka; de az biztos, hogy ez semmiképpen nem lehet alapja a kulturált, érdemi párbeszédnek.

Mindazonáltal, fenntartva a sajátomat, tiszteletben tartom a filmről írt véleményét.
10/10
trev 2021 jan. 18. - 11:32:50 10/10
Zseniális film, már maga az ötlet is! Még az Agymanóknál is jobban tetszett egy hajszállal. 10/10
10/10
trev 2021 jan. 18. - 11:31:58 10/10 Előzmény Nótárius
"Nálunk*, ez a harsány hulla-csontváz-kavalkád semmiképpen nem a megfelelő módja az elmúlással való gyermeki szembesülésnek. "

Mármint nálatok, a te családodban legfeljebb, és hát akkor őszinte részvétem, hogy stílszerű legyek.
10/10
beatrix555 2020 dec. 30. - 21:43:19 10/10
Nem sok rajzfilmre mondhatom azt, hogy ajánlom másnak. Valahogy kinőttem már ebből a stílusból. Szórakozásnak persze megnézem a rajzfilmeket, de általában ennyi. Ez viszont nagyon megkapó, és egyáltalán nem gyerekeknek íródott rajzfilm. Nálam 10/10
10/10
BAL78LILI 2020 okt. 20. - 17:47:34 10/10
Szeretem ezt a mesét, sok érzést felszínre hoz, akárhányszor láttam eddig mindig sírtam a végén ❤️
9/10
AvatáR Gil Maerth 2020 aug. 22. - 23:19:44 9/10
Igyekszem az érzésekről távol tartani magam... De a végén majdnem sírtam. Szívbemarkoló az egész. Énekelj és gitározz, Hector, Miguel, Coco és Rivera család!
zetor1 2020 júl. 29. - 21:06:31
Szeretem ezt a kultúrát...! Ha nálunk is így menne, tuti nem félnének annyian a haláltól... (porrá leszel cső!)
Xxy92 2020 júl. 20. - 16:42:24
Július 20. - Hétfő
23:25 RTL Klub

ez azért több szempontból sem semmi..
1/10
offtopic
Nótárius 2020 júl. 20. - 00:53:43 1/10 Előzmény mojoking
Ezen kulturálatlan megszólíttatásomra csak annyit reflektálnék, hogy én leírtam a saját véleményemet és természetesen továbbra is tiszteletben tartom bárki másét.
"A hozzászólásommal, amire reagált, egyébként sem értelmetlen ízlésvitát akartam indítani; csak az ezt a filmet a jövőben megnézni szándékozók számára vázoltam, a saját elutasító véleményem, bárki által szabadon mérlegelhető szempontjait."- írtam ugyanerről a legutóbbi bejegyzésem végén.
Ui. Ha nem a filmről ír, akkor annak az offtopik-ban van a helye; a személyeskedésnek pedig ehelyt sehol!
10/10
elizawarner 2020 júl. 19. - 22:44:06 10/10
Az egyik legszebb film, amit láttam. Eddig 3x vagy 4x láttam már, de biztos, hogy még gyakori vendég lesz a képernyőnkön. A film végére mindig patakokban hullanak a könnyeim. Minden benne van, amiről beszélni kell és fontos az életben. Szeretet, család, élet, halál, árulás, összetartás. Örökérvényű film, köszönöm az alkotóknak, hogy megálmodták.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu