Creation Records - A történet

Bakancslistához adom
Creation Stories
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol életrajzi dráma, zenés film, 110 perc, 2021

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A zenei producer és a Creation Records társalapítója, a zenei érzékkel és vállalkozói kedvvel egyaránt megáldott, ráadásul keményen bulizó Alan McGee (Ewen Bremner) fontos szerepet játszott a 90-es évek britpop zenéjének felfuttatásában, az olyan, korszakos jelentőségű zenekarok, mint az Oasis, a Primal Scream vagy a My Bloody Valentine karrierjének elindításával. McGee egy medence partján, egy riporter (Suki Waterhouse) segítségével eleveníti fel életét a gyerekkorától kezdve a 90-es évek közepéig, amikor drogmámorban úszva irányította az akkoriban az egyik legmenőbbnek számító zenei szcénát. A filmből átfogó képet kapunk arról, hogy a glasgow-i munkásosztálybeli családból indult fiúból hogyan vált Nagy-Britannia egyik legnagyobb és legbefolyásosabb zenei mogulja.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
ginacska12 2021 nov. 23. - 02:47:29 3/10
szakfordítóként egyszerűen fájt magyarul nézni. abba is akartam hagyni, de a sztori érdekelt annyira, hogy kitartsak, átállítottam angolra, aztán a bennem élő mazochista lektor visszaállította a nyelvet magyarra. tele van bosszantó félrefordításokkal, kimaradt popkulturális utalásokkal. hacsak a szinkrondramaturgot nem dugták be egy sötét verembe, ahol nincs net, ez megbocsáthatatlan. aztán meg arra kaptam fel a fejem, hogy benne maradt cirka 1 perc eredeti nyelven. úgyhogy sikerült hibát hibára.... :'( a zene miatt kap 3 csillagot, egyébként egyet se érdemelne, ez így értékelhetetlen.
4/10
Böhöm 2021 okt. 08. - 22:13:26 4/10
Sodró hangulata lenne a filmnek, ha nem esne szét az egész történet. A zenékért megérheti megnézni, de ne várjon senki semmilyen filmélményt, csak inkább egy furcsa videoklip gyűjteményt. Így nem lesz csalódás. Én sajnos filmként is értékelhető valamit vártam, így többször is majdnem félbehagytam, csak a zenék tartottak ettől vissza. Filmként azért a minimumot éppen megüti.