Cry Macho - A hazaút

Bakancslistához adom
Cry Macho
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai western, thriller, 104 perc, 2021

Értékelés:

63 szavazatból
Szerinted?

A Warner Bros. Picturestől érkezik Clint Eastwood rendező-producer felemelő és megrendítő drámája, a Cry Macho - A hazaút. A film főszerepében is Eastwoodot láthatjuk, Mike Milo, az egykori rodeósztár és kiöregedett lótenyésztő karakterét játssza. Mike 1979-ben elfogadja volt főnöke munkaajánlatát: haza kell hoznia a férfi bajba került kisfiát Mexikóból. Kénytelenek a mellékutakon járni, miközben hazafelé tartanak Texasba, és közben váratlan kihívások tarkítják útjukat, amelynek során az élet által már jócskán megviselt lovas nem várt kapcsolatokra tesz szert és közben saját megváltására is rátalál.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
InteriorLulu 2022 nov. 05. - 12:32:55 6/10
Sajnos elég vértelen, gyenge film, Eastwood rendezéseihez képest legalábbis mindenképp gyenge. Jobb, erősebb filmre számítottam - pláne egy sikeres regény megfilmesítésétől -, melyben egyrészt nagyobb a srác A-ból B-be való eljuttatásának a tétje, másrészt maguknak a fordulatoknak is igazi tétjük van, hihetőbbek és valóságosabbak: elsősorban hogy a srác maga már önmagában sokkal nehezebb eset, hogy a bosszúszomjas anya a rosszarcú embereivel valódi akadályokat és fenyegetést jelentenek, és nem olyanokat, amiket pusztán egy kakassal (!) sikeresen el lehet hárítani, de ott van még például az egyéb, valódi akadályok fájó hiánya is, vagy a két nővel való, igen életszerűtlen afférja, a vadló nagyon nem hihető betörése...

Nem a jó Clinttel, mint színésszel van egyébként bajom, mégha valószínű is, hogy az eredeti fordulatokat a saját életkorára, vagy legalábbis egy mondjuk 70-80 éves, de mindenképpen öregkorú főhősre szabva íratta át, ezzel mintegy lájtosítva is a cselekményt. Ő, mint színész rendben van, ahogy világéletében rendben is volt.
Csak ezt így, ebben a formában nem szabadott volna megcsinálnia, mert hogy egy Eastwood-rendezés felé bizony világszerte megalapozott elvárások vannak. A legutóbbi A csempésszel például ezt bőven megugrotta, ahogy szinte minden más filmjével is. A párizsi vonattal viszont éppúgy nem, ahogy ezzel. (A párizsi vonattal két nagy baj van: megtörténtsége ellenére - vagy épp amiatt - túlságosan gyenge, súlytalan az alapanyag, azaz a sztori, valamint hogy nem színészek játsszák a főhősöket, ami nagyon is érződik az eredményen).
offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 14. - 15:21:30
"kisajatitod h ki a kozonsege"
Mi van? Az, hogy ki a célközönség, egyértelműen kiderül abból, hogy ki hogyan értékeli.

Te írtad, hogy eltűnhetne már. Miért is? Mert neked nem tetszenek a legutóbbi filmjei?
Azt hiszed Hollywoodban csak a te igényeidet veszik figyelembe?
Csak olyan filmek készüljenek amik neked tetszenek? A többi ember (akiknek más az ízlése, akiknek tetszik a film) az nem számít, csak te?
Szóval akkor ki is az önző?
offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 14. - 14:19:46
Nem az a probléma, hogy te nem szereted.
Az "eltunhetne"-re reagáltam. Egyértelmű, hogy nem te vagy a filmjei célközönsége.
Innentől nem mindegy az neked hogy csinál-e filmet vagy nem?
Nem kötelező megnézned.
offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 14. - 12:47:23
Eléggé önző hozzáállás, ha azt gondolod, hogy ami neked nem tetszik, az másnak sem fog.
7/10
offtopic
Lacika_ 2022 márc. 13. - 23:45:56 7/10
Igazából veled sem vesztene semmit a világ ha nem posztolgatnál......
10/10
suuperbus 2022 márc. 13. - 22:11:40 10/10
Nekem nagyon tetszett ez a film. Reflektál Clint Eastwood - aki szerintem a legjobb western filmszínész - korábbi szerepeire, a machóságra (mondjuk sosem volt a korábbi szerepeiben sem macho, de a mexikói kultúrában ez mindennek az alfája és omegája), egy kicsit lezárja ezt a színészi korszakot, amiről persze már régóta tudjuk, hogy véget ért. Éppen az a zseniális, ahogyan ezt az öregedő cowboyt alakítja, akiből néha még feltör a régi hév, képes sok mindenre, de már nem érdekli, hanem sokkal fontosabbak számára az emberi kapcsolatok és hogy mennyire igazi cowboy, azt semmi sem bizonyítja jobban, minthogy lovon sokkal jobban mozog mint amikor sétál! A többiek jó színészek, de inkább mellékszereplők az öreg mellett. Van egy lassúsága filmnek, de ez ilyen pont így jó.
3/10
Laundry982 2022 márc. 06. - 11:11:12 3/10
Borzasztóan lassú film.Apellálva az érzelmekre.A történetvezetés következetlen,szörnyű dialógusok,rossz szereplők,olyan mitha egy török szappanopera soronkövetkező részét látnánk.Talán Eastwood egyik,ha nem a legbénább filmje.Nélkülöz minden eredetiséget.
Zimka 2022 márc. 06. - 00:12:19
Szia sexykex!! Csatlakozom az előttem szólóhoz............nekem is szimpi az avatarod és sokszor olvastam a hszeidet, amik általában ültek is nálam.......annak idején én is érdekelt voltam keksz ügyben.......de az a KEX nevű zenekar volt és ahányszor látom a neved, mindig bevillan a régmúlt.......minden jót neked.....
9/10
Marton12 2022 márc. 05. - 22:39:22 9/10 Előzmény sexykex
Wow, nem semmi hogy ilyeneket tudsz csinálni a fotókkal, kész őrület. Nagyon ügyes vagy!
6/10
itsme1 2022 márc. 05. - 10:20:59 6/10
Eastwood akkor is jó, ha nem.
Tudom, ez a gondolkodásmód nem egészséges, mégis azt kell, hogy mondjam, ha nem ő alakítja a főhőst, valószínű én is négyest adnék a történetre. Így viszont minden grimaszában a Jó-t vagy éppen Piszkos Harry-t láttam, akármennyire is megvénült szegénykém.
4/10
offtopic
sexykex 2022 márc. 03. - 16:06:04 4/10
Az avatarhoz kellett egy jó állapotú keksz. Ahhoz, hogy valóban szexi legyen, kellett egy lány. A lány neglizsében volt, ezért oreos csomagolópapírból szabtam rá a ruhát. Ez 3 kép. (Persze a háttértől általában meg kell szabadulni és a kép mérete sem stimmel soha, ezeken változtatni szükséges.)
A megfelelő mozit nem volt könnyű megtalálni és külön képre tettem a filmvásznat, mert a térhatás miatt hozzá kell torzítani és méretezni a filmből származó fotót. Ez is 3 kép.
A számok eredetileg szülinapi gyertyák voltak és a pecsét egy borítékról lett lementve. Időnként előfordul, hogy nem tetszik a filmből származó kép vagy végképp nem jó a mérete és én rakok össze egy egyedit, de ezt igyekszem elkerülni. Végül is nem 9 csak 8 fotó kellett a képhez.
9/10
Marton12 2022 márc. 03. - 15:08:43 9/10 Előzmény sexykex
Én is ugyanigy vagyok vele, annyi mindent láttam már és mikor valamelyik filmnek nem emlékszek a történetére, ráadásul olyanra ami nagyon tetszett, na akkor plafonon vagyok. :D
Egyébként a kép ténleg 9 fényképből készült??? Ebbe azért durva belegondolni, de tudd meg nagyon jók, nekem tetszenek. :))
4/10
offtopic
sexykex 2022 márc. 02. - 14:59:34 4/10 Előzmény Marton12
Túl sok filmet nézek és túl rossz a memóriám. Ezekkel a képekkel próbálom észrevehetővé tenni, hogy már láttam a filmet. Továbbá a kép tükrözi a véleményemet is.
Lényegében képmanipulátor is vagyok. Autodidakta képzés után, hobbiból elég sok mindent meg tudok tenni a fényképekkel. Az alábbi kép pl. 9 másikból van összerakva. Természetesen az alap állandó és csak kettő változik. Próbálok jogdíjmentes képeket felhasználni, ezért legtöbbször a pixabay és a port saját fotóit használom, de előfordult már, hogy videóból kellett egy képet megszereznem. Most már csak pár perc egy-egy kép, de sok száz óra tapasztalat van mögötte és sokféle ingyenes program.
9/10
Marton12 2022 febr. 28. - 22:12:11 9/10 Előzmény sexykex
Egyébként te honnan szerzed ezeket a képeket? Nagyon jók, tetszenek, de hogy csinálod, honnan vannak? Olyan mintha egy kész házimozid lenne :D
4/10
sexykex 2022 febr. 28. - 21:54:56 4/10
Nem tudom erre mi szükség volt. Elfogadom, hogy a sztori könyvben sikeres lehet, ha jól van megírva. Elfogadom, hogy egy sikeres könyv írójától megveszik a sztori forgatókönyvét is. Elfogadom, hogy ismert sztárt keresnek a főszerepre, de különböző okok miatt a forgatás korábban nem valósul meg. De mit akar a 90 éves Clint Eastwood? Miért nem bír ücsörögni a rendezői székben, miért égeti magát még színészként is? Hiszen ez a film vele együtt sem az igazi.
6/10
gm262 2022 febr. 28. - 10:32:46 6/10
Húha! Ez tényleg több sebből vérzik. A történet eléggé naiv és hiteltelen, nagyon haliwud szagú. Na de a nagy "öreg" miatti tiszteletből végig néztem. Sajnos nagyon megöregedett. Viszont örülhetünk, hogy még mindig láthatjuk. Én ennek is tudok örülni.
5/10
nefefe 2022 febr. 19. - 22:09:28 5/10
Hát, igen. Az öreg Clint már úgy rendez és játszik, amilyen - öregesen. Elfogyott a lendület, elfogyott az erő, elfogyott a kreativitás. Persze ahhoz képest, hogy elkerülte a 90-et, nem rossz. A film sem rossz, de túl lassú, felesleges részletekkel, kevés eseménnyel. Az, hogy az utóbbi filmjeiben (ebben és a Csempészben is) megpróbálja még a férfiasságát bizonygatni, az már kissé groteszk. 90+ -osan már nem ezzel kéne foglalkozni. A film besorolása nagyon messze áll a valóságtól - mert se nem western, se nem thriller. Inkább egy drámai road movie. Mondanivalója ugyan van a filmnek, de nem sok. Csak úgy történnek a dolgok, váltogatják az autókat, amik nem hiányoznak senkinek. Banális párbeszédek és reakciók váltakoznak, és ezek sokszor unalmassá teszik a történetet. Számomra túl lassú volt, csak közepesnek ítélem. Egyszer meg lehet nézni. Én mindig szerettem a filmjeit, de a veterán Clint-nek lassan el kellene gondolkodnia a nyugdíjba menetelen...
9/10
Anna Dé 2021 dec. 27. - 04:33:00 9/10
Mindenki megöregszik egyszer. Miert kéne lehúzni a rolót, csak azert mert nem ugyanolyanok vagyunk mar mint 20-30 évvel ezelőtt. Az időseknek nem jár babér, a fiatalok kiváltsága csak élvezni az életet? Szerintem cuki kisöreg lett belőle. Semmit nem von le a zsenialitásából hogy lassan már tényleg járókerettel jár. En valószínű akkor is megfogom nezni, mert szeretem a filmjeit. Pozitiv hangulatú filmeket csinal, amik mind egytől egyig az életre nevelnek. Meg azert 90 evesen így megülni a lovat. Minden elismeresem.
Voltak hibái a filmnek, levontam, hozzáadtam, szoroztam, talan kicsit elfogult is vagyok, de összeségében nalam ez 9 pont.
4/10
Józan Paraszt 2021 dec. 24. - 16:13:54 4/10
Borzasztó lehangoló volt látni szegényt. Ahányszor szemből vette a kamera, mindig az a múmia jutott eszembe, akit nemrég találtak valahol Egyiptomban. . Jobban szerettem volna úgy emlékezni rá, ahogyan mondjuk a Million dollar baby-ben játszott. Neki nagyon nagy hiba volt ezt megcsinálni. Néhol még a mozgás is a nehezére esett, és amikor az a állonvágás jelenet volt, meg amikor a mexikói szexbomba megkívánta, háááát...:-) Még röhögni sem volt kedvem. A film maga? gyönge eresztés. Clint Eastwoodhoz képest pedig kifejezetten rangon aluli, ciki.
3/10
Hamm! 2021 dec. 21. - 18:22:03 3/10
Hààt…..szerintem - bàr nagyon kedvelem a munkàssàgàt - egy klisèkkel telipakolt Èjszakai rohanàs light-ot sikerült most mindössze hozni. Remélem, lesz “legközelebb”!
Összes hozzászólás