Csajkovszkij: A diótörő - A londoni Royal Opera House előadása

Bakancslistához adom
színházi felvétel, 2017

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Csajkovszkij klasszikus karácsonyi mesebalettje a londoni Covent Gardenben működő Királyi Balett világszínvonalú előadásában, pazar jelmezekkel és díszletekkel elevenedik meg a mozivásznon!
Peter Wright, a Royal Opera House vezető koreográfusának és balettmesterének produkciója a The Royal Ballet legtartósabb és legelbűvölőbb A diótörő változata. Lev Ivanov 1892-es, pazar korhű díszletekkel, táncoló hópelyhekkel, varázslatos színpadtechnikával színre vitt balettje remek karácsonyi szórakozássá vált, Csajkovszkij nagyszabású és rendkívül kellemes melódiáit tömegek ismerik.
Az E.T.A. Hoffmann kisregény inspirálta balett egy nyüzsgő karácsonyi fogadással kezdődik, melynek Viktória korabeli részleteit fantaszikusan adják vissza Julia Trevelyan Oman részletgazdag díszletei és jelmezei. Wright koreográfiája zseniálisan ötvözi az eredeti balett fennmaradt elemeit, beleértve Cukrozott Szilva tündér és hercege éteri pas de deux-jét, ugyanakkor azzal, hogy Clara és Diótörő herceg kapcsolatára nagy hangsúlyt fektet, ez a produkció finoman az első szerelem ártatlanságát is érzékelteti.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Hozzászólások

Szerinted?