Cseng mester konyhája

Bakancslistához adom
Mestari Cheng / Master Chang
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott finn-kínai vígjáték, dráma, 114 perc, 2019

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Felesége halála után a kínai séf, Cseng Finnország távoli falucskájába utazik, hogy újra felvegye a kapcsolatot egy régi barátjával, akivel évekkel ezelőtt ismerkedett meg Sanghajban. Megérkezésekor kiderül, hogy a faluban senki sem ismeri az illetőt, de a helyi kávézó barátságos tulajdonosa, Sirkka a segítségére siet. Szállást kínál neki a végtelen erdőkkel és tavakkal körülvett tájon, amely egészen más, mint hátrahagyott nagyvárosi otthona. Cseng cserébe beavatja a kínai konyha titkaiba, és ezzel gyorsan feldobja a falu gasztronómiai palettáját. A konyhaművészet segítségével egyre közelebb kerülnek az eleinte távolinak hitt kultúrák, és Cseng hamar a közösség egyik fontos és megbecsült tagjává válik. Eljön azonban a pillanat, amikor turistavízumának lejárata vészes közelségbe kerül, és a falu lakóinak össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák új barátjuk elvesztését.
Bemutató dátuma: 2019. november 14. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Karczaghy Gábor 2019 dec. 30. - 22:06:23 7/10
Úgy éreztem, jól mutatja be a nyugis, természetközeli finn vidéki életet, lelkületet. A kínai mester és fia is segít az eleinte nem túlzottan nyitott (de elfogadó) falusiak/kisvárosiak sajátos finn lelkivilágát kidomborítani. A büfés lánnyal kialakult egymás megsegítése már már hollywoodi történetté alakul. Annak ajánlom, aki egy nyugodt, derűs filmre vágyik. Annak nem, aki izgalmas, pörgős, "minden második másodpercben kapjon az agyam egy ingert" típusú filmet nézne.
7/10
Maskaport48 2019 nov. 30. - 19:31:14 7/10
Kedves film, semmi több!
8/10
kispalissaci 2019 nov. 17. - 20:06:30 8/10
Bar a rendezo testverenek (Aki K.) filmjeinek nagy rajongoja vagyok, Mikatol most neztem eloszor es teny, hogy humoraban, hangulataban, ertekrendjeben a testveretol eltero vilagot hoz, ami persze nem baj. Helyenkent klises, neha mar-mar giccsbe hajlo tortenet, viszont nagyon bajos es szeretheto karakterek vannak velunk, es helyenkent hosszu (egyeseknek talan unalmas), de szamomra kellemes snittek. Sajnos a “Don’t tell it, show it!” elv ervenyes a filmre, viszont ez a mozi jot tesz a leleknek, meg akkor is, ha erezzuk hogy egy fairy tale. Mivel a hibai ellenere is hatott, joindulattal ugyan, de tolem megkapja a 8 pontot.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu