Film

Csillag születik

/A Star is Born/
amerikai zenés film, filmdráma, 135 perc, 2018 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • eny
    • mb

Értékelés:

210 szavazatból
Szerinted?

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.

A világ legnagyobb popdívája, Lady Gaga hatalmas elődjeit követi: a történetet 1937 óta Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand főszereplésével filmesítették meg. A modernizált változat egyben Bradley Cooper rendezői bemutatkozás is. A film egyes jeleneteit a 2017-es Coachellán forgatták, ahol Lady Gaga headlinerként lépett fel.

Bemutató dátuma: 2018. október 4. (Forgalmazó: InterCom)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 7/10 február 20. 14:01:11
február 20. 14:01:11
Meglepett, hogy Bradley Cooper milyen jól énekel, és hogy Lady Gaga pedig mennyire elfogadható színésznő. Egyiküket sem nevezném zseniálisnak az alternatív pályáján, de egyáltalán nem rosszak. Ezután megnéztem a 76-os előzmény verziót is. Szerintem mindegyik verziónak máshol vannak az erényei és a gyengeségei. Azért alapvetően jól sikerült az újrafeldolgozás, mai, frissebb és nem csak a zenedarabok miatt. Privát vélemény: picit itt Jackson Maine karaktere talán laposabb a kelleténél (bár nem érthetetlen a koncepció). A 76-os verzió ebből a szempontból egy kicsit érdekesebb számomra, hihetőbb nekem a vadabb, szabadabb karakter ott (aki egyszer csak ugyanúgy szerelmes lesz, majd szembesül saját leépülésével, stb) De a 76-osban persze nincs B történet, nincs előéletük, nem köszön vissza a múlt, ez itt egy érdekes mellékszál.

Gaga alakította Ally viszont sokkal élőbb, természetesebb szerintem itt, mint Streisand amott, viszont Streisand is döbbenet, hogyan tudott énekelni...
Bocs a privát összevetésért!

Szumma, abszolút nem rossz film ez, kellemes kikapcsolódás lehet bárkinek, de igazán nagyszerű, vagy újszerű dolog nincs benne. A nézhető és korrekt kikapcsolódás kategória szerintem (Gaga rajongóknak meg bizonyára paradicsom)
szavazat: 3/10 február 18. 19:55:47
február 18. 19:55:47
"Aranyom"?! :-) 52 éves vagyok, elég rég nem szólítanak már így. Látod megint dühös vagy, és frusztrációdat rám vetíted ki, én vagyok az ellenség. A fiam? El sem olvastam mit írt az általad említett illető, mert teljesen irreleváns. Fogalmazásbeli, és helyesírási hibáktól hemzsegő hozzászólásodban támadsz, harapsz, vizionálsz, s magadat magasabb értelmi szinten feltüntető embernek próbálod beállítani, de ha valaki elolvassa megnyilvánulásodat, pontosan tudja, hol a helyed.
szavazat: 10/10 február 18. 19:40:15
február 18. 19:40:15
vagy Smallblue98 esetleg a te fiad volna?!20 éves taknyostol,vagy hasonlo korú kisgyerektol,aki most bujt ki a mamaja szoknyaja alol mást ne is várjunk.Ez az igazsag,ez a mai fiatalsag nincs tisztelettel senkire es semmire...
szavazat: 10/10 február 18. 19:31:32
február 18. 19:31:32
aranyom,psychologushoz jarni nem szegyen,en is jartam es hidd el h segit! :-) Nem azzal van gondom h valakinek nem tetszik es azt ide le is irja,hanem azzal h ezt milyen modon teszik...es az nem ugyanaz!!! Mer aki olyat ir ehhez a filmhez(lelki és psychikai gondokbol kifolyolag,mivel tudom mikor viselkedik igy egy ember)amit igazabol nem is gondol,csak azzal akarja masok figyelmet magara vonni h produkalja magát a tulzott negativ hozzaszolasaival,nos az szamomra nagy mocsoksag,epp ezert is irtam h szerintem mer is folyamodnak emberek ilyen undorito,sajat magukat minosito kommentelesekhez....es igen Szamoca,kepzeld el nagyon is jol tudom mirol beszelek,miben mutatkozik meg egy ember psychikai-lelki gondokkal valo problemainak nem gyogyitasa vagy kordaban nem tartasa....sajnalom h te nem vagy jo ember ismero,hogy megis mit es miert csinalnak,mi okbol kifolyolag?!Udvozletem :-)
szavazat: 3/10 február 18. 10:29:09
február 18. 10:29:09
"akik gyerekkoruktol kezdve terrorizalva voltok otthon,egész életukben csak másokra irigykedtek azok inkább elgondolkozhanának magukon és nem leértekelo kommentokat ide irni a filmmel kapcsolatosan,ez mindd psychologia kérdése épp úgy az is h miért így viselkedtek,miért feltunoskodtok most annyira szemet szúró negativ kommentekkel,beteg emberek ne nézzenek filmeket,ENNYI! "
Ezeket az életbölcseleteket hogyan találod ki? Ülsz, elolvasod a mások kritikáját amik a tiedével ellentétesek, majd dühödten lereagálod? Ez esetben neked van szükséged az általad említett pszichológusra. Az mégiscsak durva lenne, ha nem írhatná meg valaki a nemtetszését, pláne te eltiltanád a filmnézéstől is. Ez elég beteges gondolatsor.
február 13. 12:05:01
február 13. 12:05:01
Borzalmasan unalmas, kiszámítható, klisékkel teli.. Nem gyakran alszom el filmeken, de ezen sikerült.
február 09. 23:55:16
február 09. 23:55:16
Felemás érzésekkel, de alapvetően rossz szájízzel álltam fel a fotelből a végén. A film első fele zseniális, 10/10 volt, aztán mikor megjelent az a manager csávó mintegy varázsütésre rendkívüli módon lecsökkent a színvonal, kb 10/4. Olyan mintha két különböző filmet néztem volna, melynek a második része jelentősen elmarad az elsőtől.
szavazat: 8/10 február 09. 18:12:35
február 09. 18:12:35
Gratulálok Coopernek első rendezésnek nem is rossz!
Lady Gaga egyszerűen zseniális volt. Lehet jobb színésznő mint énekes? :)
8/10
február 09. 01:35:32
február 09. 01:35:32
Kezdem azzal, hogy zeneileg rendkívül erős a film, minden betét abszolút a topon van, kivéve talán az utolsó felvonást, ami csöpögős középszer a többi, film közben megszólaló, kimagasló dal mellett. A zenei rész Lady GaGa tálentumát dícséri, a zenébe, előadásmódba, dalszövegekbe az ember érzelmileg beleremeg.
Ami a cselekményt illeti, az helyenként meglehetősen lassú és ezeknél a film nem is követeli meg feltétlenül a néző teljes figyelmét a jelenetek érzelmi klisészerűsége végett. Nézed, nézed, de a helyzetek a vászonról már ismerősek, magadban le is tudod játszani egy-egy szituáció kimenetelét, de meg kell várnod, míg a lassú közhelyek (a kelletüknél bizony nemegyszer hosszabban) lekegyegnek.
Ami színészi teljesítményt illeti, Bradley Cooper nagyon erős karaktert alakít, kellő intenzitással és autentikussággal, teljes joggal jelölték Oscar-ra. Lady GaGa viszont..., nos, az ő karakterét és játékat is nagyon sekélyesnek láttam/éreztem. Énekesnőből lett egyszeri színésznőnek tán nem is szabad erős szerepet írni és adni egy ilyen moziban, ráadásul, hogy a másik főhős egy ennyire gyakorlott profi és bizony mi tagadás, a film origója. Bradley Cooper és karaktere tényleg a film közepe és mindene, Lady GaGa mintha csak végig támogatná az ő útját és drámáját. Engem folyamatosan zavart a fényévnyi szakadék Cooper és GaGa játéka közt. Ha Coopernek karakteresebb partnere van a filmben, a drámai élmény is mélyebb. Másrészt viszont, akkor talán a zenei betétek nem ennyire magukkalragadóak. A filmet összességében mindenképpen érdemes látni, színvonalas 2 órás időtöltést jelent, maradandó zenei élménnyel és Coopert, Sam Elliottot tekintve nagyszerű színészi (előző esetben szintén rendezői!) munkával.
A film láttán az embernek eszébe jut nem csupán a mozi előző X db. változata, hanem szükségszerűen az egyszeri színésznők közelmúltbeli szerepléseinek összevetése is. Kapásból Madonna az Evitában vagy Mariah Carey a Glitterben, Cher a különböző szerepeiben... Kár, hogy GaGa-nak nem sikerült látványosan überelni ezeket a sokszor jogosan bírált "teljesítményeket", inkább csak hozta a hasonlót, nem kimagaslót. Leginkább Cherhez hasonlítanám. Egyébként, akit hasonló, zenés road movie beütésű film érdekel hasonló drámai elemekkel, de színészi részről mindkét oldalon klassz játékkal, az meghézheti az Őrült szívet Jeff Bridgesszel és Maggie Gyllenhaallal. https://port.hu/adatlap/film/tv/orult-sziv-crazy-heart/movie-107847
szavazat: 10/10 február 08. 13:38:18
február 08. 13:38:18
Ez egy gyönyörű film! Igazi értékeket közvetít, tiszta, szeretetteljes, megindító. Lady Gaga alakítása leírhatatlan. Bradly Cooperről eddig is tudtam, hogy jó színész, de ez a nő... Hát, ő is egy csoda! Imádtam! Biztos, hogy amint időm engedi, megnézem újra.
szavazat: 10/10 február 07. 23:55:17
február 07. 23:55:17
akik gyerekkoruktol kezdve terrorizalva voltok otthon,egész életukben csak másokra irigykedtek azok inkább elgondolkozhanának magukon és nem leértekelo kommentokat ide irni a filmmel kapcsolatosan,ez mindd psychologia kérdése épp úgy az is h miért így viselkedtek,miért feltunoskodtok most annyira szemet szúró negativ kommentekkel,beteg emberek ne nézzenek filmeket,ENNYI!
szavazat: 9/10 február 04. 18:12:16
február 04. 18:12:16
Nagyon tetszett, Bradley Cooper játéka fantasztikus. Jó volt Lady Gagát emberi mivoltában látni. Szuper film!!! 10/10
szavazat: 3/10 február 03. 18:25:35
február 03. 18:25:35
Még egy ekkora agyonhipeolt rettenetet régen láttam. Gaga valóban jól játszik, de nem értem, ez mitől akkora szó. Bármelyik B kategóriás színésznő képes ilyen alakítást hozni. A film amúgy lényegében nem szól semmiről, semmi logika nincs a történetben. Olyan, mintha jelenetek lennének egymás mellé dobálva. Sajnálom azt a két és negyed órát, amit erre fordítottam.

Azért kap 3*-ot, mert alapvetően kedvelem Gagát, mint zenészt és szívesen látnám újból a vásznon. Valami normális filmben. Nagyon remélem, hogy a főbb kategóriákban nem viszi el az Oscart a Bohém Rapszódia elől.
szavazat: 7/10 február 01. 17:35:34
február 01. 17:35:34
Ez igen! Jó volt!
szavazat: 8/10 január 31. 20:06:06
január 31. 20:06:06
Tetszett a film, bár a vége nekem kicsit lehúzta.

Jackson kijött az elvonóról, szerető kutya, feleség várta. Ally lemondta a turnét, így több hónapos együttlét várt rájuk. Ally megkérte, hogy énekelje el vele a Shallowt, ami lényegében a kapcsolatuk alapja. Arra akarok kilyukadni, hogy csupa pozitív dolog várt rá, egyedül a menedzser szállt bele. És akkor erre visszaesik, és felköti magát??? Nem tudom, hogy mi zajlik egy (ex)alkoholista és drogos fejében, de nekem ez a fordulat egyáltalán nem illett a filmbe.Ettől függetlenül végig lekötött, voltak szép pillanatok, a számok jók, Lady Gaga pedig smink nélkül, természetesen sokkal szebb!
január 31. 09:59:43
január 31. 09:59:43
Pozitívan csalódtam. Egy ilyen kaliberű romantikus hollywoodi szuperprodukciótól még ennél is nyálasabbra és hamisabbra számítottam. Nagyrészt semmitmondó és néha unalmas, de egészen nézhető film, helyenként még izgalmas is tud lenni 6,5 pont.
január 30. 16:21:08
január 30. 16:21:08
Szerintem ez teljesen jó kis film volt.
január 29. 20:03:19
január 29. 20:03:19
Szódával elmegy! Vannak jó és gyenge részek.Lady Gaga szinkronja a mocskos rossz kategória!
Hát nem ez életem filmje,de nem is a legrosszabb!
szavazat: 9/10 január 29. 09:26:30
január 29. 09:26:30
ja, borzalmasan gyenge Bradley Cooper = Oscar jelölés :D illetve Lady Gaga nem most debütált, hiszen az American horror storyban már szerepelt, amiért golden globeot kapott...mondanám hogy ezen kívül igazad van, de nem
szavazat: 3/10 január 28. 09:39:46
január 28. 09:39:46
fú de rossz volt. klisék tömkelege, irritálóan csöpögős és kiszámítható befejezés és egy borzalmasan gyenge Bradley Cooper. Lady Gaga viszont kellemes meglepetés volt, meglepően jól debütált színészként. Kár a többiért (és Ford Fairlene-ért:)
Összes hozzászólás