Csodálatos fiú

Bakancslistához adom
Beautiful Boy
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai életrajzi dráma, 112 perc, 2018

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.

A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.
Bemutató dátuma: 2019. január 31. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
naggi dec. 03. 22:24:32
Az apát és fiút alakító remek színészek mindent visznek. Ez egy nagyon komolyan elgondolkodtató film, hogy szülőként hogyan viszonyuljunk egy ilyen ördögi helyzethez. Az apa küzdelme példamutató, a fiúé úgyszint, de van, akinek mérlegelnie kell adott helyzetben és van, aki elbukik a küzdelemben. Kerüljük a drogokat, ez a film legmélyebb üzenete... a poklok bugyrait járja meg az, aki ezek bűvkörébe kerül... sírtam a filmen... rekviem egy álomért...
7/10
Aleksandr okt. 14. 08:05:17 7/10 Előzmény Kensi Blye
A hozzászólás moderálva lett.
8/10
beenge@gmail.com okt. 10. 21:42:59 8/10
Ebben a filmben nem értem a happy end-et, nem való hozzá. Sajnálom, hogy elamerikaisodott a végére, különben nagyon jó és hiteles film lett volna, olyan számomra, amelynél nem izgultam végig a filmet azért, hogy happy end legyen.
7/10
dandelion83 okt. 05. 17:03:14 7/10
Kemény film. Meghökkent, mellbe vág, könnyekre fakaszt, tehetetlen dühöt ébreszt. Lassan csordogál, végig érezhető valami fajta feszültség és dráma. Jó megközelítés, jó színészi játékok, érdemes megnézni!
6/10
pihes szept. 07. 15:01:57 6/10
Itt ezt a fiatal embert kísérhetjük a mindig van rá alkalomtól, a végéig.
Láttam már jobbat is!

6/10
benno.tamas@gmail.com júl. 22. 11:07:54 Előzmény Kensi Blye
Érdekes felvetés ... nagyon hitelesek voltak az apa fia és a többi családtaggal a dinamikák. Talán számunkra egy kicsit nehezebben értelmezhető az a kicsit érzelmileg lefolytottabb közeg amiben ez a film játszódik. Ettől függetlenül a karaklterek ízig vérig hitelesek, a dinamikák is jól működnek ... az egész történet teljesen átélhető megszenvedhető ... és emellett nem művészieskedik el a filemet ... egy teljesen lefogadható hétköznepi történet jelenik meg és ez egyáltalán nem egyszerű nagyfilmes mutatvány ... szerintem éppen ezekért zseniális a film ... de természetesen ízlések és pofonok :)
9/10
Zsomika márc. 01. 20:03:40 9/10
Ez a film nem csak a drogfüggőségről szól. Csodálatos teremtmény az ember. Annyi, de annyi mindent kibír...
10/10
fosszilia febr. 12. 15:19:47 10/10 Előzmény téltündér
Teljes mértékben egyetértek. Még másnap is nyomás volt a mellkasomban, annyira iszonyatos volt szülőként megélni azt a tehetetlenséget, hogy nem tudok semmit tenni a gyerekemért, a legnagyobb jóindulattal sem. Pokoli érzés volt, főleg annak tudatában, hogy ezt nap-mint-nap szülők tízezrei élik át.....
Apa és fia szenvedései, vergődése szerintem mindkét oldalról tökéletesen átjött.

Ha valamit javasolnék, - pont azért, mert nagyon erős hatása van a filmnek - hogy ezt nagyon jó idegállapotban, lehetőleg ne egyedül, és lehetőleg még világosban nézze meg aki teheti, hogy amikor kijön a moziból, még süssön a nap. Ez persze főleg szülőkre vonatkozik, mert akinek nincs gyereke, olyan, aki koránál fogva érintett lehet, az valószínűleg nem éli meg annyira felkavaróként, mint én.
9/10
téltündér febr. 11. 15:55:57 9/10
Nem értek egyet. A színészi alakításokkal semmi baj nem volt, sőt...
Szülőként végignézni ezt a filmet torokszorító és felkavaró, ezer és ezer kérdést vet fel. Ránk hatással volt, nem is kicsit...
9/10
TitusLivius febr. 04. 16:23:50 9/10 Előzmény Kensi Blye
Jaj.
1/10
Kensi Blye jan. 31. 04:52:12 1/10
Film tartalma alapján többet vártam. Nagyon is jól meglehetett volna csinálni. Gyenge színészi alakítások nagyon lehúzzák. Márciusban kerül mozikban a Ben is back c. film. Hasonló tartalmú lesz az is Julia Roberts és Lucas Hedges főszereplésével. Ez a film annak a gyenge változata. Egyszer nézhető maxiumum
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!