Danielle és a süvet

Bakancslistához adom
Shiva Baby
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai vígjáték, filmdráma, 77 perc, 2020

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Danielle egy végzős egyetemista New Yorkban, aki helyét keresi a világban, és tisztában van azzal, hogy az iskolából kikerülve nem fog tudni mit kezdeni diplomájával. Magánéletében könnyed kapcsolata van egy sikeres, harmincas férfival, Max-szel, aki anyagilag is támogatja. Egy süve(virrasztás) alkalmából Danielle élete felfordul, ugyanis a szülők, rokonok és ismerősök közegébe becsöppen Max, és itt kezdődik a bonyodalom.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez febr. 10. 17:30:50 6/10
A szerencsére rövid játékidejű függetlenfilm baszással indít, hogy kellően megalapozza a hangulatot. A főszereplőnő egy össze-vissza hazudozó, zsidó, biszex genderhallgató, aki hivatásos kurválkodással, azon belül sugar daddyzéssel keresi zsebpénzét.
A halotti toron játszódó mozi elképesztő helyzetpoénokban, őrült fordulatokban, vicces mellékszereplőkben, kőkemény osztásokban, valamint Judd Apatow vígjátékait-dramedyjeit idéző hatalmas beszólásokban, odamondásokban tobzódik. Kiválóan bemutatja a társasági összejöveteleken jellemző kínos kérdéseket, pletykálkodást, továbbá mások kipofázását, emellett tökéletesen kezeli a rendkívül kellemetlen szituk + a folyamatos basztatások, dirigálások, intrikák, kamuk, felkérdezések, nem kívánatos ismerősök kereszttüzében lévő főhősnő fokozatosan elhatalmasodó szorongását, amelyhez faszán passzol a feszkófokozó zene.
A karakterek, kikről a dialógusok által tudjuk meg a lényeges infókat, érdekesre lettek írva. A mű használ pár lenyűgöző beállítást. A legnagyobb és talán egyetlen hiba a címszereplő ribancsága.
1/10
Atis88 2023 dec. 17. - 18:53:35 1/10
Borzasztó film. Max azoknak tudom ajánlani, akiket érdekel, hogy egy hosszúra nyújtott kínos szenvedésekkel teli zsidó temetésen mi zajlik. Mindenki más kerülje el nagy ívben.
3/10
sexykex 2023 ápr. 06. - 12:41:17 3/10 Előzmény Nagy1A
Nem érdekelnek a filmkészítés módszerei és technikája. A filmet nem a szakember szemével nézem. A legtöbbször csak kikapcsolódni és szórakozni szeretnék. A Shiva Baby túlzottan speciális film ahhoz, hogy lekötött volna. Egy biszex nő első nagyjátékfilmje, minimális költségvetésből. Lényegében bő lére eresztett diplomamunka.
Továbbá nem vagyok zsidó és nem érdekelnek a szokásaik. Azért futok velük össze gyakran, mert megszállták a filmipart. A múltból eredő vallási hóbortok elég rendesen ki tudnak akasztani, mivel hithű ateista vagyok. Ehhez tegyük hozzá azt, amit leírtál. A családi susmust, a pletykát, az észosztást. Az életben is kerülöm, miért nézném filmen, azt amit utálok? Kizárólag a realizmusa miatt kapott 3 pontot, és nem büntetem magam azzal, hogy rejtett értékeket keressek benne.
10/10
Nagy1A 2023 ápr. 05. - 01:20:06 10/10 Előzmény sexykex
Szekszikekszi!!!!!......neeeee..........nem lehet, hogy ennyire nem vetted a lapot!!!!! Meg nem tudom mondani, mikor láttam annyire eredeti forgatókönyvet, kameramozgatást, rendezést, nevesincs szereplőket............és nem utolsó sorban, egy végül is halotti toron résztvevő nagy család susmusait, pletyijét........."de utálom ezta..........vigyázz....idejön......ááááááááááá.........de jó, hogy megint látlak............de örülök neked...........hogy vagy drágám!!!".......beszólások tömkelegét és a aztsemtudomkiez a kiscsaj ....főszereplőt, akiből hiányzik a mai befutottak, vagy csak kezdők affektálása, vonaglása, mórikálása, megjátszása...............Teljesen természetes amatőr...bocs .....amateur.!
Óriási volt az a beállítás!!........amikor a kamera két oldalán, az anyja meg egy másik nő, pergő nyelvvel osztják az észt egymásnak...........és a kiscsaj........premier planban áll a két beszégető között..........meg sem szólal..........csak arcával reagálja le a mondandókat...........illetv néz ki a két arc között a terembe...............kb 2 percig!! Honnan jön ez a kiscsaj??? ......de nagyon jó!!
Nem ragozom, nagyon jó a film, minden vonatkozásában!! Elején kicsit vártam, hogy mi jöhet ki egy egyszobás történetből............de ..........minden elképzelésem felülmúlta!!! 10x10!!
Javítok a szekszikekszin!! 10!!
3/10
sexykex 2022 jan. 10. - 18:29:02 3/10
Az IMDb-n 7,2-őn áll, gondoltam megnézem. Gondolhattam volna valami másra. Igaz, hogy bővítettem a szókincsemet ilyenekkel, mint a Süve és a sugar daddy.

Igaz, hogy megtudtam: a süve alatt tilos fürödni, dolgozni és borotválkozni, kivéve a koldust és a körülmetélőt, mert ők dolgozhatnak. Az is igaz, hogy ez utóbbiakat nem a filmből tudtam meg. Mondjuk szeretkezni is tilos, de ezt Danielle sem tudta, a cukros bácsiját pedig nem érdekelte – kivéve, amikor anyuci is vele volt. Danielle egy ízig vérig mai lány: nem igazán homo, inkább bi. Így talán érdekesebb is. És nem csak a cukros bácsit pumpolja, hanem apát is. Rendes gyerek, nem kivételezik.


A film szokatlanul rövid és máris szokatlanul sok díjat nyert. Remélem, hogy a kettő között nincs összefüggés. Nekem ugyan csöppecskét sem tetszett, kivéve azt, hogy a mai zsidó családok szemernyit sem különböznek a többi bolond családtól. Igaz, ezt eddig is sejtettem, de jó, ha néha megerősítik mások is a bohókás gondolataimat.
10/10
dave555 2022 jan. 06. - 23:23:01 10/10
Nagyon jó film. Jók a színészek, jó a sztori, nem kell hallgatni a lepontozókra!