Film

Deadpool 2

amerikai akció-vígjáték, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny
  • mb
  • eny
  • mb
  • f

Értékelés:

77 szavazatból
Szerinted?
PORT.hu: 8/10

Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát - s így újra ínyére lesz a kalandozás, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, áhított bögrét is kiérdemli.

Bemutató dátuma: 2018. május 17. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:


Vélemény:

augusztus 14. 11:22:45
augusztus 14. 11:22:45

Ryan Reynolds " *kezében a Zöld Lámpás forgatókönyve*: Ezzel fogok befutni!
*Wade lelövi* "
Wade: Szívesen, Kanada.


Deadpool 2 c. film (2018)

augusztus 14. 11:01:13
augusztus 14. 11:01:13

Kábel: "Te nem vagy hős. Csak egy bohóc vagy, mint egy szexuális játék.
Deadpool: olyan sötét. Biztos vagy benne, hogy nem a DC univerzumból származik? "

Deadpool 2 c. film (2018)

augusztus 14. 10:53:43
augusztus 14. 10:53:43

Deadpool: "A mázli nem szuperképesség!
Domino: De igen. "


Deadpool 2 c. film (2018)

augusztus 14. 10:51:32
augusztus 14. 10:51:32

Deadpool: " X-men vagyok!
Gabonapelyhet evő kisfiú [fejcsóválva]: Csak gyakornok… "


Deadpool 2 c. film (2018)

augusztus 14. 10:48:30
augusztus 14. 10:48:30

Wade: "Nem úgy van, hogy a gyerek mindig az apjára üt? Mint a Star Warsban, ahol kavart a húgával is…
Vanessa: Szerintem neked nagyon sok kimaradt abból a filmből. "


Deadpool 2 c. film (2018)

augusztus 14. 10:46:26
augusztus 14. 10:46:26

Wade: " Miért van az, hogy mindig csak ti vagytok itt? Te meg a Negaszonikus Tinitudomisénmi! *a háttérben az X-menek behúzzák maguk előtt az ajtót* "


Deadpool 2 c. film (2018)

augusztus 14. 10:41:16
augusztus 14. 10:41:16

érdekesség:
-"Bár ez a második Deadpool film, ez a karakter harmadik jelenése, hiszen láthattuk már a X-Men kezdetek: Farkasban (2009), ahol szintén Ryan Reynolds játszotta, de ott teljesen másra vették a figurát. Az eltorzult arcú Deadpool szája ugyanis be volt varrva, így aztán nem poénkodhatott, pedig a képregényekben is ez a védjegye, a két, általa mindig hordott japán kard helyett két hosszú penge állt ki az alkarjából, Reynolds imádta az eredeti karaktert és utálta a változtatásokat, és hosszú, hosszú ideig küzdött egy saját Deadpool filmért. Aminek az előkészületei már 2010-ben megkezdődtek, és Reynolds saját szakállára felvett egy rövid jelenetet, ami aztán „valahogy” felkerült a netre, ahol hatalmas sikert aratott, pont azelőtt, hogy a színész leült volna tárgyalni a Fox addig vonakodó illetékeseivel – akik ezek után nem mondhattak nemet. Igaz, pénzt csak nagyon keveset adtak."

augusztus 14. 10:36:00
augusztus 14. 10:36:00

érdekesség:
-Meglepő cameo szereplő a láthatatlan ember.Elmondásuk szerint a forgatókönyvben még egyáltalán nem is volt szó arról, hogy valaha látni fogjuk a figurát, ez a kis poén csak az utolsó pillanatban került bele a filmbe. Miután előálltak az ötlettel, hogy egy másodperc erejéig mégis megjelenjen a karakter, a készítők abból indultak ki, hogy kit lenne a legnehezebb megszerezni erre a szerepre. Így került a képbe Brad Pitt, akit igazából nem is nagyon kellett győzködni. A színész gyerekei nagy rajongói voltak az első résznek, így ő szinte azonnal igent mondott a felkérésre. Reese ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

-"Tulajdonképpen annyit mondott »Megcsinálom minimál gázsiért, és egy kávéért a Starbucksból – de Ryannek (Reynolds – a szerk.) kell elhoznia nekem a kávét.« Így hát Ryan szó szerint kiszállította a kávét Bradnek. Nagyon vicces volt. Két A-listás szupersztár együtt kávézik, és minimál gázsiért dolgozik.” Pitt egyébként csak poénnak szánta a dolgot.

augusztus 14. 10:23:17
augusztus 14. 10:23:17

érdekesség:
--Kábel szerepére Dolph Lundgren, Mel Gibson, Kurt Russell, Bruce Willis, Alec Baldwin, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Stephen Lang, Ron Perlman, Pierce Brosnan és David Harbour neve is felmerült.
-Deadpool karakterének társalkotója, Rob Liefeld Russell Crowe-ot javasolta Kábel szerepére.
-Kábel szerepére Michael Shannont is felkérték, azonban a színész egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a szerepet.
-A Deadpool 2 munkacíme Love Machine volt.
-A film első tesztvetítése után kifogásolták a nézők, hogy Kábel (Josh Brolin) és Domino (Zazie Beets) nem szerepel a filmben eleget. Miután a 20th Century Fox plusz jeleneteket forgatott, a tesztvetítésen is megugrottak az értékelő pontszámok (100-ból először 90 pontot, másodjára 97 pontot adtak a nézők).
-Kábel szerepét Josh Brolin kapta meg.
-Augusztusban egy fiatal női kaszkadőr elhunyt a vancouveri forgatáson.
-Három nappal az első Deadpool film (2016-os) bemutatása előtt, már be is jelentették a film folytatását!

augusztus 14. 10:18:20
augusztus 14. 10:18:20

érdekesség:
-Brad Pitt csak úgy vállalta el a láthatatlan ember szerepét ha Ryan Reynolds személyesen visz neki egy kávét. Ryan elvitte a kávét személyesen csak Pitt nem volt otthon. Brad Pitt végülis elvállalta a láthatatlan ember szerepét.
-2017. augusztus 16-án Joi Harris kaszkadőrnő életét vesztette egy motoros jelenet felvételekor. Ezt követően 2 napra leállt a film forgatása.
-A hírek szerint a Tim Miller és Ryan Reynolds közti "kreatív nézeteltérések" vezettek ahhoz, hogy a rendező kiszálljon a produkcióból.
-Miután hivatalossá vált, hogy nem az első részt rendező Tim Miller foglalja el a Deadpool 2 direktori székét, a zeneszerző, Junkie XL is kiszállt a projektből.
-A film első előzetese, melyet a Logan előtt mutattak be 2017. március 3-án kiszivárgott az internetre.
-Josh Brolin 2018-ban két Marvel karaktert is alakított a filmvásznon. A Deadpool 2-ben Kábelt, míg a Bosszúállók 3-ban Thanost játszotta.
-Domino szerepére olyan színésznők neve is felmerült, mint Mary Elizabeth Winstead, Lizzy Caplan, Kerry Washington, Sienna Miller, Ruby Rose, Mackenzie Davis, Kelly Rohrbach, Eve Hewson, Sofia Boutella, Stephanie Sigman, Sylvia Hoeks és Janelle Monáe, de a szerepet végül Zazie Beetz kapta meg.
-A Deadpool rajongói internetes petíciót indítottak, hogy Quentin Tarantino kapja meg a folytatás rendezői székét.

augusztus 14. 10:12:05
augusztus 14. 10:12:05

érdekesség:
-Domino az eredeti képregényben fehér, csak a szeme körül van egy sötét folt, amelyről a nevét is kapta.
-A film megjelenése idején Julian Dennison (Tűzököl) mindössze csak 15 éves volt így hazájában Új-Zélandon még nem tekinthette meg a filmet a kora miatt. (Új-Zélandon ez az R-16-os rendelet.)
-A film elején Deadpool eltávolított egy darabot a padlóból a vak Al (Leslie Uggams) házában. A padló alatti üregben megragadott 1-2 zsák kokaint, amelyre az volt írva hogy a "vakság gyógyítására". Ez egy utalás az első részre amiben Deadpool azt mondja vak Al-nek hogy 100kg kokaint rejtett el a házban valahol a vaksága gyógyítására. Jó keresgélést.
-Kábel szerepére több ismert színész neve is előtérbe került, mint például Dolph Lundgren, Mel Gibson, Kurt Russell, Bruce Willis, Alec Baldwin, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Stephen Lang, Ron Perlman, Pierce Brosnan, és David Harbour. Végülis Josh Brolin kapta meg a szerepet.
-A képregényben Domino-t (Zazie Beetz) ábrázolják, mint egy régi szövetségest, és Kábel (Josh Brolin) egyik korábbi barátnőjét, aki utálja Deadpool-t. A filmben a Deadpool szövetségese, és Kábel ellen dolgozik.
-A végső jelenetben Deadpool azt mondja "Pump the hate brakes, Thanos". Ez egy utalás a Bosszúállók: Végtelen háború (2018) filmre, amelyben Josh Brolin Thanost alakította. A Bosszúállók: Végtelen háború (2018) egy hónappal a Deadpool 2 (2018) előtt jelent meg.
-Egy jelenetben Deadpool (Ryan Reynolds) Kábel (Josh Brolin) egyszemű Vilijére utal. "Hozd be, One Eyed Willy". One Eyed Willy volt a kalózkarakter a Kincsvadászok (The Goonies 1985) kalandfilmben Josh Brolin főszereplésével.

július 30. 02:50:16
július 30. 02:50:16

Bigpapa> Élő szereplőként én sem láttam Stan Lee papát, de az ejtőernyőzésnél befigyelt egy házfalon egy róla készült hatalmas falfestmény.

szavazat: 4/10 június 23. 10:34:41
június 23. 10:34:41

Adom

május 28. 17:11:24
május 28. 17:11:24

Hát, megnéztem. A kritikákkal ellentétben rosszabb az első résznél, csak most már ciki lenne beismerni, hogy alulértékelték az eredetit, így a másodikkal már sutyiban elnézőbbek. Jobb lett volna fordítva.
Deadpool popkulturális vonatkozású poénjai nem olyan találóak, mint az első részben. Általánosságban is kicsit erőltetettebb a humora, és egyetlen hatalmas poén nem volt benne. (Az elsőben volt 2-3, amin tényleg hangosan lehetett nevetni.) Meg persze az egész Deadpool karakter nem olyan eredeti másodszorra.

Nyilván nem ez a legfontosabb a filmben, de voltak dramaturgiai hibák is. (Kicsit SPOILER?) A kölyök először marhára törődik Deadpoolal, aztán marhára nem; Deadpool részéről ugyanez, csak fordítva, de mindkettő indokolatlan. És a kölyköt az sem hatja meg cseppet sem, hogy Deadpool kiszabadítja a rabomobilból. Nem is beszélnek róla, egyáltalán. Legalább elhangozna 1 db. jó sor valamelyikük szájából, ami megindokolja, hogy ez miért nem számít... tudom, sokat várok, nem műfaji követelmény... de az első részben ilyenre nem emlékszem.

Abszolút nem nekem való film, de mint folytatás, teljesen korrekt, csak annyival gyengébb, amennyivel egy tisztességesen levezényelt folytatás szokott lenni. Aki rajongott az első részért, az jól fog szórakozni.

6 pont

május 27. 10:07:44
május 27. 10:07:44

*** SPOILER ***

GYED-Pool 2 avagy Ryan közlegény mentése

Gyün a gyerek Medencééknél! - ezzel a felütéssel kezdi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (külföldiül a GYED-Pool) megcsapolásáról szóló filmet a Marvel. Sajnos a szuperhősök (vagy hall(6)atlan mutánsok) gyerekvállalási programjával a rosszfiúk nem értenek egyet, ezért egy szokatlan csavarral a felültetik Medence apukát a Bosszúvágy vonatra. A vonaton ott utazik még a Kábelbarát, Mega*****ikus Mini Mészáros, aki megnyert egy kormányzati közbeszerzést (külföldiül government gendert), acélorientált Kolosszus, Fájerfüst, Szerencse Dominó, és még szerepel a filmben Cameo is, bár nem tudom, milyen szerepben.

Túlzás nélkül állíthatom, hogy az X-Force tündöklése és bukása a legjobb gegek közé tartozik, amit képregényfilm az elmúlt évtizedekben bevetett. Eleve a savat hányó embertől már röhögni kezdett a mozi, de amikor a láthatatlan ember jött, láttatott, és nem győzött, akkor a mozi személyzete felmosórongyokkal felszerelkezve benyomult a terembe, hogy a könnyezve röhögő nézők ne áztassák el a székeket.

Volt egy olyan pillanat a film során, amikor azt hittem, hogy Dopinder, a taxisofőr fog annyira rákapni a gyilkolás ízére, hogy ő lesz a jövőben a Kábelbarát ellenségét megtestesítő figura, és nem Fájerfüst, de ez sajnos nem jött be a végén. Pedig micsoda csavar lett volna, még hasonlított is Dopinder a jövőbeli Rainmakerre.

Josh Brolin közben szepegve szorongatja a "mesterhármas plecsni"-hez járó pénzes borítékot: ez volt a harmadik alkalom a Men in Black 3 és az Avengers: Infinity War után, hogy időgépes trükközéssel segítettek hozzá a fő konfliktus megoldásához. Ha Brolin közalkalmazott lenne, akkor a jubileumi jutalom után korkedvezményesen nyugdíjba is mehetne, de 2019-ig még várni kell ezzel, mert a Véletlen háború is hasonló csavarral fog megoldódni, így a negyedik jubileum után, 2019-es nyugdíjba vonulással, Josh bruttó 62.500 Forinttal több nyugdíjat fog kapni havonta.

A mozi személyzete ekkor kezdte el lefektetni a csatornákat a székek alá, ami arra utalt, hogy itt a felmosórongyoknál is többre lesz szükség a film végére. Hát, igazuk lett. A stáblistás jeleneteken annyira röhögött a nézőtér, hogy a csatornák megteltek, a mozi személyzete pedig természetes eredetű gyógyvíz-kozmetikumként elkezdte palackozni az összegyűjtött könnyeket. Végül pedig kiderült, ebben az univerzumban mindent vissza lehet csinálni, hiszen a Pool visszafelé Loop. A következő folytatás címe lehet, hogy TEDLOOP lesz, a kötelező plüssmacival és Mark Wahlberggel.

szavazat: 10/10 május 26. 18:30:54
május 26. 18:30:54

Nagyszerű élmény volt, tömény akció és fergeteges humor. Csak ajánlani tudom!

szavazat: 10/10 május 25. 13:05:51
május 25. 13:05:51

fergeteges - a végén röhögtem a legnagyobbat - nem gondoltam, hogy így rá tudnak pakolni az előzőre.

szavazat: 7/10 május 22. 08:18:09
május 22. 08:18:09

Mára már semmit nem jelent a korhatáros besorolás. Pénteken a Corvinban néztük meg a filmet, mögöttünk meg kb. 10 éves gyerekek ültek. És más filmeknél is ez van.

szavazat: 10/10 május 21. 20:55:41
május 21. 20:55:41

Nagyon tetszett!!! Szerintem jobb, mint az első ;)

május 21. 11:33:34
május 21. 11:33:34

Nem volt rossz, de nekem még mindig az első jobban tetszett. Sokat röhögtünk, jók a poénok, jók az újabb filmes utalások (pl elemi ösztön) . Kíváncsi vagyok, folytatják-e?
Amikor elkezdődik a felirat, rá kb 1-1,5 percre lesz pár jelenet még, ami jó nagyon, de a vége feliratot senki se várja meg, mert nincs felirat utáni jelenet. Mi is végig seggeltük, sajna.
Érdekes, de ebből kimaradt Stan Lee :( pedig ő már kötelező darab.Morena Baccarin még mindig csodálatosan szép. Az SG1 óta végem van tőle :P

8/10

Összes hozzászólás
Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás