Depeche Mode: Spirits in the Forest

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol koncertfilm, 83 perc, 2019

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

2017-2018-ban a Depeche Mode Global Spirit nevű turnéjával bejárta az egész világot, 115 koncertet adtak összesen több mint 3 millió néző előtt. Az együttes legújabb koncertfilmje, a művészi igényességgel rögzített és vágott Depeche Mode: Spirits in the Forest valójában több, mint koncertfilm: a Global Spirit turné legutolsó állomásán, a berlini Waldbühne erdőkkel körülölelt színpadán felvett, kirobbanóan energikus koncertjelenetek mellett személyes hangvételű dokumentumrészleteket is láthatunk, hat különleges Depeche Mode rajongó szülővárosából. Az ő megindító történetükön keresztül feltárul, hogy miként tudott a zenekar népszerűsége töretlenül növekedni közel negyven éve tartó karrierjük során, valamint megtapasztalhatjuk a zene nyelvtől, lakóhelytől, nemtől, kortól és körülményektől független közösségépítő erejét is, amely sokakat átsegített életük nehéz időszakain.

A lenyűgöző képi világú film díjnyertes rendezője, Anton Corbijn videoklip-rendezőként már 1986 óta dolgozik együtt a zenekarral. A DM mellett számtalan emlékezetes klip fűződik a nevéhez, többek közt a U2, Nick Cave and the Bad Seeds, Bryan Adams, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Coldplay zenekaroktól is. Új egész estés koncertfilmjében nemcsak a Depeche Mode élő fellépések páratlan energiáját mutatja be a nézőknek, hanem azt is, hogy milyen hatást gyakorolt a rajongók életére az együttes zenéje.
Bemutató dátuma: 2019. november 21. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Hajdina77 2019 dec. 01. - 00:01:58 10/10
Most olvasom a hozzászólásokat...Érdekes, nekem eszembe sem jutott a rengeteg felsorolt szempont, hogy miért is nem volt jó a film...Csak arra a hidegrázásra figyeltem, amikor megszólalt végre a zene, amire kiéheztették a közönséget, nem volt kritika, nem volt semmi, csak a DM. Lehet elemezgetni, analizálni, az olvasottakkal mind egyet is tudok érteni, de a moziban, csak azt éreztem, hogy ez nagyon jó, és még...A koncertkörút az eddigiek közül számomra a legfeledhetőbb volt, pedig mindegyik hazain ott voltam, még a soproni haknin is. Mégis, tudnak valamit, és azt hátborzongatóan, hidegrázósan és észveszejtően jól csinálják. Dave egyre inkább egy ripacs lesz, és mégis egyre fantasztikusabb. Nekem ez volt a film egyik fő üzenete. Nálam 10-es, mert így éreztem, de nem tudnám rancionálisan indokolni.
crash48 2019 nov. 24. - 20:48:02
Több,mint 30 éve szeretem ezt a zenekart,folyamatosan,egyszerre elfogultan és egyszerre kritikusan.A DM családtag,életem része,aláfestő zenéje és egyéb közhelyek állhatnának még itt...Ez az érzés szerintem már nem fog változni, aktív rajongó vagyok, több,mint húsz koncerten voltam már,dm-klubba is ha van mód rá,nem telik el nap,h ne hallgatnák vmit tőlük és nem tudom megunni soha de soha.
Sokan vagyunk így.
Ezt a filmet nem fogom tudni pontozni...miért?
A koncert természetesen 10/10 lenne,de maga a keretsztori egy Antontól(aki a 'STRANGE' filmeket és ikonikus klippeket rendezett)nekem kevés és kiszámítható.
Mélyebbre mentem volna a szereplők kiválasztásánál.

A kolumbiai apuka nagyon aranyos a kölykökkel,erre mondják,"jajdecukiii!"-de az igazi DM életérzés minden,csak nem negédes cukiság és bájosság...ez a mostani világ, ez akar ilyen cuki lenni...
A francia nő története nem volt eléggé részletes,érdekelt volna,hogy az pontosan hogyvolt mikor csak a DM-re emlékezett.Mongol lány-szintén tök édi és cuki,de őszintén-hányan vagyunk, akik tizen egy-két évesen a Mode hatására kezdtünk angol kisszótárral fordítani(később lengyelpiacról szerzett ritkaságokat) aztán tűrhető angoltudásra szert tenni,hányan vagyunk akik több száz és több ezer km-t utaz(t)unk,hogy láthassuk őket?! A meleg srác,persze ez rendben is(mindig is szerették a Mode-ot),ha nem lóg ki a lóláb -nincs ezzel bajom egy egészséges és nem álszent világban,de itt ,ez csak a korunk hangulatának szólt,be kellett tenni kötelezően, nem a véletlen műve volt.
Az amerikai csaj sztorija szimpi,de kissé hatásvadász volt,a fiát szívesen hallgattam volna még DM-et gitározni.
A bukaresti(a fenébe!akár budapesti is lehetne!,ezt a mozi után többen is megjegyezték) srác,ő hozta a "humoros vonalat" talán a legközelebb állt ahhoz,ahogy és amint mi itt a zenekart imádtuk és imádjuk,bár még ezzel is lehetne vitatkozni.


Összeségében...a rajongó úgyis megnézi,majd megveszi,letölti,újranézi én sem utoljára néztem,de ez kizárólag a DM szeretetnek,DM-nek szól,nem a filmnek.
A film után hazamentem és még az éjjel megnéztem a 101-et,újra,sokadjára-így helyreállt minden,éjfél már rég elmúlt és én régi depeche koncertekre gondolva aludtam el.
9/10
blackpeti 2019 nov. 23. - 21:18:24 9/10
Minden DM rajongònak van egy története , hogy mit jelent neki a DM zenéje. A rajongòi felsorolàsbòl azért durvàn kimaradtunk, pedig nem tudom , van e olyan orszàg ahol hàrom különbözõ idõpontban, és helyen adtak koncertet, egy éven belül.
Ha neked is van történeted, akkor biztos végigcsordult egy könnycsepp az arcodon.
5/10
Terminandor 2019 nov. 23. - 10:19:38 5/10
Hát akkor újra billentyűzetet ragadok és elmondom másképp, mert úgy látom, hogy a port.hu fene nagy PC gépezetének torkán megakadt az előző hozzászólásom.
Szóval 6 "különleges" DM rajongónak az életét, vagy legalábbis annak a DM-hoz köthető részét mutatja be a film, közbevágva a koncert felvételeket.
A 6 ból, úgy 2 volt olyan amire én is azt mondtam, hogy húha!, a többi annyira felejthető volt, hogy már most nem emlékszem rájuk, pedig 2 napja láttam a mozit.
Továbbá azt sem értettem, hogy mitől számít valaki különlegesnek attól, hogy meleg és szereti a DM-ot. Ezek tényleg olyan értékek, amivel senki más nem rendelkezik? A film sajnos nem áll meg itt, hanem szégyentelenül nyomja ezt a propagandát több fronton is, így aki érzékeny erre az MESSZE kerülje el.
Ettől függetlenül zenei téren tényleg nagyon ott van az együttes és messze megelőzték korukat, de ezt sajnos a film minősége nem tükrözi. Egyszer nézős és felejthető.
2/10
spavanilly 2019 nov. 22. - 21:38:08 2/10
A film egész más koncepcióra épült, mint amire számítottam.
Maga a történet kedves és megható is lehetne a maga módján, de én nem sírtam a film végén, mert annyira nem hatott meg.
Tévedés azt hinni, hogy egy DM rajongónak meg kell magyarázni, hogy mennyi embernek jelent valamit az Együttes zenéje.
5/10
Terminandor 2019 nov. 22. - 20:46:20 5/10
A hozzászólás moderálva lett.
9/10
Pajor István 2019 nov. 22. - 13:17:06 9/10
Szerintem fantasztikus film. Annak akinek többet jelent a zene mint csak hallgatni valamit a rádióban, az érteni fogja, hogy miről szól ez a film. Örülök hogy pont a DM mutatta ezt meg neküknk.
10/10
Rose71 2019 nov. 22. - 10:25:05 10/10
Az ember önkéntelenül is összehasonlítja a Queen (vagy más koncert-) filmmel. Pedig ez teljesen más aspektusból van elkészítve. A film hossza is jócskán eltér: 134 - 83 perc (a különbség majdnem 1 óra!). Szerintem nem volt cél a Queen film lekoppintása, az már ugyanúgy nem jöhetett volna be. Más szemszög, rövidebb film, eltérő történet - ne hasonlítgassuk. Szerintem jó ötlet volt így elkészíteni, nekem nagyon tetszett!!!!
Először a rajongókon van a hangsúly, kevés és rövid koncertrészlettel. A néző szinte kiéhezik a hosszabb zenékre, a tombolásra, a látványra. És a film második részébe megkapja, amit érdemel :) A dübörgő zenét és az őrjöngő tömeg látványát. Másodszor is megnézném.
9/10
junemeth 2019 nov. 22. - 09:32:20 9/10
Szerintem nagyon jó a film. Talán magáról az együttesről kevesebbet tudtunk meg, de nagyon érdekes volt , ahogy a Depeche zenéjén keresztül betekinthettünk a hat - teljesen különböző - rajongó életébe.
2/10
István Bordás 2019 nov. 22. - 07:58:28 2/10
Sokkal többet vártam tőle, ez igy nagyon kevés lett. Bántóan rossz....