Dolittle

Bakancslistához adom
Dolittle / The Voyage of Doctor Dolittle
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, kalandfilm, vígjáték, 106 perc, 2020

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Robert Downey Jr. remekel az egyik legkedveltebb irodalmi karakter, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb, fenomenális filmváltozatában.
A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.
A film rendezője az Oscar-díjas Stephen Gaghan (Sziriána, Traffic), a producer Joe Roth és Jeff Kirschenbaum (Demóna, Alice Csodaországban), valamint Susan Downey (A Sherlock Holmes sorozat, A bíró).
Bemutató dátuma: 2020. január 16. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Dr. John Dolittle
Jip (hang)
Polynesia (hang)
Barry (hang)
Betsy (hang)
Chee-Chee (hang)
Queen Victoria
Tutu (hang)
Plimpton (hang)
Yoshi (hang)
Dab-Dab (hang)
Regine (hang)
Arnall Stubbins

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Onlymee febr. 14. 23:09:14 7/10
Mint egy grimm mese. Kicsit komolyabbra számítottam, de ez egy gyerekeknek való film lett. Annak viszont jó is.
10/10
nana febr. 01. 18:00:16 10/10
ez nagyon jó film
3/10
csabalaj jan. 19. 20:52:57 3/10
Többre számítottam, sokkal de sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből. Nagyon gyenge rendezői munka, és a színészek sem tudták hozni a filmet. Kidolgozatlannak tűnt, bugyuta lelkizésbe kifulladó jelenetekkel, beleértve az akciókat, vagy drámai jeleneteket is. A bemutatóban elsütötték az összes poént. A gyerekek közül csak a legkissebbnek tetszett, ezért 3 pont.
8/10
Muya jan. 19. 19:11:00 8/10
A kritikusok negatív véleményével szemben én pozitív élménnyel távoztam a moziból.
Nem kell összehasonlítani az E.M. féle filmmel. Ez a film az eredeti gyerekeknek írt meséken alapul. Nem tudom a kritikusok mire vártak, de ez igen is egy aranyos mesefilm, amit felnőttek is élveznek és a története sem keszekusza hülyeség. Mi végig nevettünk az állatokon, és Robert Downey is hozta a formáját.