Downton Abbey: Egy új korszak

Bakancslistához adom
Downton Abbey: A New Era
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol romantikus dráma, 125 perc, 2022

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az egyébként mindig békés Downton élete felbolydul, amikor Violet talányos bejelentést tesz: a birtokába került egy pazar villa a festői, dél-franciaországi tengerparton. Mint az várható, a család egyik része rögtön felkerekedik a napsütésben gazdagabb új vidék felé, ám az otthon maradók élete sem maradhat nyugodt, mivel egy nagymenő filmproducer úgy dönt, Downtonban szeretné leforgatni legújabb sikervárományos alkotását...
Imádott szereplőgárdánk visszatér egy második mozifilm kedvéért, és ezúttal csatlakozik hozzájuk Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye és Dominic West is ebben a remek humorú, csodásan nosztalgikus hangulatú, izgalmas, romantikus történetben.
Bemutató dátuma: 2022. április 28. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Violet Crowley
Myrna Dalgleish
Guy Dexter
Tom Branson
Jack Barber
Isobel Merton
Maud Bagshaw
Robert Crawley
Mrs. Hughes
Mrs. Patmore
Thomas Barrow
Mr. Carson
Dr. Clarkson
Sybbie Branson
George Murray

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Amadila máj. 07. 20:08:49 10/10
Én nagy rajongója voltam és vagyok a sorozatnak is. Szeretem azt a korszakot amikor a történet játszódik,és szeretem a szereplőket is. Annyi igaz,hogy aki nem látta a sorozatot nehezen rakja össze hogy ,ki ,kinek a kije,hogy ki milyen indittatásból teszi amit tesz ! De ettől függetlenül nagyon aranyos kis film lett a "második" mozis rész is. Az az igazság én szívesen tovább is nézném a folytatást is,hogy hogyan boldogulnak Crawley-ék a második világháború küszöbén. Hátha lesz további rész.
Spoiler

Annak kifejezetten örültem,hogy két kedvenc szereplőm is végre révbe ért. Tom boldog családapa lett, és végre Thomas is megtalálta azt akivel "öszinten " élhet!
8/10
AnneS. máj. 04. 22:42:43 8/10
Nem tudom miért kell bántani ezt a filmet, hiszen ez egy sorozathoz készült mozis folytatás, kezeljük már a helyén.. nem a Keresztapa első része... Nekem nagyon tetszett, jó volt újra látni a szereplőket, főleg persze az idős grófnét és éppen miatta valóban nem olyan könnyed a téma, mint az előző filmben. A dialógok jók, sok a vidám rész, az tény, hogy rengeteg dolgot zsúfoltak egy filmbe, de követhető és szerethető. Így jó, ahogy van. Két órára elrepített egy másik korba, stílusos és jó emberek közé, én mást nem is vártam tőle.
10/10
Mf7hd máj. 02. 23:50:54 10/10
A várakozásoknak megfelelve az Oscar, Golden Globe és Emmy-díjas Fellowes most sem okozott csalódást, bár meglepő módon a kifejezetten könnyed első film után ezúttal jóval komolyabbra és keserédesebbre vette a történetet, de ez abszolút nem vált a kárára. De ki kell emelni, szerencsére a remek humora ezúttal sem hagyta cserben, igaz ez a film kifejezetten a sorozat rajongóinak készült annak ismerete nélkül nagyon nem is lehet értelmezni. Mondani sem kell, hogy Fellowes forgatókönyvírói képességei legendásak és hibázni most sem tudott, ráadásul a szokás szerint remek sorozatbeli szereplőgárda mellé ezúttal olyan kiváló karakterszínészek is érkeztek, mint Hugh Dancy vagy Dominic West, és Laura Haddock. Azonban a prímet megint, mint mindig Maggie Smith viszi, aki bár ezúttal kicsit kevesebb teret kapott, de ezúttal is zseniális, más szó nem nagyon illik a 87 éves kétszeres Oscar-díjas színésznőre, minden szava és gesztusa egyszerűen tökéletes. Ki kell emelni, a Downton Abbey sorozat és az első film is egészen remek szinkront kapott, a mostani is vitán felül az utóbbi évek egyik legjobbja, rengeget tesz hozzá a film amúgy sem éppen gyenge színvonalához. Aki teheti nézze meg inkább moziban nézze meg, a grandiózus fényképezés miatt mindenképpen megéri. És nem kell hinni az ostoba trolloknak, a kritikák nem tévednek, igen élvezetes két óra vár a leendő nézőkre, ahol nem püfölik egymást közben városokat lerombolva szuperhősök, nem kaszabolnak le senkit és altesti “humor” sincs. Manapság már ritka kincs az ilyen film.
vuvuvu máj. 01. 18:23:41
Felirattal láttuk moziban. A gyors vágások miatt az egész egy 2 órás trailer-folyamnak tűnik, több szereplő leginkább csak biodíszlet a filmben, annyira nem kidolgozott a forgatókönyv. A COVID nem tett jót ennek a projektnek. Ordító a greenbox technika, már az elején, a szalon méreteit pl. nem sikerült arányosan a szereplők elé-mögé montírozni. A sztori elég kiszámíható, igazán csak Mary és Thomas esetében sikerült valami érdekes szálat behozni. A vége nyitva marad, nagy csattanó nem volt, innentől vagy ennyiben hagyják (ha nem lesz rá energiája Fellowes-nak), vagy a következő filmben majd folytatják a nyitott szálakat. Hardcore rajongók ne hagyják ki, de a Downton Abbey-univerzumnak ez a legkevésbé sikerült darabja, Fellowes valószínűleg nem tudott már erre koncentrálni a másik sorozata miatt.
1/10
Premierfilmes1980 ápr. 30. 17:42:14 1/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu