Dunkirk

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol-francia történelmi dráma, 106 perc, 2017

Értékelés:

349 szavazatból
Szerinted?

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.
Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót - és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.
Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...
Bemutató dátuma: 2017. július 20. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Richard Kovács szept. 17. 11:33:30 8/10
Egész hitelesen visszaadja az ott zajlott történteket (legalábbis gondolom, mert nem voltam ott szerencsére...)
1/10
Lex86 márc. 19. 20:58:57 1/10
Lefárasztott.....
7/10
pecaboy3 márc. 06. 01:53:38 7/10
Igen jó film, realisztikus-dokumentarista történelmi kaland/akció. Igazán csak azok tudják értékelni, akiknek van rálátásuk a háború ezen időszakára, szóval eléggé rétegfilm. De annak frankó.
1/10
SteveYzerman19 febr. 25. 16:00:11 1/10
Szerintem borzalmas! Az egyik legrosszabb film amit valaha láttam, alig bírtam végig nézni,még a párbeszédek alatt is iszonyú idegesítő a zene. Nagyon rossz.
csabaga febr. 06. 20:06:23
A lengyeleknek megigertek, ha a nemetek megtamadjak oket, ezt mar nem nyelik le. A szovetsegesi viszonyok megegyeztek a korabbi haboruval. Angol-francia-orosz.
filoszemitabéluska febr. 06. 19:44:48 Előzmény csabaga
.Ha Hitler meg nem akart az angolokkal haboruzni, minek tamadta meg a lengyeleket, majd a franciakat?"
Ha szerinted a lengyelek megtámadása casus belli volt az angolok számára, akkor miért nem támadták meg a Szovjetuniót is az angolok? A szövetségesek Lengyelország lerohanását, Katyn-nal együtt valahogy elnézték a postarablónak.
csabaga febr. 06. 19:33:07
Szovetsegest kenyszerbol valasztott az ellensegem ellensege alapjan.Ha Hitler meg nem akart az angolokkal haboruzni, minek tamadta meg a lengyeleket, majd a franciakat? Mit gondolt? Ugyan...Esetleg nem mert.
filoszemitabéluska febr. 06. 18:11:32 Előzmény csabaga
A politikában nem jellemző a lovagiasság. Hitler egyszerűen nem akart az angolokkal háborúzni. Később Churchill is úgy nyilatkozott, (a Hidegháború idején) hogy jobb lett volna kimaradniuk a háborúból és szövetségest is rosszul választott. Persze, ha mindent ahhoz viszonyítunk, hogy Hitler rossz bácsi volt, akkor minden sokkal egyszerűbb és átláthatóbb, mint egy amerikai filmben.
csabaga febr. 06. 12:56:02
Semmi lovagias gesztus nem volt. Hitler megijedt, hogy lemaradt a harckocsik mogott a gyalogsag, igy a tabornokai velemenye ellenere megallitotta oket. Nem ez volt az utolso hulyesege szerencsere, bar a haborut semmikeppen nem tudta volna megnyerni csak tovabb nyujtani.
Edmond Dantes febr. 06. 09:39:38 Előzmény filoszemitabéluska
Természetesen Hitler erkölcsi aggályaival...így már tetszik?
filoszemitabéluska febr. 06. 09:36:20 Előzmény Edmond Dantes
Lehozták volna a címlapon? És azt mivel magyarázták volna, hogy mégsem vetették be?
Edmond Dantes febr. 06. 09:20:45 Előzmény filoszemitabéluska
Hát ha létezik az általad idézett elmélet, jó nagy hülye lehet, aki kiagyalta. Ugyanis 1) ha rendelkeztek volna atomtöltettel, jó eséllyel be is vetették volna valahol...Hitler és az ő erkölcsi aggályai...bruhaha 2) ha rendelkeztek volna a németek atommal, akkor azt nemhogy elhallgatták volna a szövetségesek, hanem címlapon hozták volna le, bőségesen dokumentálva, hogy ezzel is bebizonyítsák az igazukat: a) a tengelyt le kell győzni b) ha ők (USA) nem vetik be az atomot, bevetette volna a másik fél.
pappulisszesz febr. 06. 08:46:11 Előzmény filoszemitabéluska
erkölcsi aggályai, aha
filoszemitabéluska febr. 06. 00:10:19 Előzmény Sz. Péter
Az amik és a németek fej-fej mellett küzdöttek a nukleáris fegyver megalkotásáért. És a németek többnyire előbbre jártak a próbálkozásokkal. Aztán egyszer csak a háború végén az amerikaiak bevetették. A teljes igazság soha nem szokott kiderülni, erről sem fog.
Sz. Péter febr. 05. 22:04:10 Előzmény filoszemitabéluska
Hogy engedélyezte volna azt ami egyáltalán nem is volt a birtokukban?
filoszemitabéluska febr. 05. 20:03:24 Előzmény rommel1944
Nem reklámozzák túlzottam, de van olyan elmélet, hogy a németek képesek lettek volna a V2-vel atomtöltetet is célba juttatni, csak Hitlernek erkölcsi aggályai voltak ezzel kapcsolatban és nem engedélyezte. A történelmet a győztesek írják...
1/10
rommel1944 febr. 05. 16:44:40 1/10
Hitler lovagias gesztusát a világ legnagyobb mentőakciójának keresztelik az "angliánusok"....!!!
Ha -30, -40 fokokban mentek azok a tankok a gránátvetők, tejködben is agyontaposták volna az angolokat...Számomra ez a legnagyobb bizonyíték Hitler diplomáciára való készségének, amit ma mélyen elhallgatnak...!!! S ez a leglovagiasabb gesztus az1. és a 2. v.h-út tekintve...!!!Ez a film egy a sok-száz közül, ahol még egyet belerúgnak a németekbe...!!!
sexykex jan. 01. 16:51:31
Nem ismertem a németekre. Ott a többszázezer pompás hullajelölt, ők viszont csak néhány papírrepülővel, egy-két tengeralattjáróval és bombázóval szórakoztatják őket. Ezek után nem csoda, hogy nem tudták Angliát elfoglalni és elveszítették a háborút. Békés gentlemanek vitorlásokkal, jachtokkal, halászhajókkal hazavitték a hadsereget.
Tetszett az ügyeskedő srác, aki alatt az összes hajót kilyukasztották, amelyikre sikerült felszállnia, de nem tetszett a film – inkább unalmas volt, mint hiteles. (Nehéz párszáz embernek eljátszani, hogy ők többszázezren vannak.)
4/10
Vídiafej 2018 dec. 02. - 18:05:48 4/10
kb akkora élményt nyújt, mint mások játékát nézni a 11. generációs videojáték-konzolon..
semekkorát..
a fényképezés miatt kap csak pontot..
6/10
Veterano. 2018 nov. 08. - 07:29:06 6/10
Nagyon szeretem a háborús filmeket, a korszakból a Ryan közlegény megmentése, az Ellenség a kapuknál, vagy pl. még a Fury is tetszett. Szeretem nézni a heroikus küzdelmeket, főleg ha veszi a fáradtságot az alkotó és korhű fegyverekkel jeleníti meg a csatákat, ugyanis valamennyire értek a világháborús fegyverekhez.
Ebből következik, hogy a film nem tetszett. A dunkirki csata nem is csata volt igazán, hiszen a németek megálltak és elengedték a briteket. Csatát, harcot nem is látunk, a német hadsereg mindössze fél tucat repülővel képviseli magát a filmben (meg semmiből jövő lövedékekkel), amiket már láthattunk a hatvanas évekbeli Angliai csata alkotásban. Csak a brit gépek eredetiek, pedig költségvetésbe bele férhetett volna pár valóban eredetivel megegyező német repülőgép replika legyártása . Engem azért ért csalódás, mert háborús filmre számítottam, ez viszont katasztrófafilm, légicsata jelenetekkel színesítve.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás