Film

Dunkirk

magyarul beszélő, amerikai-angol-francia történelmi dráma, 106 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

162 szavazatból
Szerinted?
A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.
Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót - és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.
Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...

Bemutató dátuma: 2017. július 20. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Linkek:

Helyszínek10111213141516171819202122
Fontana mozi 16mb
20:00
Helyszínek10111213141516171819202122
Cinema City Aréna 16mb
22:15
Fontana mozi 16mb
20:00

Vélemény:


szeptember 19. 14:41
Szerintem ez egy kicsit túl lett lőve.

Az elején tisztázzuk le, nem a Dunkirk-et jöttem védeni. Szerintem is egy óriási kapitális N.U.L.L.A. lett, Nolan élete baklövése, SEMMI-t nem csinált ebben a filmben, teljesen értelmetlen volt... En ki akartam menni a teremből, de már végigültem, hogy legalább tudjam, mit fogok szidni utána. Párom és a terem minimum 50%-a dettó, az emberek csak a fejüket forgatták már a film felétől és hátra nézelődtek "Ugye ti sem értitek, hogy mi ez" arckifejezéssel. Na, de most nem is ez a lényeg.

Viszont Nolan-t lesenkiházizni... Honnan jön ez? Ki a nem senkiházi? Az elmúlt 15-20 évből nézzünk mondjuk 3 rendezőt, akik rendeztek fejenként kb. 5-6-7 filmet, amik alapján többek, jobbak, szebbek, eredetibbek és szórakoztatóbbak, mint Nolan. Szóval olyanokat, akik személyenként olyan szintet hoznak, mint a Memento, Tökéletes Trükk, Interstellar. Úgy, hogy esetenként maguk találják ki, írják, rendezik a sztorit.

Nem azt mondom, hogy nincs, de nézzük meg őket. Ha Nolan senkiházi és van tőle sokkal jobb, akkor kell, tudnom kell, kiktől nézhetek sokkal ...

szeptember 12. 22:12
IRIGYSÉG???
WTF!!

Szóval akinek nem tetszik a nolan féle Batman förmedvény, az irigy..az igen.
(a Burton féle Batman filmek rajongói közt bizony akkor rengeteg "irigy" van)
És minden idők top 10 filmje szerinted...ez mégjobb.

Egyébként még hány nicken jössz ide védeni ezt a foshalmazt?
Megint csak azt emeled ki tesz-vesz hozzászólásából, amit az isteni nolanod jellemzésére írt.

Szánalmas vagy kisfiam.
Szánalmas ahogy véded ezt a senkiházi felhájpolt rendezőt.

Remélem azért jól megfizetnek érte. :)

szeptember 12. 21:49
Örülök, hogy te ott voltál a parton és tudod, hogy pontosan mi történt ott. :) Mindig öröm, ha valaki felvilágosítja az embert! Egészen biztos, hogy Nolan túlélőkkel, történészekkel konzultált. Elhiheted, hogy többé-kevésbé helytálló az, amit ott látsz.

Az meg, hogy úgy kezded a mondanivalódat, hogy "eddig semmi bajom nem volt ezzel a kókler rendezővel" inkább azt bizonyítja, hogy te csak azért is utálod őt. Lelked rajta. :)

Összes hozzászólás