Film

Dunkirk

magyarul beszélő, amerikai-angol-francia történelmi dráma, 106 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

209 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.
Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót - és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.
Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...

Bemutató dátuma: 2017. július 20. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Linkek:

Vélemény:


december 14. 21:20
Moziban láttam még anno, mivel moziban voltam, ott általában a rossz film is jobban leköt, de ez volt az első film kb életemben amiről ha nem a falnál ülök simán elhúzok. Számomra botrányosa gyenge, ráadásul annyi szálon fut, hogy nincs fontos szereplő, nincs főszereplő aki miatt érdekes lehetne, katarzis, csúcspont semmi...számomra ez jellemzi a filmet a legjobban a semmi ! 1/10 adtam, utoljára a grand budapest hotel idegelt fel ennyire !

december 14. 11:37
Igen egyedi lett ez a mű, talán a legvalósághűbb háborús alkotás.
Azért tetszett, mert:
-nem volt sok akció, mégis végig rendkívül feszült volt
-nem hullottak ezrével az emberek, meg százával a vadászgépek
-nem állították be a németeket aljas gonoszoknak
-nem voltak "hős" amerikai megmentő katonák

Ettől függetlenül ez a Nolan film nem lesz megnézve annyiszor mint a többi.

december 14. 05:41
Nagyon jó látványvilágú, és erős rendezésű film volt a részemről. De valahogy nekem mégis kicsit idegen volt. Gondolok arra, hogy nekem nem voltak teljesen kidolgozva a karakterek. Szinte nem volt akinek tudtam volna drukkolni. S mindez azért mert nem jött át a karakter, akikért lehet izgulni. S ehez szerintem erősen kötődik a kevés párbeszéd. A zene sem tett rá nagy benyomást.

Összes hozzászólás