Film

Dunkirk

magyarul beszélő, amerikai-angol-francia történelmi dráma, 106 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny

Értékelés:

288 szavazatból
Szerinted?

  A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.
  Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót - és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.
  Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...

  Bemutató dátuma: 2017. július 20. (Forgalmazó: InterCom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők


  Vélemény:

  március 11. 16:14:21

  Ha a németek ennyire hülye katonák lettek volna a harcban, az életben nem foglalják el nyugatot. SPOILER! Persze ha az angol katonák, mint a film végén, üres tankal leszednek egy német vadászgépet, majd aztán haza is repülnek. Nos, ,,minden bizonnyal\" ennek is betudható ,hogy Brittaniát nem sikerült elfoglalniuk.

  március 06. 10:22:38

  Pontosan ez az a film, amit leginkább IMAX-ben érdemes csak megnézni. Akkor érezheti magát a nézõ a háború kellõs közepében. Már akiben van empátia és fogékonyság.
  Lehet, hogy neuraszténiás és túlérzékeny vagyok, de engem valósággal odaszegezett a székhez a film.

  március 06. 10:12:45

  Moziban valszeg élvezetesebb és a 3 technikai Oscar is ott jöhet át jobban, tévés környezetben háborús tucatfilm.

  értékelése: 10/10
  március 05. 21:31:56

  10/10 Harry Styles kivalo alakitasaert na csok

  értékelése: 7/10
  március 04. 16:10:34

  Nem lenne rossz film,jó ez a több szemszögbõl való megközelítés.
  De egyszerûen nem történt benne semmi extra,fordulat,vagy bármi.
  Kellett volna lenni pár nagy durranásnak hogy kicsit emelkedjen a film hangulata.
  7*

  értékelése: 1/10
  március 03. 16:27:15

  Nagy csalódás. Sem a fõ vezérszálat, sem semmit nem lehet ebben felfedezni. Unalmas, csapongó, követhetetlen. A hiba biztos hogy bennem van, de ki kellett 1 óra után kapcsolnom, annyira nem érdekelt. Vártam pedig a filmet.

  értékelése: 10/10
  február 18. 22:31:08

  Nagyszerû film!!!

  értékelése: 3/10
  február 03. 23:10:57

  Igényes a látványvilág, de nekem senki ne mondja, hogy egy szó szerint karakterek és történet nélküli film szórakoztató tud lenni... elképesztõen unalmas, szó szerint semmivel és senkivel nem tudsz a filmben azonosulni, így aztán csak nézed a semmit... a légicsata jelenetek kifejezetten szépek, de hát azért nagyon nem szükséges megnézni egy filmet 3/10

  értékelése: 7/10
  január 25. 13:02:53

  Christopher Nolan garancia az igényes és szórakoztató filmekre. A film nagyon jól össze van rakva, jók a vágások és látványos a film. Aki pörgõs háborús filmre számít, annak unalmas lesz, de aki szereti a lassabb, de élvezhetõ jelenetekkel tarkított filmeket, azoknak tetszeni fog. 10/7.

  értékelése: 1/10
  január 24. 19:22:46

  Ez a film tényleg olyan nagy hatással lett volna? Nem mondjátok? Max. altatónak volt jó.
  Ha lírai, poétai háborús dráma kell, akkor megnézek egy Apokalipszis most-ot. Na annak tényleg van hatása...

  január 23. 22:35:59

  Hát õszintén megvallva sok háborús filmet láttam és sok könyvet is olvastam ebben a témában. De ez most nekem is gyenge volt hiába kedvelem a témát. Valami hiányzott, meg ez az ide oda csapongás se volt jó. A fegyvertelen katona jobban bejött vagy,ha régebbieket kell említeni akkor a Ryan közlegény megmentése vagy az Ellenség a kapuknál, több most nem jut eszembe,de ja, ez most gyenge lett.

  január 19. 10:59:23

  Imádom a háborús filmeket, ezért nem volt kétség hogy megnézem! De sajnos a fanyalgókkal kell egyet értsek. A pozitívuma a filmnek az, hogy közel hozza a tragédiát az emberhez, mintha ott lenne....de ezt már megkaptuk a Ryan közlegényben, ezért nem akkora új élmény. A zene nagyon jó volt. Viszont! Azok tengerparti házak! Tisztára nem korszellemû+ az üveghotel a háttérben(elsõ parti jelenet)....na és az igazi katasztrófát hogy akarták így eladni, hogy mikor kihozza a hullákat a dagály van kb 3-4????? A Dunkirki csata legdúrvább eseménye, hogy a katonák fejvesztve menekültek és mindent hátrahagytak: sisak, puska, ágyú, harckocsi, lovasszekerek, rengeteg személyautó, kabátok, táskák...szinte több volt belõlük a aparton, mint homok! De a filmben ezt nem láttam(ok egy fal mellett sok puska volt felsorakoztatva). Na és amikor megjött a segítség. Korabeli leírások szerint százával jöttek, tele volt a tenger velük, míg a filmben kb 1-2 tucat ha volt. Ami a filmben volt vázolva mentõegység kb 2000 embert tudott volna elvinni, nem 300 ezret! Ha nem egy ekkora produkció lenne, egye fene(mint a honfoglalás filmben a tucatnyi honfoglaló), nem érdekelt volna, de ez nem az a pálya.....6/10

  január 16. 18:53:57

  Tökéletesen jellemezted a filmet. Én is ugyanezt éreztem végig a film alatt. Mintha ott lettem volna, olyan érzés kerített hatalmába. Tényleg nem értem, hogy lett ez a film ennyire megosztó és ennyire más érzéseket váltott ki emberekbõl. Eddig a filmig mindig kívülállóként, jól szórakozva néztem a háborús filmeket. Itt szabályosan féltem. Pedig részt vettem egy hipnózis kísérletben és maximálisan a hipnotizálhatatlanok közé lettem sorolva.

  értékelése: 1/10
  január 16. 11:16:02

  :D láss bele a filmbe amit akarsz ! Az, hogy miattam regisztraltál ide, közben naponta szidod a port.hu-t az téged minõsít, továbbá a háborús filmek/sorozatokban az elit alakulat a mérce, Nolan féle semmi nem történik benne az emberek többségének szerintem nem jön be ! Hans egy zseni, a zene az jó, de a filmben kb ennyi is van. Számomra nem hozza el a háborút Nolan, több szálon fut a semmi, lehozza izgalom nélkül az egészet. Karaktermentes film, ami a legfõbb filmes erényeket nélkülözi ! Mûvészmoziban elmegy, de rendes moziba kár volt adni. Megosztó film, amikor én voltam a moziban, akkor sokan zúgolódtak, elvont embereknek lehet, bejött....de sokaknek nem, ezt el kell fogadni.

  január 16. 10:35:08

  A rendezõ már szinte megrázóan, félelmetesen közel hozza a háború élményét. Szuggesztív szemszögbõl láthatjuk például, ahogy Fionn Whitehead a homokba borulva várja, hogy a bombázás véget érjen. Mindeközben látjuk, hogy a bombák egyre közelebb és közelebb robbannak fel a feje mellett, ezzel végig feszültségben tartva a közönséget. A katonákat nem hõsként, hanem teljesen kiszolgáltatottan mutatja be, ahogyan azt a valóságban is megélhették. Teljesen naturisztikus képet tár elénk Christopher Nolan. Térjünk át egy percre Hans Zimmerre. Sohasem gondoltam volna hogy rejlik benne ehhez fogható. A zenéjétõl jobban rettegtem, mint az összes nácitol. Az idõ keservét és a percek gyûlöletét senki sem írta le jobban . Nem csak kóstolgat, hanem élve felzabál. Annyit mondok hogy szerintem egyel feljebb emelte a háborús filmek színvonalát, nemcsak a valósághû ábrázolás miatt (amihez nagyban hozzájárul, hogy szinte csak eredeti háborús gépeket használt a filmhez), hanem mert végig nyomasztó verejtékben úszó izgalomban tartotta nézõit. Szögezzük le, ez nem egy romantikus teadélutánozós film. Aki erre vágyik, nézzen azt. A háború hideg lehelletét érzed a nyakadon. Ha ez nem jött le, vagy nem élményt, hatást és olyan cinematográfiai csodát vársz egy filmtõl, ami odab*sz a székhez, akkor ja. Nem kell megnézni. De én ezt kaptam ettõl a filmtõl, ahogy szerintem sok más sorstársam is, akik értéklik, ha nem a szokásos hollywoodi nyáltengert csapják le századszor eléjük az asztalra.

  értékelése: 2/10
  január 12. 13:30:25

  Minden szavaddal egyetértek.

  értékelése: 8/10
  január 10. 17:02:44

  Jó volt!

  január 10. 12:17:46

  Szavazzatok az év legjobb és legrosszabb filmjeire: https://admin.typeform.com/form/8721351/fields/#/

  értékelése: 1/10
  január 08. 08:53:05

  Viszonylag sokat járok moziba, ami azt jelenti h kb 2, 3 hetente beülök valamire. Vannak jó, kevésbé jó filmek, de ilyet mint a Dunkirk eddig HÁL ISTENNEK nem fogtam ki. Elõször gondolkodtam el azon, hogy komolyan elmegyek és ha lehetne a pénzem követelném vissza- nyilván tudom nem lehet. De attól még botrányos. Nem tudom milyen kritikusokat fizettek le, vagy mar csak Nolan miatt lett ennyire túllihegve, de 3percenként nézegettem az óram, mikor lesz már ennek a fosnak vége. Aki szereti a háborús filmeket, az ne menjen el rá, csalódni fog. Igazából ritka embert ismerek személyesen akinek tetszett, a moziban is utána a lépcsõn elég nagy volt a zúgolódás, nem jött be az embereknek. Ez van, remélem megspóroltam valakinek egy botrányos filmes ,, élményt ,, .

  értékelése: 7/10
  január 07. 18:21:54

  Eléggé idegesítõ néha a zene. Tökéletesre borotvált katonák. Bambival elmegy, egyszer nézhetõs... 10/6