Film

Dunkirk

magyarul beszélő, amerikai-angol-francia történelmi dráma, 106 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny

Értékelés:

262 szavazatból
Szerinted?

  A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.
  Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót - és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.
  Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...

  Bemutató dátuma: 2017. július 20. (Forgalmazó: InterCom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők


  Vélemény:


  január 19. 10:59
  Imádom a háborús filmeket, ezért nem volt kétség hogy megnézem! De sajnos a fanyalgókkal kell egyet értsek. A pozitívuma a filmnek az, hogy közel hozza a tragédiát az emberhez, mintha ott lenne....de ezt már megkaptuk a Ryan közlegényben, ezért nem akkora új élmény. A zene nagyon jó volt. Viszont! Azok tengerparti házak! Tisztára nem korszellemű+ az üveghotel a háttérben(első parti jelenet)....na és az igazi katasztrófát hogy akarták így eladni, hogy mikor kihozza a hullákat a dagály van kb 3-4????? A Dunkirki csata legdúrvább eseménye, hogy a katonák fejvesztve menekültek és mindent hátrahagytak: sisak, puska, ágyú, harckocsi, lovasszekerek, rengeteg személyautó, kabátok, táskák...szinte több volt belőlük a aparton, mint homok! De a filmben ezt nem láttam(ok egy fal mellett sok puska volt felsorakoztatva). Na és amikor megjött a segítség. Korabeli leírások szerint százával jöttek, tele volt a tenger velük, míg a filmben kb 1-2 tucat ha volt. Ami a filmben volt vázolva mentőegység kb 2000 embert tudott volna elvinni, nem 300 ezret! Ha nem egy ekkora produkció lenne, egye fene(mint ...

  január 16. 18:53
  Tökéletesen jellemezted a filmet. Én is ugyanezt éreztem végig a film alatt. Mintha ott lettem volna, olyan érzés kerített hatalmába. Tényleg nem értem, hogy lett ez a film ennyire megosztó és ennyire más érzéseket váltott ki emberekből. Eddig a filmig mindig kívülállóként, jól szórakozva néztem a háborús filmeket. Itt szabályosan féltem. Pedig részt vettem egy hipnózis kísérletben és maximálisan a hipnotizálhatatlanok közé lettem sorolva.

  január 16. 11:16
  :D láss bele a filmbe amit akarsz ! Az, hogy miattam regisztraltál ide, közben naponta szidod a port.hu-t az téged minősít, továbbá a háborús filmek/sorozatokban az elit alakulat a mérce, Nolan féle semmi nem történik benne az emberek többségének szerintem nem jön be ! Hans egy zseni, a zene az jó, de a filmben kb ennyi is van. Számomra nem hozza el a háborút Nolan, több szálon fut a semmi, lehozza izgalom nélkül az egészet. Karaktermentes film, ami a legfőbb filmes erényeket nélkülözi ! Művészmoziban elmegy, de rendes moziba kár volt adni. Megosztó film, amikor én voltam a moziban, akkor sokan zúgolódtak, elvont embereknek lehet, bejött....de sokaknek nem, ezt el kell fogadni.

  Összes hozzászólás