Egy háború margójára

Bakancslistához adom
The Aftermath
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol romantikus dráma, háborús filmdráma, 110 perc, 2019

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Németország, 1946. Rachael Morgan télen érkezik a romos Hamburgba, hogy újra találkozzon a férjével, Lewis Morgan ezredessel, aki a város újjáépítését irányítja. Amikor az új otthonukba indulnak, Rachael megdöbben, amikor megtudja, hogy Lewis váratlanul úgy döntött, hogy a nagy házat megosztják a korábbi tulajdonosaival, az özveggyé lett német férfival és annak tini lányával. Az együttélés hamarosan problémák sorát hozza felszínre. Eközben váratlan szenvedélyre lobban Rachael és az özvegy.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Eszter.Sz 2020 dec. 05. - 22:30:49 8/10
Akinek ez tetszett, az nézze meg a Suite Francaise című filmet. Hasonló történet, csak abban át is jön minden érzelem, mintha velünk történne. Behúz, felkavar, könnyezünk rajta és még napok múlva is bennünk van a lenyomata. Valahol itt kezdődik számomra a jó film.
Ez viszont.... Nálam az utolsó 5 perc húzta fel 8-asra a filmet, de még ebben sem vagyok teljesen biztos. Az utolsó néhány jelenetben voltak egyáltalán érzelmek. Ott beleláttunk valamelyest a szereplők lelkébe. Az azt megelőző több mint másfél óra nekem üres bábuk gyönyörű kosztümökben tűpontossággal megtervezett díszletek előtt egy történelem órával arról a háború utáni korszakról amiről kevés szó esik, és még kevésbé készül róla film.
Próbálom félretenni a Keira Knightley iránti zsigeri ellenszenvemet, és amit meg kell adni azt meg kell adni: hiteles volt ebben a szerepben, viszont Skarsgarddal fájdalmasan nem működött köztük a kémia. A férjét alakító színészt sem szeretem alapvetően, de ebben azt gondolom ő alakított a legjobban, visszafogottan, jó arányérzékkel, megbízhatóan hozta az amúgyis rokonszenves karaktert. Skarsgardról ezt már nem tudom kijelenteni, pedig őt kedvelem és jó színésznek tartom, de valahogy ez a szerep nem passzolt rá. De lehet csak az volt a probléma, hogy semmiféle mélységet nem adtak a karakterének. Még a kislánya is kidolgozottabb volt és több érzelem átjött az összesen talán 10 mondatos szövege ellenére.
Szóval összességében egy jó film, egyszer érdemes megnézni, de érzelmi viharokat ne várjunk - holott adódott volna rá lehetőség bőven, de nem használták ki.
7/10
Sophie_Western 2020 dec. 04. - 22:55:18 7/10
Végre egy szerep Keira Knightleynak, amelyben nem irritáló, hanem hiteles.
8/10
adam1991 2020 szept. 11. - 19:08:20 8/10
Szerintem nagyon jó lett
9/10
ghnemeth 2020 máj. 01. - 21:13:20 9/10
Valóban voltak kiszámítható pontok, de jó film, s egyáltalán nem igaz, hogy árnyalatlan volna a történelmi közeg és a karakter ábrázolása. És olyan is történt már, hogy így kellett kiderülnie érzelmeknek. Egyszerűbb persze sematizálni, csak nem tisztességes. Nem volt tízes film, de kilences bőven.
8/10
jn 2020 márc. 13. - 03:01:38 8/10
Tetszett
kbr 2020 jan. 16. - 21:41:37 Előzmény lonapost
pontosan
5/10
bannor72 2020 jan. 06. - 21:30:01 5/10
Hát még moderálva sem voltam sehol. Valaki gyalázhatja a nőket orrfolyásig, én csak annyit mondtam, hogy ezt nem kellene és gratuláltam a hozzászóló magas művészi kritikájához a filmet illetően. Amúgy szerintem erős közepes a film. Engem nagyon zavart, hogy a brit- elit-sznob- katonafeleségek végig úgy beszéltek a németekről mintha mind egytől egyik mindenki háborús bűnös lett volna. Ez a durva általánosítás mintha teljesen normális lett volna. Ok. Nem tudom és remélem nem fogom megtudni milyen érzés lehetett, milyen világ dúlt rögtön a háború után. Alexander Skarsgård svéd színész és igen ilyen zöld szemei vannak :)
6/10
offtopic
Bullózus pemfigoid 2020 jan. 04. - 15:01:22 6/10 Előzmény kettyo
Nem mondtam soha, hogy a csajt a fél brit tiszti kar dugta. Szerintem dugni fogja... és még a liftesfiú is, amikor kiderül, hogy egyforma zenét hallgatnak. Aztán a portás is, mikor kiderül, hogy ő is elvesztett valakit és fáj neki. Aztán férje szárnysegédje is, mert annyira egyformán elhanyagolta őket ugyanaz az ember érzelmileg,stb.
A drámai pillanat-elhidegültem-elhagylak mintázat elfogadható lett volna számomra is, egyszer, megesik az ilyen, de hogy aztán egy ilyen érzelmileg 4 embert megterhelő döntést visszafordítson a háztól az állomásig vezető úton, az már nem. Aki ilyen, az a visszafelé úton is meggondolhatja magát, sőt, akár az előszobától a WC-ig is...kétszer.
Egyszer elfogadom, hogy "nem jött össze, bocsi", de azt már nem, hogy "de, itt vagy még? Na, mégis összejött...ja, te pedig, német pasi,...upszika, hát ez van. Szopó, de amúgy is, mit vártál? Nő vagyok és így zajlik az élet körülöttem. Majd biztos megoldod te is...".
Az én világomban ilyesmit nem játszunk. Az ilyen csajt az autópálya szélén hagyom ott bármiféle lelkiismeretfurdalás nélkül.

7/10
offtopic
kettyo 2020 jan. 04. - 14:49:42 7/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
Én nem úgy vettem le hogy a csajt a fél brit tiszti kar dugta, hanem hogy egyszeri eset volt egy hosszú kapcsolati hullámvölgy végén, hosszú érzelmi-szexuális elhanyagoltság után.

Szerinted ha rutinos félrelépő lenne, miért akarta volna elmondani a férjének?
6/10
offtopic
Bullózus pemfigoid 2020 jan. 04. - 02:14:36 6/10 Előzmény kettyo
Nos, akkor más véleményen vagyunk a pszichológiát illetően és mások az elvárásaink is.
Én nem tűröm el az ilyen ingatagságot, soha nem is tűrtem. Ez a nő számomra túl gyenge jellem ahhoz, hogy bármit is képes legyek érezni iránta. Pontosan tudom, hogy kb. hetente mehetnék és rángathatnám ki valaki más ágyából, mert épp olyanja volt, esetleg rendezne jeleneteket évekre visszamenőleg felhánytorgatott szarok miatt.
Lehet ez ilyesmit relativizálni, eufemizálni, cukker szavakkal illetni, mint "kalamajka", számomra ez csak a gyengeség és az esetlenség jele, amit rosszabb tulajdonságnak tartok a mezei gonoszságnál is. A gonosz ember legalább kiszámítható...
7/10
kettyo 2020 jan. 04. - 02:07:32 7/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
Pedig helyes egy darab! :)

Szerintem a nő és a többi szereplő viselkedése pszichológiailag teljesen érthető.

Amúgy nálunk is majdnem pont így történt a párkapcsolati kalamajka, csak gyerek nélkül, és itt én voltam a "riherongy". A végkimenetele is azonos.
6/10
Bullózus pemfigoid 2020 jan. 03. - 18:34:37 6/10 Előzmény kettyo
Nekem nem is ezzel volt a bajom, hanem ez az ingamozgás. Szinte képes volt a háztól a vasúti megállóig 4-szer megváltoztatni a világnézetét is.
Hogy őszinte legyek, nekem akkor se kellene ilyen nő, ha ingyen adnák és fizetnék az ellátását is...
7/10
offtopic
kettyo 2020 jan. 03. - 17:50:03 7/10 Előzmény sexykex
Természetesen mindig a vesztest büntetik meg, mióta világ a világ. Ha a tengelyhatalmak győztek volna, akkor a gyújtóbombázásokért és atomtámadásokért ítéltek volna halálra sokakat.
7/10
kettyo 2020 jan. 03. - 17:48:19 7/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
Abszolút hétköznapi, hogy egy elhanyagolt nő elgyengül ha egy vonzó férfi közeledik hozzá. Te nem találkoztál ilyen történetekkel a való életben?
7/10
kettyo 2020 jan. 03. - 17:45:58 7/10
Szerintem ez egy nagyon jó film. Tetszettek a karakterábrázolások - különösen a brit ezredes pont olyan mint amilyennek elképzelem - és nagyszerű az operatőri munka is.

Én úgy érzékeltem, hogy a német faszi kontaktlencsét viselt. Nem hiszem hogy van valakinek természetesen ilyen zöld szeme. Kontaktlencse pedig nyilván nem volt még akkor. Persze lehet, hogy tévedek, és tényleg ilyen szeme van a színésznek.
8/10
Gorgo81 2019 dec. 25. - 17:11:15 8/10
Kedveltem, ahogy kibontotta a film a történetüket, a sorsot ami a háttérben lapult. Sajnos a vége nagyon kiszámítható lett :/
Azt gondolom, hogy eléggé egy bites gondolkodásra vall, ha valaki annyit szűrt le a történetből, hogy mekkora kurva a női főszereplő.
Alapból 8 pontos film nálam, a végjáték miatt 7.
lonapost 2019 dec. 15. - 03:19:08
Nagyon szép és igaz film volt. az élet már pedig ilyen. Kár lekurvázni bárkit, senki sem tudja, hogy ennyi tragédiára hogy fog reagálni. A háború pedig tényleg borzalmas dolog és nem fejeződik be a fegyver letétellel. soha ne ismétlődjön meg!!!
7/10
sexykex 2019 dec. 13. - 20:11:46 7/10
Nem vagyok a női szívek szakértője, de valószínűleg istenesen elpicsáznám kicsi szentem, ha azonnal kavarni kezd, mihelyt kiteszem a lábam otthonról. Erre nem magyarázat, hogy elveszítettük a gyermekünket. Váljunk el, ha a veszteség ellehetetlenítette a házasságot és utána kavarjunk, utána kezdjünk új életet, ez a tisztességes. Azonban tisztességes nőt még nem láttam. Amíg nincs új kikötő, új védelmező, addig mindent eltűr a réginek, aztán ha a sok kavarásnak van eredménye, akkor a sarkára áll.
Azonban nem erről akartam beszélni. Talán meglepő, de ami legelőször eszembe jutott, az a háborúk igazságtalansága és álszentsége volt. A filmben és egyes országokban mind a mai napig keresik a felelősöket és a gyilkosokat. De kizárólag a legyőzöttek között. Köln, Hamburg, Drezda elpusztítása, a városok elleni bombatámadások nők, gyerekek és öregek ellen irányuló tömeggyilkosság volt ugyanúgy, mint Hirosima és Nagaszaki elpusztítása. A győztesek sohasem követnek el háborús bűnöket csak a legyőzöttek?
6/10
Bullózus pemfigoid 2019 dec. 08. - 21:42:48 6/10
Hát, most láttam a filmet.
Az egyedüli dolog, amit biztosan állíthatok, hogy a főszereplő Rachael kora egyik legnagyobb kurvája lehetett...
Szinte percenként változott, hogy kitől és mitől lenne boldog, szóval végső soron a német palit tartom szerencsésnek, mert megmenekült kb 30 évnyi játszmázástól, idegességtől, feszkótól és stressztől.
Az ilyen nőket ejtőernyővel kéne ledobni az ellenség háta mögött és adni nekik 10 évet, hogy őröletbe kergessék az összes ivarérett férfikatonát a túloldalon és már meg is vana győzelem vérveszteség nélkül.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu