Egy kutya négy élete

Bakancslistához adom
A Dog's Purpose
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai családi film, 100 perc, 2017

Értékelés:

226 szavazatból
Szerinted?

Bailey egy pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresnivalója van az emberek között? Ahogy múlnak az évek, a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik újjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.
Bemutató dátuma: 2017. január 26. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
DUNAWÖLD 2023 máj. 14. - 20:06:50 10/10 Előzmény Mozila
Sajnos, ismertem olyan nagyit, aki tizenkét fokos fagyban a nyitott garàzsban tarotta a kölyökkutyát, mondvan, arra van a bundàja. Rugdosta, ha a csupaszív kis jószág labatlankodott- mindenkit boldogan követett.
Ez a film nem gyereknek való. Padavan76 (aki durva módon, ellentmondàsosan lenullazta a filmet) gyereke a megmondhatója... Lentebb felvazoltam, miért. Én azóta sem igazàn tudom feldolgozni a halàlt, és nemcsak az emberét.
Aki nem értékeli ezt a filmet, az összes hibája ellenére
[spoiler"Ugorj, Ethan! [/spoiler],
az érzelmileg sivàr, nyomorban él.

10/10
DUNAWÖLD 2023 máj. 14. - 19:55:45 10/10 Előzmény paripapimpi
Az is érdekes, hogyan lesz egy emberből nulla. Elvileg egyenlő eséllyel születünk, de vannak, akik nem élnek vele.
10/10
DUNAWÖLD 2023 máj. 14. - 17:32:35 10/10
Rendes ember elolvad, ha meglátja a legjobb baràtjàt, itt ez x4.
Majd minden halàlnál kimegyek a tv elől...
Én óvodas koromban sérültem àllathalàl ábràzolàsa miatt (csak idiótàk adnak gyerek kezêbe éhenfagyott, árva pingvinek, fiókàkat bemutató stb. könyvet, fekete- fehér fênyképekkel).
A lelkem kiszakadt tőle. A franciák nemrêg 2 órás filmet csinàltak belőle... Pingvinek vonulàsa címmel.
Belehalnék, ha végignézném.
7/10
Anna Dé 2023 ápr. 14. - 11:52:17 7/10
Én meg nem szeretem ha beszélnek az állatok egy filmben. De aranyos volt meg minden, csak asszem nem én vagyok a célközönség. 7 pont. Mert gyerekkel siman nézhető. :)
10/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 27. - 05:12:51 10/10
Szerencsére tudom, mi lesz benne (emberkínzás kutyahalàl àltal), ezért el fogom kacs
ControlAlt 2020 szept. 14. - 13:32:14
Nekem annyira nem tetszett. Szerettem volna ha a legalább olyan hatást váltott volna ki belőlem, mint a Hachiko. De nálam ennél a filmnél elmaradt.
9/10
HakapesziM 2020 febr. 26. - 13:08:29 9/10
Nagyon kedves film, de minden egyes kutyahalál rettentő szomorú volt.
1/10
paripapimpi 2020 febr. 02. - 21:26:02 1/10
Érdekes tanulmány lehetne, hogyan lesz a nullából 8,7.
9/10
Mozila 2019 nov. 30. - 23:57:14 9/10
Az előzményekre: Nyilván kevesen hiszünk a keresztény kultúrkörben komolyan a kutya-reinkarnációban,...de egy kicsit,... olyan jó! :) Valószínűleg nem lesz a filmtörténelem legjelentősebb filmjei közt,de a téma,az ember és a kutya különleges kapcsolata megérdemeli,hogy sok oldalról feldolgozzák.Ez a film szerintem arról szól,hogy a minket teljes odaadással szerető és kiszolgáló lényeket annyira megszeretjük,hogy tízen-pár év után még nagyon méltánytalannak érezzük a távozásukat,hát még az erőszakos halálukat. Ahogy az emberi elmúlásra minden kútúrkörnek megvan a saját vigasza,vágyunk a leghűségesebb társunkkal kapcsolatban is valami ilyenre,... csodára,kutya-mennyországra,vagy reinkarnációra csak,hogy a hideg emlékképük helyett az elevenen mocorgó,meleg reményük töltse be a szívünkben hagyott űrt.
9/10
kinguci18k 2019 jan. 27. - 14:32:18 9/10
Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez.
Ez egyaranyos és elgondolkodtató fílm.Amit mindenkinek látni kell.
Én nem bírom a beszélő állatos ....-et.De ez a fílm nem tartozik közéjük.
Ez sokkal több.Végig kell nézni.
És akiből nem csalt ki közben(és a végén) érzelmeket,azzal nagy baj van.
Csak gratulálni tudok a készítőknek.
9/10
2/10
Nótárius 2019 jan. 14. - 17:22:45 2/10 Előzmény padavan76
Huhh, köszönöm! Nagyon egyetértek, régóta kutyásként, főleg az utolsó mondattal!
Szerintem ennek a mivégre létfilozófiát belemagyarázó lélekvándorlásos fikciónak bántóan semmi köze nincs az egy gazdához, egy falkához, önálló személyiségű lényként szocializált, az egy élete teljességét megélő kutyához. Főleg nem való az egyes kutyák más-más módon történő elmúlatása egy kisgyerekeknek is szánt családi moziban. Épp ezért a címe sincs rendben: Egy (!?!) kutya négy (?) élete. Végig se merném gondolni ugyanezt, némely sokkal rövidebb életciklusú állatokkal; pl. Egy kisegér 104 élete címmel. Ha mindezek ellenére mégis komolyan venném ezt a kutya-reinkarnációs tételezést, akkor pedig bármely másik, négy teljesen tetszőleges kutya története is lehetne a filmben. (Igaz, Boglya?) Szerintem jobban jártunk volna, ha inkább EGY kedvesen okos kutya, egy életét követhettük volna végig; de az egy másik film lett volna. Végül, nem megkérdőjelezve mások átélt filmélményét, őszintén tiszteletben tartom az enyémtől eltérő pozitív véleményeket!
padavan76 2019 jan. 14. - 15:36:09
Aki a magyar címet adta, elég felszínesen nézte meg a filmet, mert ugye ott van rögtön az elején a kölyökkutya, akit kinyír a sintér, azt nem számolta bele.
Nem tudom ki találta ki, hogy egy családi filmben sorban ki kell nyírni a kutyákat. Már rögtön a kezdés elég durva, hogy egy kölyökkutyát megöl a sintér. Szerencsére ez még nem jött át a gyereknek annyira, a folytatás elterelte erről a figyelmet. De a főszereplő kutya halálától végigbőgte az egész filmet. Főleg, hogy a rendőrkutyát is elég hamar leszúrták (az eleve az egész sztori elég rossz hangulatú). Ráadásul a néger nős történetben a másik kutya is elpusztul. Nem is bírta végignézni szegény gyerek, hiába vigasztaltuk, meg próbáltuk megmagyarázni neki a dolgokat.
Csodálkozom rajta, hogy ilyen sokan dicsérik. Szerintem egy C kategóriás tucat. Eleve a két középső sztori nagyon össze van csapva. De a kerettörténet sem egy olyan nagy szám, mint ahogy sokan lelkendeznek itt miatta. Nekem nem kell ahhoz megnéznem egy filmet, hogy tudjam, szeretem a kutyámat, és ő is szeret engem.
10/10
Zsákai Péter 2018 dec. 01. - 21:24:25 10/10
Egyszerűen fantasztikus 10/10
10/10
csmya 2018 aug. 21. - 16:35:43 10/10
Nagyon tetszett,kétszer is megnéztem (először egyik gyerkőccel aztán később a másik gyerkőccel)
A gyerekeknek is nagyon tetszett.
Igaz ők nem sírtak rajta csak annyit mondtak:anya szomorú volt.
Én nem bírtam ki könnyek nélkül.
Igazán aranyos és megható film volt.
Egy dolog nem tetszett benne,a rendőr kutyás rész.
Az kicsit összecsapott és "gagyi"volt.
De a többi szuper és a vége pedig igazán megható!
Mindenkinek ajánlom. :)
Epribolyszki 2018 márc. 31. - 18:17:50
Zseniális film
Nagy kedvencem
Már sokszor láttam
10/10
Xxy92 2017 nov. 30. - 23:36:50 10/10
Zseniális film, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni! Elképesztõen ritka, hogy egy filmet kétszer is megnézzek moziban, de ezt megnéztem. Még szerencse, hogy a teremben sötét van, mert a külsõmhöz nem igazán illik a filmen való sírás, de itt aztán potyogtak a könnyeim. Lasse Halström az egyik kedvenc rendezõm, számomra õ Svédország legfantasztikusabb adománya a világnak. Nagy kár, hogy bejárta anno az a videó az internetet, s emiatt sokan elfordultak ettõl a filmtõl - nem is tudják, mit hagytak ki!

Hogy egy kis negatívumot is írjak: szerintem nyugodtan lehetett volna hosszabb a film, mert a 2, 3. és 4. élete irreálisan rövid lett (mármint kevés idõt kapott a filmen belül), szívesen néztem volna tovább õt rendõrkutyaként, vagy épp a fekete lány kis barátjaként.

11
10/10
Thorezine 2017 nov. 29. - 12:52:41 10/10
10/10
dunpeal1 2017 szept. 30. - 21:13:48
Amikor megláttam, hogy egy kutyás film lesz a moziban a Hacsi rendezõjétõl, mely filmnek még érdekes is a története és mellé még ismert színész is látható benne drukkolni kezdtem neki, hogy legyen sikere (kutyás vagyok), és ne csak a kasszarobbantó filmek jussanak szóhoz.
A filmnek sajnos nagyon kedvezõtlen fogadtatása volt, \"hála\" a kiszivárgott forgatási jelenetnek, amin az látható, hogy a kutya nem akaródzott a medencébe ugrani, de a trainer mégis rákényszerítette. Állatvédõk ezt nem hagyták annyiban, és akkori meglátásom szerint csakis ez lehetett az oka annak, hogy IMDB-n méltatlanul alacsony pontszámmal indított, olyannyira, hogy - ugyan csak rövid ideig -, de azon a listán is helyet kapott, amin minden idõk legrosszabb filmjeit tartják számon. Nem tudtam, mit gondoljak: vajon tényleg ennyire gyenge a film, vagy csak összefogtak az állatvédõk. Aztán idõvel szépen kezdett felmenni a pontszám, és jöttek a pozitív vélemények is. Be kell vallanom, hogy én megvártam a film lemezes (letölthetõ) megjelenését, és csak azt követõen tudtam állást foglalni a film kapcsán, hogy én magam is megnéztem.
Beigazolódott a gyanúm, hogy ez a film csak a lelkes állatvédõk lejárató kampányának esett áldozatául (az állatvédõk máshol és másképpen legyenek aktívak). Nyugodtan kijelenthetem, hogy nekem ez a film jobban tetszett, mint a Hacsi vagy mint bármelyik kutyás film, amit eddig láttam. Nem akartam hinni azoknak a véleményeknek, amikben azt írták, hogy szinte végig sírták a filmet. Nos, vannak nagyon erõs jelenetei, amik alatt szem nem maradhat szárazon... Nem mondom, hogy hibátlan a film, mert vannak hiányosságai:

SPOILER ELEJE!
A második, de valójában harmadik, tehát a rendõrkutyás élete egy kicsit összecsapott lett.
SPOILER VÉGE!

mégis egy nagyon szép és szeretni való fimet kaptam.
Muszáj kiemelnem Görög László fantasztikus munkáját, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a filmet magyar nyelven megtekintõk a magukénak érezzék a fõszereplõ kutyá(ka)t. Némi rálátással bírok arra, hogy milyen szalagmunka megy a szinkronizálás során, de ezen a munkán ez nem érzõdik, és még ha nem is így van, de mintha szívét lelkét beletette volna a mûvész úr ebbe a szinkronba, amit csak megköszönni tudok neki.
Köszönöm szépen!
10/10
thsaco 2017 szept. 29. - 19:16:30 10/10
Hatalmas film, könnyet csalt a szememben. Azért a tengerentúlon is gyártanak kis költségvetésû megható, nagyon jó filmeket 10/10
10/10
greilod 2017 szept. 25. - 21:28:00 10/10
Nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom!!! 10/10
Összes hozzászólás