Egy lélegzetnyire

Bakancslistához adom
Dans la brume
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-kanadai sci-fi, 2018

Értékelés:

75 szavazatból
Szerinted?

Párizst hatalmas földrengés rázza meg, ami után mérgező gázok törnek elő a föld alól. Az életben maradtak az épületek legfelső szintjein keresnek menedéket. Elvágva a külvilágtól, áram, víz és élelmiszer nélkül egy házaspár megpróbálja túlélni a katasztrófát és megmenteni lányukat, aki pár szinttel lejjebb ragadt, mivel egy betegség miatt születésétől fogva egy burokban él. Ahogy az idő telik, világossá válik, hogy nem fog senki a segítségükre jönni, így ha túl akarják élni, ki kell jutniuk a rejtélyes ködből...
Bemutató dátuma: 2018. május 10. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nadinka aug. 25. 20:41:11 10/10 Előzmény Gollam24
Ez megint túlságosan konkrét, hogy a beteg emberek meg ők irányítsanak, stb. A film csak jelképként használja a betegséget, ahogy a mérgező gázt is.
Gollam24 aug. 19. 11:12:22 Előzmény Nadinka
Nagyon jó meglátás, én még kiegészíteném annyival, hogy nemcsak a világban uralkodó jelenlegi rendszereket kéne felszámolni, hanem az újat ilyen a világ problémáira érzékenyebb sérült, beteg embereknek kéne irányítania, mert sokkal több empátia és szolidaritás szorult beléjük sanyarú élethelyzetük miatt.
Talán ezért is maradnak ők életben a végén.
10/10
Nadinka aug. 19. 01:17:55 10/10
Racionálisan próbáljátok magyarázni a filmet, pedig a jelképekre kellene figyelni inkább.
SPOILER:


Az összes gyerek, akivel a kislány kapcsolatban van a neten, ugyanúgy buborékban él. El is hangzik a filmben, hogy egyre több gyerek ilyen gyerek születik. A fiút, akibe a lány szerelmes, Noénak hívják. A mérgező gáz úgy önt el mindent, mint a bibliai özönvíz. Az özönvíz azért volt szükséges, mert az emberiség bűne már tűrhetetlen volt, pusztulnia kellett. Csak Noé és családja menekült meg. Most a mérgesgáz pusztítja el az emberiséget, mert megint megérett rá. Csak Noé és "családja", az a pár gyerek, akik nem birtak élni abban a légkörben, amiben a többi ember, megmenekül, nekik kell újra kezdeni.
2/10
Owl júl. 01. 22:41:10 2/10
A film az olcsójános kategóriát népesíti, valamennyire szórakoztatott, hogy aztán az alább felsorolt hülyeségek rommá zúzzák a történetet. Egyszer végig ülhető. "Adj gázt!"
6/10
janecska jan. 30. 13:32:58 6/10

Ááá, csak kicsit később esett le, hogy minden fiatal/gyermek túléli a ködöt. Ott volt ugye a kiskutya korábban, majd a motoros belesetnél a kisfiú. Innét nézve logikus, hogy Noé és Sara is életben van. Bár akislány esetében ez még mindig nem teljesen kóser, hiszen ő eleve elszeparáltan, egy búra alatt élt a nemtudommilyen-szindróma miatt. És a fiatal egyedek életben maradására még mindig nem magyarázat az őrjöngő kutya túlélése.


6/10
janecska jan. 29. 22:04:50 6/10
Tudományosan nézve :)) persze vannak benne kiseb-nagyobb bufencek, de hát ezt tényleg nem tudományosan kell nézni. Nyilván annyi pénz volt rá, amennyiből így tudták megvalósítani az egészet. A vége egy kicsit kusza lett.

Mikor megjelent a kislány a barátjával, arra gondoltam, hogy a főhős valójában halálán van és csak képzeleg az utcsó pillanatokban. A zárókép viszont ennek ellentmond. Mi van???


8/10
kinguci18k jan. 27. 21:00:58 8/10
Szerintem ez egy jó fílm.
Néhány kérdésem azért van persze.
De végig lekötött az elejétől a végéig.
Nálam ez:
8/10
7/10
Sunboy jan. 27. 20:19:05 7/10
Nekem kimondottan tetszett, bár a sci-fi matricát nem kellett volna kirakni. Nehéz újat mutatni a természet visszavág filmek tengerén. Ne nézzük a tudományos oldalt, ne várjunk szuper racionális döntéseket. Ez mégis egy francia film, van benne kis érzelem, nem kevés szeretet, és némi katasztrófa. A végén happy endre készültem, de szerencsére nem amcsi narritíva nyert, így még ütősebb lett. Nálam megy egy 6+1es értékelés a 10ből
6/10
sorozatneked.hu 2018 okt. 28. - 21:35:59 6/10
6/10

Érdekes, hangulatos film volt kisebb hibákkal persze. Nekem tetszett ez a nyomasztó, ködös légkör. A végén a csattanó is rendben volt. Aki a fizika törvényeit kéri számon egy filmen az nézzen inkább dokufilmeket. :)
3/10
MaZsola_Megmondja 2018 okt. 22. - 23:16:51 3/10
Egyetértek az előttemszólókkal, idegesítő produkció, egyszer nézhető. 3/10

A forgatókönyv alapötlete jó, bár a légnemű anyagok kapcsán jobb lett volna az alkotóknak beülnie egy pár plusz fizika és földrajz órára, hogy megmagyarázhassák, hogy a Köppen éghajlati rendszer szerinti óceáni éghajlatú Szajna völgyből hogyan tűnt el a szél. Nem stimmel a gáz típusa sem. A metán, vagy más kéreggázok az oxigénnel reakcióba lépnek, nincs oka a köd egybenmaradásának. A negyedik magasságában kulmináló szószos ködöt be kellett volna mutatni a nézőnek, hogy összecsinálhassa magát és elképzelhesse a katasztrófát.

A megvalósítás azonban nemcsak ezért ötlettelen. A kommunikáció és a szolgáltatások megszűnése inkább hihetetlen, mint drámai. A forgatókönyv - néhány pillanat kivétellel - gyatra, következetlen és logikátlan. A tradédia-jelenetek, az akciókban a véletlenek és az átlagszereplőből kreált akcióhős fejlődési motívumai aggasztóan megalapozatlanok. A szereplők vagy túlzottan racionálisak, vagy viselkedésük túlzottan elnagyolt - szinte a csontunkban lehet érezni, hogy megírt szöveget mondanak. A két főszereplő azonban - a forgatókönyv hibái ellenére - szerethető karakteret teremtett.

*** SPOILER ***

A rengeteg működőképes járművet miért nem használták? Párizs körül vannak magaslatok, de vannak magas épületek is. Van rádió is, tucatnyi helikopterrel lehetett volna a szószt kavarni félórával a katasztrófa után. A mainstream kikacsintások (pl Notre Dame erkélyei tele emberekkel) értelmezhetetlenek. A csobbanásos jelenet viszont kiváló, de érthetetlen a folytatása. A végén meg elfogyott a pénz? Az egész film pedig alig 80 perc. A lány számára a füstköd a jó levegő, az apa lett az új páciens. Hogyodanerohanjak.
2/10
freeware 2018 okt. 21. - 16:11:36 2/10
Ez a film max 3 pontos. Röviden tömören sok hűhó semmiért. Rohadt idegesítő . A végét már az elején sejteni lehetett.
Nettó baromság: a kislány betegségéről semmit nem tudunk meg. Az anyja ott hal meg mellette, pedig be lehetett volna tenni őt is mellé. A füstöt nem fújja el a szél se. Motorok működőképesek, tehát pl. oxigen van, ki tudnának jutni az elején a palackokkal, de nem elmennek a ruháért... Sima vegyvédelmi maszk is elég lenne, nem is kéne oxigénpalack... Miért ment el az áram? Attól mert a munkások kipurcantak, még nem állna le azonnal minden. Ez is 100%.
Ott volt a mentőben egy tökéletes kezeslábas, sokkal közelebb. Még mindig nem tudjuk, mi a baja a kis genyónak, miért is kéne neki kezeslábas, miért nem elég egy oxigénmaszk.
Másik: mérges kutya, 2 ember ellen, kézben a kalapáccsal inkább elfutnak. Hát, épeszű ember van bezárja mondjuk a buszba, vagy fejbe vágja ha nagyon muszáj. Két emberre így tuti nem támad kutya, inkább elfut.
A film közepénél már szurkoltam, hogy mindenki pusztuljon már el, legyen vége ennek a fosnak.
Nem ajánlom senkinek. Nem lehet együttérezni velük, annyira idegesítőek. Ennél rosszabb csak a Hang nélkül volt a süket kiscsajjal és az együgyű primitív ufókkal. Mostanában már senki nem tud egy normális filmet összehozni??? De hogy kaphatnak ezek a hulladékok ennyi pontot?
6/10
idõjós1010 2018 okt. 03. - 21:30:11 6/10 Előzmény stupek2
SPOILER
Mentőosztagnak nemet mondani ?
Egyrészt az aksit időközönként cserélniük kellett, másképp meghal a kislány. Nem volt más választása, maradnia kellett. Ráadásul tudjuk jól, hogy nem jutottak ki a füstbőla menetelő népek. Fogytán volt a palack, és fogalmuk nem volt róla, hol van a füstnek vége. Ők se tudták hová, pláne nem, hogy meddig menetelnek. A vokitokis cseverészés miközben merült az aksi valóban idegesítően bugyuta jelenet volt. Azonban lényeges beszélgetés szerintem, mivel volt érzelmi töltete, de meg lehetett volna oldani másképp is.
2/10
stupek2 2018 szept. 29. - 18:21:56 2/10
Spoiler
Valahogy idegesített ez a film. A logikátlan cselekedetektől (pld a mentőosztagnak nemet mondanak), vagy az utcán sokáig világító autólámpák, hogy a levegőből nem érkezik segítség, mikor bizonyos szint felett mindenki életben van, a szokásos filmbéli sablonos szövegek: inkább én halok meg, neked élned kell (megjegyzem ezt egy tengeralattjárós katasztrófafilmből vették át egy-az egyben). Meg aztán fogytán az akkumulátor energiája, de azért csverésznek a tokivokin, a férj felfedező útra megy a tetőn és csodák csodája mindenhol oxigénpalackot talál. A kiscsaj magyarhangja idegesítő, szinte olvassa a szöveget,rezzenéstelenül, a végén már nem is fogom sajnálni.
8/10
King Diamond 2018 szept. 29. - 00:00:19 8/10
Való igaz, hogy ez nem egy szokványos film. Szeretem az ilyen jellegű mozikat, ez is nagyon tetszett. Már az elejétől megfogott a hangulata és ahogy haladt előre a cselekmény, úgy voltam egyre kíváncsibb, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége. Ami pedig szintén nem volt rossz, inkább érdekes. Nagyon jók a francia (párizsi) helyszínek, a köd/füst is remekül meg van csinálva. A színészek számomra szintén tetszettek, az apától nem láttam még szerintem filmet, Olga Kurylenko pedig most is jó volt, valamint nekem a kislány sem volt egyáltalán idegesítő vagy unalmas. Mint ahogy a film sem, ha valaki nem szereti a lassú filmeket, annak nem biztos, hogy tetszeni fog. A zenék és a magyar szinkron is jó volt/ak. Én mindenképp ajánlom legalább egyszer megnézni, legfőképp az érdekes történet miatt.
8/10
6/10
idõjós1010 2018 szept. 19. - 09:12:35 6/10
Semmit nem tudtam róla, így semmit sem vártam tőle. és így tulajdonképpen mondhatni el is voltam vele. Mondjuk főhőseink picit többet szerencsétlenkednek a kelleténél, de az szinte kötelező volt, mivel másképp az életben nem lett volna meg egy filmre való játékidő. Ami pozitív eleme a filmnek, az a kislány szerethetősége, és a háztetős jelenetek adtak némi vizuális élményt is.
A vége viszont bár ritka agyamentség, mégis én ki tudtam vele egyezni. Jó kis csavar.
1/10
S@nya 2018 szept. 18. - 11:55:41 1/10
Nagyon vártam ezt a filmet, de hatalmasat csalódtam. Nálam ez a kát volt elb...szni rá az időt kategória. El is aludtam közben, annyira unalmas. A kislány olyan bénán játsza a szerepét, mintha olvasná pókerarccal. Semmi átélés, rettegés, halálfélelem, pánik. Mintha csak arról beszélne mi legyen az ebéd! Moziban vissza kértem volna a jegy árát.
4/10
szamóca67 2018 szept. 16. - 10:28:33 4/10
Ha az 5= simán nézhető, semmi jelentős maradandó, akkor ez attól egy fokkal rosszabb. Az ötlet jó volt, de a karakterek akkora bal....ok benne, hogy egyszerűen idegesítő, és a halálnak drukkoltam, hogy haljanak már meg, mert megérdemelnék. Vártam hogy vége legyen, (mondjuk az sem sikerült túl jóra) és nem kelljen nekem véget vetnem egy stop lenyomásával.
5/10
pihes 2018 szept. 14. - 14:29:58 5/10
Viszonylag a téma része nem volt olyan rossz, de a megfilmesítés nem igazán volt a helyén, mert untam.

5/10
6/10
Gladyator 2018 szept. 14. - 00:31:37 6/10
Hát nem egy amcsi tucatfilm az tuti, láttam már jobbat is, de 1x nézhető.
Ha (még) nincs gyereked mégkevésbé fogod értékelni a filmet..
Posztapokaliptikus, kicsit talán az "I am legend" jutott eszembe, csak ebből hiányoznak a zombik.. meg az átütő erő..
A zenei betétek viszont JÓL el lettek találva, ezért ne minimum hangerőn nézd mert sokat hozzátesz!
helyenként izgalmasabb, helyenként untam magam, de legalább nem egy agyament ARTfilm
Az fix hogy nem egy energiát adó movie, a végére már "kellemes" légszomjam lett ebben a nagy füstben :D

6,5 pont
Moncsa001 2018 szept. 08. - 13:39:54
Láttam, semmi értelme megnézni
Összes hozzászólás