Egy lélegzetnyire

Bakancslistához adom
Dans la brume
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-kanadai sci-fi, 2018

Értékelés:

90 szavazatból
Szerinted?

Párizst hatalmas földrengés rázza meg, ami után mérgező gázok törnek elő a föld alól. Az életben maradtak az épületek legfelső szintjein keresnek menedéket. Elvágva a külvilágtól, áram, víz és élelmiszer nélkül egy házaspár megpróbálja túlélni a katasztrófát és megmenteni lányukat, aki pár szinttel lejjebb ragadt, mivel egy betegség miatt születésétől fogva egy burokban él. Ahogy az idő telik, világossá válik, hogy nem fog senki a segítségükre jönni, így ha túl akarják élni, ki kell jutniuk a rejtélyes ködből...
Bemutató dátuma: 2018. május 10. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Warthog82 febr. 09. 13:37:38 5/10
"Nagyobb volt a ködje mint a lángja".
6/10
sexykex 2019 dec. 13. - 19:58:37 6/10
Így van, racionálisan próbáljuk magyarázni a filmet, hiszen csak annak van értelme. Más kérdés, hogy az író és a rendező jelképekkel is dolgozhat. Vagy ők maguk vallásosak, vagy meg akarják szólítani a vallásos érzelműeket, akik mindaddig kombinálnak, amíg sikerül belekeverniük Istent, vagy a Sátánt szimpla hétköznapi ügyekbe is. Valószínűleg ezért lett Noé a kisfiú neve, vagy véletlenül.
Én nem kombináltam és magyarázni se akartam a filmet. El vagyok tiltva attól, hogy megfejtsem lesz-e Vasember 4 és mi a fenének kellett megcsinálni az első hármat. Még a kiscsaj szindrómáját se akartam megfejteni és úgy döntöttem senki máját nem hizlalom tovább. Egyszerűen csak néztem, hogy jön a köd és hál’ istennek senki más nem jön. Ugyanis, aki ilyen időben kószál a városban, az ritkán akar jót. Szóval kíváncsi voltam az elhalálozás sorrendjére, vagy a megmenekülés mikéntjére és a végén lőn bizonyosság. A sátán se tud kitalálni olyan katasztrófát, amibe az összes tetves kétlábú beledöglene. Mindig lesznek újrakezdők és ki tudja, hogy előttünk már hányan voltak.
10/10
John Falcon 2019 szept. 24. - 19:43:19 10/10 Előzmény Nadinka
Nagyon tetszk az értelmezésed, valamit azonban feltétlenül hozzá kell fűznöm, anélkül, hogy vitába szállnék veled. Ami itt történt az nem lehet Isten műve, hiszen ő ígéretet tett, hogy többé nem pusztítja el a embert (1Mózes 9,11), Ebből következik, hogy csakis az örök Ellenség, a Sátán műve lehetett. Ez illik is hozzá, hiszen "embergyilkos volt kezdettől fogva".
10/10
Nadinka 2019 aug. 25. - 20:41:11 10/10 Előzmény Gollam24
Ez megint túlságosan konkrét, hogy a beteg emberek meg ők irányítsanak, stb. A film csak jelképként használja a betegséget, ahogy a mérgező gázt is.
Gollam24 2019 aug. 19. - 11:12:22 Előzmény Nadinka
Nagyon jó meglátás, én még kiegészíteném annyival, hogy nemcsak a világban uralkodó jelenlegi rendszereket kéne felszámolni, hanem az újat ilyen a világ problémáira érzékenyebb sérült, beteg embereknek kéne irányítania, mert sokkal több empátia és szolidaritás szorult beléjük sanyarú élethelyzetük miatt.
Talán ezért is maradnak ők életben a végén.
10/10
Nadinka 2019 aug. 19. - 01:17:55 10/10
Racionálisan próbáljátok magyarázni a filmet, pedig a jelképekre kellene figyelni inkább.
SPOILER:


Az összes gyerek, akivel a kislány kapcsolatban van a neten, ugyanúgy buborékban él. El is hangzik a filmben, hogy egyre több gyerek ilyen gyerek születik. A fiút, akibe a lány szerelmes, Noénak hívják. A mérgező gáz úgy önt el mindent, mint a bibliai özönvíz. Az özönvíz azért volt szükséges, mert az emberiség bűne már tűrhetetlen volt, pusztulnia kellett. Csak Noé és családja menekült meg. Most a mérgesgáz pusztítja el az emberiséget, mert megint megérett rá. Csak Noé és "családja", az a pár gyerek, akik nem birtak élni abban a légkörben, amiben a többi ember, megmenekül, nekik kell újra kezdeni.
2/10
Owl 2019 júl. 01. - 22:41:10 2/10
A film az olcsójános kategóriát népesíti, valamennyire szórakoztatott, hogy aztán az alább felsorolt hülyeségek rommá zúzzák a történetet. Egyszer végig ülhető. "Adj gázt!"
6/10
janecska 2019 jan. 30. - 13:32:58 6/10

Ááá, csak kicsit később esett le, hogy minden fiatal/gyermek túléli a ködöt. Ott volt ugye a kiskutya korábban, majd a motoros belesetnél a kisfiú. Innét nézve logikus, hogy Noé és Sara is életben van. Bár akislány esetében ez még mindig nem teljesen kóser, hiszen ő eleve elszeparáltan, egy búra alatt élt a nemtudommilyen-szindróma miatt. És a fiatal egyedek életben maradására még mindig nem magyarázat az őrjöngő kutya túlélése.


6/10
janecska 2019 jan. 29. - 22:04:50 6/10
Tudományosan nézve :)) persze vannak benne kiseb-nagyobb bufencek, de hát ezt tényleg nem tudományosan kell nézni. Nyilván annyi pénz volt rá, amennyiből így tudták megvalósítani az egészet. A vége egy kicsit kusza lett.

Mikor megjelent a kislány a barátjával, arra gondoltam, hogy a főhős valójában halálán van és csak képzeleg az utcsó pillanatokban. A zárókép viszont ennek ellentmond. Mi van???


8/10
kinguci18k 2019 jan. 27. - 21:00:58 8/10
Szerintem ez egy jó fílm.
Néhány kérdésem azért van persze.
De végig lekötött az elejétől a végéig.
Nálam ez:
8/10
7/10
Sunboy 2019 jan. 27. - 20:19:05 7/10
Nekem kimondottan tetszett, bár a sci-fi matricát nem kellett volna kirakni. Nehéz újat mutatni a természet visszavág filmek tengerén. Ne nézzük a tudományos oldalt, ne várjunk szuper racionális döntéseket. Ez mégis egy francia film, van benne kis érzelem, nem kevés szeretet, és némi katasztrófa. A végén happy endre készültem, de szerencsére nem amcsi narritíva nyert, így még ütősebb lett. Nálam megy egy 6+1es értékelés a 10ből
6/10
sorozatneked.hu 2018 okt. 28. - 21:35:59 6/10
6/10

Érdekes, hangulatos film volt kisebb hibákkal persze. Nekem tetszett ez a nyomasztó, ködös légkör. A végén a csattanó is rendben volt. Aki a fizika törvényeit kéri számon egy filmen az nézzen inkább dokufilmeket. :)
3/10
MaZsola_Megmondja 2018 okt. 22. - 23:16:51 3/10
Egyetértek az előttemszólókkal, idegesítő produkció, egyszer nézhető. 3/10

A forgatókönyv alapötlete jó, bár a légnemű anyagok kapcsán jobb lett volna az alkotóknak beülnie egy pár plusz fizika és földrajz órára, hogy megmagyarázhassák, hogy a Köppen éghajlati rendszer szerinti óceáni éghajlatú Szajna völgyből hogyan tűnt el a szél. Nem stimmel a gáz típusa sem. A metán, vagy más kéreggázok az oxigénnel reakcióba lépnek, nincs oka a köd egybenmaradásának. A negyedik magasságában kulmináló szószos ködöt be kellett volna mutatni a nézőnek, hogy összecsinálhassa magát és elképzelhesse a katasztrófát.

A megvalósítás azonban nemcsak ezért ötlettelen. A kommunikáció és a szolgáltatások megszűnése inkább hihetetlen, mint drámai. A forgatókönyv - néhány pillanat kivétellel - gyatra, következetlen és logikátlan. A tradédia-jelenetek, az akciókban a véletlenek és az átlagszereplőből kreált akcióhős fejlődési motívumai aggasztóan megalapozatlanok. A szereplők vagy túlzottan racionálisak, vagy viselkedésük túlzottan elnagyolt - szinte a csontunkban lehet érezni, hogy megírt szöveget mondanak. A két főszereplő azonban - a forgatókönyv hibái ellenére - szerethető karakteret teremtett.

*** SPOILER ***

A rengeteg működőképes járművet miért nem használták? Párizs körül vannak magaslatok, de vannak magas épületek is. Van rádió is, tucatnyi helikopterrel lehetett volna a szószt kavarni félórával a katasztrófa után. A mainstream kikacsintások (pl Notre Dame erkélyei tele emberekkel) értelmezhetetlenek. A csobbanásos jelenet viszont kiváló, de érthetetlen a folytatása. A végén meg elfogyott a pénz? Az egész film pedig alig 80 perc. A lány számára a füstköd a jó levegő, az apa lett az új páciens. Hogyodanerohanjak.
2/10
freeware 2018 okt. 21. - 16:11:36 2/10
Ez a film max 3 pontos. Röviden tömören sok hűhó semmiért. Rohadt idegesítő . A végét már az elején sejteni lehetett.
Nettó baromság: a kislány betegségéről semmit nem tudunk meg. Az anyja ott hal meg mellette, pedig be lehetett volna tenni őt is mellé. A füstöt nem fújja el a szél se. Motorok működőképesek, tehát pl. oxigen van, ki tudnának jutni az elején a palackokkal, de nem elmennek a ruháért... Sima vegyvédelmi maszk is elég lenne, nem is kéne oxigénpalack... Miért ment el az áram? Attól mert a munkások kipurcantak, még nem állna le azonnal minden. Ez is 100%.
Ott volt a mentőben egy tökéletes kezeslábas, sokkal közelebb. Még mindig nem tudjuk, mi a baja a kis genyónak, miért is kéne neki kezeslábas, miért nem elég egy oxigénmaszk.
Másik: mérges kutya, 2 ember ellen, kézben a kalapáccsal inkább elfutnak. Hát, épeszű ember van bezárja mondjuk a buszba, vagy fejbe vágja ha nagyon muszáj. Két emberre így tuti nem támad kutya, inkább elfut.
A film közepénél már szurkoltam, hogy mindenki pusztuljon már el, legyen vége ennek a fosnak.
Nem ajánlom senkinek. Nem lehet együttérezni velük, annyira idegesítőek. Ennél rosszabb csak a Hang nélkül volt a süket kiscsajjal és az együgyű primitív ufókkal. Mostanában már senki nem tud egy normális filmet összehozni??? De hogy kaphatnak ezek a hulladékok ennyi pontot?
6/10
idõjós1010 2018 okt. 03. - 21:30:11 6/10 Előzmény stupek2
SPOILER
Mentőosztagnak nemet mondani ?
Egyrészt az aksit időközönként cserélniük kellett, másképp meghal a kislány. Nem volt más választása, maradnia kellett. Ráadásul tudjuk jól, hogy nem jutottak ki a füstbőla menetelő népek. Fogytán volt a palack, és fogalmuk nem volt róla, hol van a füstnek vége. Ők se tudták hová, pláne nem, hogy meddig menetelnek. A vokitokis cseverészés miközben merült az aksi valóban idegesítően bugyuta jelenet volt. Azonban lényeges beszélgetés szerintem, mivel volt érzelmi töltete, de meg lehetett volna oldani másképp is.
2/10
stupek2 2018 szept. 29. - 18:21:56 2/10
Spoiler
Valahogy idegesített ez a film. A logikátlan cselekedetektől (pld a mentőosztagnak nemet mondanak), vagy az utcán sokáig világító autólámpák, hogy a levegőből nem érkezik segítség, mikor bizonyos szint felett mindenki életben van, a szokásos filmbéli sablonos szövegek: inkább én halok meg, neked élned kell (megjegyzem ezt egy tengeralattjárós katasztrófafilmből vették át egy-az egyben). Meg aztán fogytán az akkumulátor energiája, de azért csverésznek a tokivokin, a férj felfedező útra megy a tetőn és csodák csodája mindenhol oxigénpalackot talál. A kiscsaj magyarhangja idegesítő, szinte olvassa a szöveget,rezzenéstelenül, a végén már nem is fogom sajnálni.
8/10
King Diamond 2018 szept. 29. - 00:00:19 8/10
Való igaz, hogy ez nem egy szokványos film. Szeretem az ilyen jellegű mozikat, ez is nagyon tetszett. Már az elejétől megfogott a hangulata és ahogy haladt előre a cselekmény, úgy voltam egyre kíváncsibb, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége. Ami pedig szintén nem volt rossz, inkább érdekes. Nagyon jók a francia (párizsi) helyszínek, a köd/füst is remekül meg van csinálva. A színészek számomra szintén tetszettek, az apától nem láttam még szerintem filmet, Olga Kurylenko pedig most is jó volt, valamint nekem a kislány sem volt egyáltalán idegesítő vagy unalmas. Mint ahogy a film sem, ha valaki nem szereti a lassú filmeket, annak nem biztos, hogy tetszeni fog. A zenék és a magyar szinkron is jó volt/ak. Én mindenképp ajánlom legalább egyszer megnézni, legfőképp az érdekes történet miatt.
8/10
6/10
idõjós1010 2018 szept. 19. - 09:12:35 6/10
Semmit nem tudtam róla, így semmit sem vártam tőle. és így tulajdonképpen mondhatni el is voltam vele. Mondjuk főhőseink picit többet szerencsétlenkednek a kelleténél, de az szinte kötelező volt, mivel másképp az életben nem lett volna meg egy filmre való játékidő. Ami pozitív eleme a filmnek, az a kislány szerethetősége, és a háztetős jelenetek adtak némi vizuális élményt is.
A vége viszont bár ritka agyamentség, mégis én ki tudtam vele egyezni. Jó kis csavar.
1/10
S@nya 2018 szept. 18. - 11:55:41 1/10
Nagyon vártam ezt a filmet, de hatalmasat csalódtam. Nálam ez a kát volt elb...szni rá az időt kategória. El is aludtam közben, annyira unalmas. A kislány olyan bénán játsza a szerepét, mintha olvasná pókerarccal. Semmi átélés, rettegés, halálfélelem, pánik. Mintha csak arról beszélne mi legyen az ebéd! Moziban vissza kértem volna a jegy árát.
4/10
szamóca67 2018 szept. 16. - 10:28:33 4/10
Ha az 5= simán nézhető, semmi jelentős maradandó, akkor ez attól egy fokkal rosszabb. Az ötlet jó volt, de a karakterek akkora bal....ok benne, hogy egyszerűen idegesítő, és a halálnak drukkoltam, hogy haljanak már meg, mert megérdemelnék. Vártam hogy vége legyen, (mondjuk az sem sikerült túl jóra) és nem kelljen nekem véget vetnem egy stop lenyomásával.
Összes hozzászólás