Film

Éjszakai ragadozók

/Nocturnal Animals/
feliratos, amerikai thriller, 117 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny

Értékelés:

172 szavazatból
Szerinted?

  Susan Morrow, Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik szokásos és túlzottan gyakorta esedékes üzleti útjára, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában.
  A csomagban egy regényt van, melyet a volt férje, Edward Sheffield írt, akivel már évek óta nem beszélt. A küldeményhez Edward egy levélkét is mellékelt, melyben arra bíztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd. A könyvet neki ajánlották...
  ...de a tartalma erőszakos és pusztító erejű. Susant olvasás közben mélyen megindítja Edward írása, és akarva-akaratlanul is felidézi a szerzővel közös szerelmi történetük legintimebb pillanatait. Megpróbál magába tekinteni, életének és karrierjének csillogó felszíne alá, és egyre inkább egyfajta bosszúként értelmezi a könyvet, melynek története arra kényszeríti, hogy átértékelje a döntéseit. Újraéled a szerelem, melyet elveszettnek hitt, és ahogy a történet halad, olyan felismerésre készteti, amely újraértelmezi a regény hősét és saját magát is.

  Bemutató dátuma: 2016. november 17. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Tony Hastings / Edward Sheffield
  Susan Morrow
  Laura Hastings
  Hutton Morrow
  Bobby Andes
  India Hastings

  Alkotók

  Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2017) - Legjobb férfi mellékszereplő: Aaron Taylor-Johnson
  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2016) - Zsűri Nagydíja: Tom Ford
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Michael Shannon

  Vélemény:


  február 5. 14:14
  Az egyik nagy kedvencem. Imádom. Hihetetlen atmoszféra.

  január 21. 18:13
  8 pontot kapna, ha a végét nem így zárták volna le. Ezzel a befejezéssel viszont csak 7-et ér nálam. Amúgy a sztori nem rossz és a tálalás is érdekes. Nem az a szokásos bosszúállós film, annak ellenére sem, hogy az a fő szál. Színészek is jók voltak. 7/10.

  január 13. 00:45
  Veled is ugyanaz a probléma mint gyümivel. Nem vagy képes elfogadni más véleményét és általánosítasz. Attól még hogy te nem látsz ebben a filmben értéket, más még láthat. Fel sem merült benned, hogy talán nem értetted a filmet? Vagy csak egyszerűen nem tetszik és kész? Nincs vele semmi baj csak neked nem tetszik személy szerint. Ennyi az egész el kell fogadnod, hogy másnak bizony tetszik és többet lát benne mint te. Ez a baj az ilyen típusú emberekkel mint te, hogy: "Ha másnak a véleménye ellenkezik az enyémmel akkor ő egy idióta, ő rosszul tudja, ő neki kéne változni, nem nekem, hát nehogy már!" Fel sem merül bennetek, hogy: "Talán én vagyok az aki téved, lehet hogy nekem kéne egy kicsit változni?" Vagy egyszerűen csak különbözik a véleményetek, attól még nem kell lenézni senkit mert ettől te érsz kevesebbet. Nyilván ez is csak egy vélemény és tiszteletben tartom ha te másképpen gondolod, csak nem tetszik ha valaki a véleményét, tényként vázolja fel.

  Összes hozzászólás