Életem értelmei

Bakancslistához adom
Nos batailles / Our Struggles
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott belga-francia dráma, 98 perc, 2018

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Olivier mindent megtesz, hogy mintaapa és mintaférj legyen, emellett pedig igyekszik munkájában is a maximumot nyújtani. Ennek ellenére felesége, Laura egy napon minden előzmény nélkül elhagyja családját. A férfi egyedül marad két gyermekükkel és igyekszik átvészelni ezt az átmeneti állapotot, ám hamarosan rá kell jönnie, hogy felesége soha nem jön haza.
Bemutató dátuma: 2019. március 21. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex jún. 14. 07:55:06 6/10
A gyerekeknek nagyon gyakran elképesztő dolgokat kell elviselni. Ezek közül az egyik, amikor az anyjuk elhagyja őket. Még az alkoholista, vagy drogos anya is jobb – mert mégiscsak van hosszabb, rövidebb normális időszaka – mint a szerető anya, aki felszívódik egyik napról a másikra.
A filmben mindketten dolgoznak, fogadhatnának bébicsőszt, járhatnának terápiára, elmehetnének nyaralni gyerekkel, vagy gyerek nélkül, vagy akár el is válhatnának szépen, fokozatosan, megmagyarázva az okokat a kicsiknek. Ez így, gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény, amit nem lenne szabad büntetlenül hagyni.
Ennyit általánosságban. A film nem nyűgözött le, mint ahogy Olivier sem és Olivier famíliája sem. A gyerekek voltak a legszerethetőbbek és a legnormálisabbak.
Gollam24 márc. 07. 11:46:57
Örülök neki, hogy rátaláltam erre a gyöngyszemre, szeretem az ilyen realista filmeket.
Érdemes lesz odafigyelni erre a Senez-re.

A film magyar címe félrevezető (jobb lett volna pl.: mindennapi küzdelmeink vagy valami ilyesmi, mégha ez kevésbé művészi cím, akkor is), nem szerencsés, mert az élet értelmén itt nem csak a férfi családját érintő problémákról, küzdelmekről van szó.

Habár egy picit feminista a végkifejlet (anya nélkül nincs normális család), de a film pont ennek ellenkezőjét is bizonyítani tudja, ha jobban megfigyeljük.

9/10.
7/10
dandelion83 2019 aug. 24. - 05:20:07 7/10
Megható, valódi történet, mindennapi gondokkal. A gyerekek nagyon aranyosak voltak, az apuka kevésbé volt szimpatikus. A vége kifejezetten tetszett!
5/10
pihes 2019 aug. 04. - 14:44:27 5/10
Nem tudom azt mondani, hogy ez egy szokatlan helyzet sokaknál.
Közepes ez, nem több!

5/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu