Film

Elle

francia-német-belga thriller, 130 perc, 2016


Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


május 26. 14:21
Ez a film a fejlett, ám értékrendjében teljesen eltorzult civilizált világ kritikája, illetve a senki sem az, aminek látszik is érvényes rá.
A vallás, mint tényező inkább úgy jelenik meg a filmben, hogy ma már egyre kevésbé számít a döntéseink során a vallási erkölcsösség sajnos.

A főhősnő ráadásul hiába szabadul meg támadójától és hiába buktatja le hűtlen barátját azzal, hogy a végén összeköltözik a testi-lelki jóbarátnőjével voltaképpen a fent említett mondanivalót erősíti, a normális értékrendből kifordult, totálisan aberrált világot.

Amúgy nekem nem igazán jött be, Isabelle Huppert viszont nagyot alakít ezt el kell ismerni (jogos volt az Oscar-jelölés), de indokolatlanul hosszú ez a 131 perc, annyira nem erős és összetett a story.

6/10.

március 24. 20:36
Örülök, hogy nem csak én nem éreztem olyan jónak ezt a filmet. Igen, szerintem is fontos volt benne, hogy teljesen mást gondolunk látszatra másokról, mint ami aztán kiderülhet. Főleg, ha jókat gondolunk...Bár csak 2 szereplőnél lepődtem meg nagyon. Utólag úgy látom, hogy mindegyik figura megmutatásánál ez lett volna a cél. De számomra a többieknél nem volt olyan erőteljes a bemutatás, hogy észrevettem volna, vagy nem volt rám hatással. A főszereplő nő igen erős, elsöprő karaktere mindent vitt, lefoglalta a figyelmem. Őt viszont, sajnos, nem értettem meg. Nekem egy érzelem nélküli robot és egy nagyon kifinomult megjelenésű, úrinőnek látszó állatias szörnyeteg, de mégsem olyan rossz. Ha valaki ki tudja elemezni Michelle személyiségét és megírná, az jó lenne. Maga, Isabelle Huppert így nyilatkozott a 2017-es Oscar átadón: " Szerintem ő maga sem tudja, hogy ki is ő, majd akkor derül ki számára, hogy kicsoda, amikor mindenen átesett, amin a filmben átesik. Egy olyan nőről van szó, aki nem akar áldozattá válni. És egy rendkívül erőszakos cselekmény történik vele: megerőszakolják. Van egy terve és bo...

március 16. 12:18
10/10 sosem szeretnék rosszabb filmet látni...

Összes hozzászólás