Én vagyok a kapitány

Bakancslistához adom
Io capitano
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz-belga-francia dráma, 121 perc, 2023

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Homérosz Odüsszeája ihlette a történetet, amelyben két tinédzser fiú úgy dönt, hogy elhagyja Dakart és Szenegálból Európába utazik. A fiúk nem is sejtik, hogy milyen halálos veszélyek leselkednek rájuk: miközben kiszolgáltatottak az embercssempészeknek, túl kell élniük a sivatag poklát és a líbiai fogolytáborok borzalmait.
Bemutató dátuma: 2024. június 13. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Xxy92 júl. 06. 23:24:50 8/10
Sajnálom, hogy bizonyos rasszista felhasználók csak a képek alapján lepontozták ezt a filmet. Jó érzésű ember aligha hiszem, hogy tud erre 7-8nál kevesebbet adni. Csodálatosan szép (de a történetből adódóan helyenként valószerűtlenné váló) alkotás, mely bemutatja az afrikai emberek mindennapjainak kemény valóságát. Hitelesen lavíroz a nyelvek között (pl. megjelenik a tolmács Líbiában, hol nem beszélnek franciául -- ellentétben néhány hollywood-i szuperprodukcióval, melyben a legeldugottabb olasz falu apraja-nagyja is perfekt angolból) és amennyire lehet, hitelesen ábrázolja a migráció poklát.

Fejlett emocionális intelligenciával rendelkezőknek mindenképpen javaslom a film megtekintését; aki pedig csak négerezni tud, az dobálja nyugodtan az egyeseket.
1/10
anthony gurmier jún. 30. 15:59:25 1/10 Előzmény pakard4
Miért? Mi lesz ha nem?
pakard4 jún. 30. 10:23:39 Előzmény anthony gurmier
A migránssimogató egy szó. Kérlek tanuld meg a nyelvünket, ha mától ezen szeretnél kommentelni.
1/10
anthony gurmier jún. 30. 09:20:41 1/10
Egy újabb migràns simogató alkotàs.Az europàba özönlő analfabéta csőcseléket szeretné jobb színben feltüntetni.