És aztán táncoltunk

Bakancslistához adom
And Then We Danced
16 éven aluliak számára nem ajánlott grúz-svéd romantikus dráma, 113 perc, 2020

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az És aztán táncoltunk című grúz-svéd drámát imádta a cannes-i közönség, a Szólíts a neveden grúz párjaként emlegették, és az Oscarra is nevezték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

A grúz-svéd koprodukcióban készült drámát Tbilisziben forgatták, rendezője a grúz gyökerekkel rendelkező, de Svédországban élő és alkotó Levan Akin rendező, a film pedig az erősen férfiközpontú és konzervatív közegben egy meleg balett-táncosról szól – ezzel pedig Grúzia első LMBTQ-témájú mozifilmjének számít. Emiatt Grúziában erősen támadta a helyi ortodox egyház, ahogy az ország ultrakonzervatív csoportjai is, felháborítónak minősítve a témáját. És főleg azt, hogy a film szerint léteznek meleg grúz férfiak.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
GoodMovies 2022 szept. 21. - 01:45:37 10/10
Szuper film. Szerencsére nem mutatja be a valóságot a maga brutális formájában, már azt ahogy és amivel egy melegnek abban az országban szembe kell nézni. Nagyon féltem, hogy kínzásokat, tragédiát kell végignéznem. Szerencsére ebből csak a szokásos adag volt bemutatva, a rettegés oroszlán része csak közvetve jelent meg.
Egyébként azt gondolom a grúz gyűlölet csoportoknak igaza lehet, meleg grúz férfiak nemigen lehetnek. Kiirtják, halálba kergetik őket vagy elmenekülnek az országból. Nemsokára nálunk is ez lesz.