És egyszer csak...

Bakancslistához adom
And Just Like That...
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, vígjátéksorozat, 2021

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

A Szex és New York új fejezetében Carrie, Miranda és Charlotte immár nem a harmincas éveikben próbálják kezelni az élet és a barátság bonyolultságát, hanem az ötvenes éveikben, amikor minden még annál is sokkal bonyolultabb.

Stáblista:

Szereplők

Carrie Bradshaw
Miranda Hobbs
Charlotte York
Mr. Big
Lisa Todd Wexley
Dr. Nya Wallace
Lily Goldenblatt
Rose Goldenblatt
Brady Hobbes
Luisa Torres
Herbert Wexley
Andre Rashad Wallace
Gloria Marquette
Seema Patel

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
itsme1 márc. 08. 13:43:49 7/10
Elnézést, hogy férfiként véleményt nyilvánítok egy kifejezetten csajoknak írt sorozatról, de szerintem is túltolták a politikai korrektség és a gendersemlegesség témáját ebben az évadban.
A méretes pélók belengetése ellen pedig kifejezetten tiltakozom. Pfúj!
1/10
Gaddemon febr. 23. 21:19:52 1/10
A Szex és New Yorkból egy részt sem láttam, de erre kíváncsi lettem, annyira a csapból is ez folyt. Az első részt se bírtam végignézni, olyan förtelmesen rossz volt. Bugyuta, erőltetett, szándékosan beleerőszakolják ebbe is a fekete-témát, meg a gender/non-binary szarságot... A fejemet fogtam, utána meg inkább lekapcsoltam.
6/10
Ildikó Nóra febr. 23. 17:42:07 6/10
A sorozatot egyszer végig lehet nézni, de kell hozzá türelem, jobbra számítottam. Bőven elég ez a 10 rész. Kristin Davis nagyon idegesítő, zavaró volt végig a 10 rész alatt. Kár, hogy Kim Cattrall és Chris Noth sem szerepel a sorozatban, utóbbi csak az első részben. Természetesen vannak a sorozatban erőltetett témák, nem meglepő új szereplők is, amelyek néha már túl sok volt a 10 rész alatt, érezhető volt, hogy nagyon "trendi" akart lenni a sorozat, nagyon meg akartak felelni. A ruhák, kiegészítők, poénok sem a régiek. A szinkron tetszett.
1/10
Tigas febr. 11. 14:02:56 1/10
Borzalmas egy sorozat lett. Semmiről nem szól. A sok trágárkodás, és a konyhai jelent betette a kiskaput. Undorító. Érződik a nyomás a sorozaton, mit is vártak el tőle. Erőltett, semmitmondó unalas, és néha átmegy az ingerküszöb fölé...
1/10
Buga Jakab Alfonz febr. 05. 16:39:58 1/10
Rossz. Túljátszott, túlszinkronizált, nem szól semmiről.
9/10
dorkaa36 febr. 04. 12:10:51 9/10 Előzmény Ne¾a
Szerintem pont így volt jó, hogy Miranda más lett, hiszen minden más is változik. Miért kéne ugyanolyan emberként leélni az életünket? Reális félelmeket, problémákat veszegettek a sorozatban, Charlotte eddig is ilyen buzgó és drámakirálynő volt, de ezt ő élvezi is és boldog így. Az életben is annyi hasonló karakterrel lehet találkozni, miért kéne, hogy mindenki szerethető szerepet kapjon?
Steve hallás problémái lehet, hogy 70 éves ember gondjának tűnik, de sajnos nem mindenkinek jönnek el ezek a problémák idősebb korban, 50-s korosztályban is megjelennek már a hallás problémák.
9/10
dorkaa36 febr. 04. 12:02:09 9/10
Nem értem miért várják el a rajongók, hogy ugyan azokat az embereket lássák, akik 10-20 éve voltak. Nap mint nap változunk apránként, nem értem miért olyan meglepő, hogy a karakterek személyisége változik és a véleményük bizonyos dolgokról változnak úgy, ahogy mindenki másnak is az évek során.
Vannak olyan kritikák, ahol konkrétan azért húzzák le a sorozatot, mert nincsenek benne elég 2022-s problémák és mozgalmak. Abszolút nem tudom megérteni, hogy miért kéne telepakolni minden egyes felmerülő problémával a sorozatokat, elég lenne 1-2 dolgot belevinni, itt bőven elég is volt. Elsősorban szórakoztatónak kellene lennie pár tanulsággal megspékelve.
Örülök, hogy újra láthattam őket, mégha Samantha nélkül is. Mindenkinek volt elképzelése/elvárása a karakterekkel szemben és sokféleképpen alakulhatott volna a sorozat, de szerintem ez így volt jó, ahogy volt. Reális volt és élvezethető!
2/10
Ne¾a febr. 04. 00:28:26 2/10
Évekig daráltam újra és újra a sorozatot, az első film tetszett, a második már nem annyira, de mégis kerek, egésznek éreztem az egész Szex és New York vonalat. Félve néztem meg a folytatást, és sajnos számomra óriási csalódás volt. A karakterek mintha önmaguk paródiái lennének. Miranda, aki mindig az éles eszéről, és karakán természetéről volt híres, most kvázi egy idiótát játszik, aki lépten-nyomon bénázik. Steve - egy ötvenes éveit taposó karakterről beszélünk - hallókészüléket kapott, és a karaktere szerint kb. 70 éves. Charlotte sznobériája és drámakirálynősége iszonyúan idegesítő. Harry karakteréből teljesen eltűnt a tűz. Carrie karaktere volt szerintem az egyetlen, aki pozitív irányba fejlődött. Komolyabb, érettebb, higgadtabb személyiség lett, és tetszett, hogy már nem erőltetik rá a felszínes, nyavalygós fruska vonalat. A mellékszereplők számomra teljesen jellegtelenek, Charlotte sznob barátnőjétől a pénzorientált és felszínes ingatlanoson át Miranda tanár barátnőjéig. Egy karaktert nem tudnék említeni az új szériából, aki kiemelkedőt alakított volna. A sztori erőltetett, a témák izzadságszagúak és kínosan ügyelnek, hogy mint egy tankönyvben kipipálják az LMBTQ, a színesbőrűség, az öregedés, a klímax, a menzesz, stb. témákat, Nyílván nem a téma a probléma, hanem az a szájbarágás és erőltetettség, amitől kínos lesz az egész.

Amikor Carrie megkéri Biget, hogy maszturbáljon előtte, ott konkrétan hányingerem lett, pedig nem vagyok prűd, de egyszerűen nem hittem el, hogy idáig süllyed a színvonal. A podcastos témák egy része is ízléstelen volt és közönséges, és érezhetően erőltetett. Charlotte lánya/fia sztori szerintem egy katasztrófa volt, ahogy ki lett bontva, Che nárcisztikus és önző karakterétől gyakorlatilag szekunder szégyenérzetem volt végig, és nem értettem, hogy Miranda hogy dobhat el miatta mindent. A konyhai jelenetük is minden volt, csak érzéki nem. Carrie reakciója Big haldoklásakor már szóra sem érdemes, és ahogy Samantha ki lett írva, gyakorlatilag röhejes és teljesen hiteltelen. Ezer éves barátság, ami túlélt rákot, szerelmi kríziseket, csalódásokat, azért ér véget, mert Carrie-nek már nincs szüksége Sam munkájára, aki megsértődve ezen Londonba költözik? Könyörgöm!

Én egy darab poént nem észleltem végig, sótlan volt és kínos az egész szerintem. Az egyetlen pozitívum, amit ki tudnék emelni, azok a ruhák. Azokban nem csalódtam, gyönyörű kollekciók voltak mindenkin minden részben. Az utolsó részben Carrie sárga habcsók ruhája a lila "gumikesztyűvel" kicsit sok volt, de szerencsére csak néha nyúltak mellé a ruhaválasztásokkal. Illetve örültem, hogy

Carriet nem lökik oda egyből Big halála után valakihez, hanem megadták az idejét a gyásznak, és az elköszönésnek, ezt jó volt látni, és azt is, hogy a karaktere felnőtt.

De összességében 2 pontot adnék az egészre, a ruhák és Carrie, számomra az eredeti sorozathoz képet szimpatikusabb karaktere miatt.

1/10
kateri jan. 08. 20:50:11 1/10
Csatlakozom az előttem szólókhoz, Samantha karakterének hiánya humortalanságot és melankóliát hozott a sorozatba. Nem lehet elmenni emellett, nem lett volna szabad ebbe így belevágni. Aztán amellett se tudok elmenni, hogy Big halálával, gyászol a sorozat. Több kritikát olvastam arról, hogy csak ez az egy hiteles megoldás lehetett arra, hogy Carry egyedül maradjon. Oké, de innentől számomra az nem lesz hiteles, ha Big halála után újra pasizik. A nagyfilmből kiindulva mikor megalázottnak érezte magát az esküvőjük napján, teljes letargiába esett, nem tudott enni, nem ment ki a fényre, csak napokig aludt, most, hogy meghalt Big a 4.részben egy füves leszbikussal röhögcsél.. Ez aztán megoldás volt a javából. Apropó nekem tényleg azt kell néznem 2022-ben,hogy fogadjuk el a feketéket egy Szex és New York új szériában???! Hova csöppentem..??! Ami pedig nem teljesen idevág de muszáj leírnom, hogy Chris Noth nem érdemli meg amit kap, ha valaki(k), 20 évig nem szólaltak fel erőszak vádja miatt, akkor ne szólaljon fel akkor se mikor valaki a legsikeresebb éveit éli közel 70 évesen, és ugyebár nem eléggé gyalázták meg a készítők Big karakterét ezzel, hogy meghalt még törlik is az évad utolsó részéből. Részemről 4 rész és köszönöm ebből többet nem kérek.
1/10
dave555 jan. 06. 23:26:48 1/10 Előzmény zazee
Téged tényleg ez zavar? Engem az, hogy hipergagyi.
1/10
dave555 jan. 06. 23:25:47 1/10
Nagyjából öt percet bírtam ezekből az idegesítő, irritáló, buta p...kból.
bkriszta80 jan. 05. 15:37:01
NE!!!!!!! Ezt miért kellett??? Miért????

BIG :(


1/10
zazee 2021 dec. 30. - 21:56:52 1/10
Ebben az új sorozatban a túlzásba vitt PC kommunikáció és az LMBTQ ideológiájának erőszakos nyomatása számomra már túl sok! Az alapszereplőkön kívül már szinte csak színesbőrű színészek szerepelnek, amit már túlzásnak és erőltetettnek tartok.
Nem vagyok prűd, de a konyhai történés már nem volt guszta! Régen szerettem ezt a sorozatot, de az új már túl beteg nekem, inkább offolom.
3/10
patty567 2021 dec. 30. - 15:07:49 3/10
Undorító az ahogyan próbálják lenyomni ezt a nyugati maszlagot a torkunkon. A sorozatban is voltak témák amiket boncolgattak, melegek, biszexek, oké oké ez még elmegy. De!!!

Miranda megujjazása a konyhában és Charlotte fiú lánya nekem már túúúl sok. Undormány, hogy azt próbálják elhitetni velünk,ez így okés, hogy egy 12 éves gyerek fiúnak képzeli magát és ebben még támogatják is, sőt, te vagy a szar, ha neked ez nem tetszik.


Végig fogom nézni,de nem kevés indulatot vált ki belőlem,milyen gusztustalan világot élünk. Csak amiatt maradok,mert a sorozatot és a két filmet szerettem, de ez nem lesz újra nézős. Ja és gyerekek, ha nem vagy meleg, leszbi,transz, meg mittudomén lmbtq harcos, akkor rád már nem azt mondják,hogy normális vagy, hanem, hogy CISZ. Na, még mindig van mit tanulni, eddig azt se tudtam, hogy létezik ilyen szó.
Lupin4 2021 dec. 23. - 11:10:04
Mindenhol azt olvasom, hogy nem tud senki túl lépni az első két részen. Igen, rajongóként megmagyarázhatatlan az érzés, hogy egy nagy kedvencünk ilyen fordulatot vett, az egész történet szempontjából, de ez nem egy rossz folytatás. Érdemes átgondolni azt is, hogy Mr. Big tényleg, olyan jó lett volna Carrie mellett vagy csak azt akartuk, hogy az legyen? A folytatás rengeteg lehetőséget tartogat még, akár egy valódi csajos megújulásra is, minden karaktert érintve. Valamint szerintem ez nem, csak egy történjen valami halál eset volt, nagyon ügyesen dolgozza fel az egészet az új szál és egy- egy elrejtett mondattal mindent meg is magyaráz. Modernebb lett? Mindig is az volt, csak eltelt x év. Mélyebb lett? Carrie írásai mindig elgondolkodtatóak voltak. Szenvedett, már ezelőtt is, csak végre tökéletesen átérezhető lett. A második részt végig bőgtem egyébként. Szerintem ez egy igen is egy jó új kezdet. Egy az eredetihez hasonló folytatást piszok könnyen elrontották volna, gondoljatok a filmekre.
6/10
fanaf1@vipmail.hu 2021 dec. 12. - 20:22:40 6/10
Az első két rész után azt kell mondjam, hogy

csináltak egy minisorozatot, hogy megöljék Biget, ezzel szabaddá téve Carriet, akivel együtt tudunk mi is érezni, és sajnálni. Legalább háromszor tettek említést a covidra. Az ember azért nézi sorozatokat, filmeket, hogy szórakozzon, ki tudjon kicsit kapcsolni abból az őrületből amiben él, és akkor még itt is ezt öntik a nézők nyakába. Mintha ezek nélkül nem is kaptak volna engedélyt a forgatásra. Samantha karaktere nagyon hiányzik. Nincs fűszer. Csak dráma. Nem mulattat, nem felejtet, nem ránt ki a hétköznapokból.

Nem fogom tovább nézni. Pedig a sorozatot, és a mozifilmeket is nem egyszer néztem végig. Látom az ismerős karaktereket, a megszokott színészeket, de mégis, mintha valami egészen mást néznék. Ez egy új sorozat. Ez egy másik sorozat. Nagyon szomorú, letargikus. Nagyon nagy csalódás.
lime88 2021 dec. 11. - 21:55:27
Az első részt is alig bírtam végig nézni, a másodikra rá kell pihenni, mert azt is 10perc után kikapcsoltam. Borzasztó lett. Ez az erőltetett megöregedtünk vonal szerintem sok lett. A karaktereket mintha kiforgatták volna...értem én hogy változnak de ezt nem kapták el jól szerintem.
Az meg csak,, hab a tortán '' hogy azzal kezdik a storyt hogy kinyírják a kulcsszereplőt, hogy legyen valami történés.... Inkább hagyták volna az egészet, ez az eredeti sorozat sárba döngölése.
Szerintem is okosabb lett volna egy jóbarátok újra együtt feelingre venni, vagy max egy mozifilmet összerakni. Szó mi szó az egész egy kupac kaka lett.
2/10
thegayhussar 2021 dec. 09. - 18:48:08 2/10
Ez eddig harmatgyenge...
5/10
MMee 2021 dec. 09. - 14:55:30 5/10
Így az első 2 rész után a véleményem egyelőre az, hogy meglettem volna enélkül a folytatás nélkül is, pedig alig vártam, hogy újra a képernyőn legyenek új történettel. Eszméletlenül hiányzik belőle Samantha… pedig nekem Carrie a kedvenc karakterem de így Samantha nélkül valahogy az egész olyan íztelen… hiányzik a fűszer. Charlotte ebben a két részben pedig kimondottan idegesítő, mindig is ő volt a legérzékenyebb a csapatból, de ezt a drámakirálynőséget szerintem most túl tolták. Miranda karaktere is kicsit furcsa… őt egy határozott és erős nőként mutattak mindig mostanra pedig már a legtöbb jelentében ahol egyedül van csak szerencsétlenkedik. Persze eltelt 20 év és ahogy az emberek úgy a karakterek is változnak. Mindenesetre várom a folytatást és remélem imádni fogom ahogy az előző epizódokat és filmeket.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu