Film

Escobar

/Loving Pablo/
spanyol-bolgár thriller, dráma, 123 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • eny
    • mb

Értékelés:

79 szavazatból
Szerinted?
PORT.hu: 7/10

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is.

Bemutató dátuma: 2018. július 26. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 8/10 október 29. 21:12:32
október 29. 21:12:32

A film Escobar életéből a szeretőjével, Virginia Vallejoval töltött időszakot mutatja be, megismerkedésüktől Escobar haláláig, egyben a kokaincsempészet és a kereskedés kegyetlenül eldurvult éveit.
Kevés film van, ami még másnap is az eszemben jár. Ez olyan valamiért. Pedig nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem. Javier Bardem zseniálisan játszik. Itt is. (Penelope Cruz és Peter Sarsgaard szintén nagy kedvenceim, bár most nem tudnak annyira kibontakozni.) A történet is lebilincseli az embert, mindamellett, hogy megrázó és gyomorforgató, hogy mindez valóság volt.
Egy percig nem jutott eszembe, hogy egy spanyol-bolgár filmet nézek, nagyon színvonalasan elkészített darab. Kíváncsian várom, milyen eredményeket ér el nemzetközi szinten.

október 26. 15:45:41
október 26. 15:45:41

Nem láttam a sorozatot, biztos vagyok benne, hogy ott jobban, nagyobb terjedelemben ki lehet bontani a történetet, de az is biztos, hogy nekik nincsen egy Javier Bardem-jük ! Hidegrázós a pali. Az egyébként sármos spanyol, itt egy igazi ördögien gonosz, minden pillantásában taszító és veszélyes teremtmény lesz, hála a zseniális színésznek. Miatta mindenképpen érdemes nézni. 8/10.
Ha már sokan Tom Hardy filmeket is csak a színész miatt néznek - akit egyébként én is kedvelek - itt a lehetőség egy zseniális szerepjátszás megtekintéséhez.

szavazat: 10/10 október 26. 08:51:55
október 26. 08:51:55

jó film.

október 25. 20:12:42
október 25. 20:12:42

Én ma este tettem vele próbát, eredeti nyelven felirattal és nekem tetszett eléggé nagyon is. Nem egy világmegváltó mű az tény de mindenképpen jó volt és engem lekötött, és nekem a narcos sorozat kiesett az életemből de valamennyire ismerem az Escobar féle munkásságot én is, részben a csempész cimboráiról készített filmek miatt, mint a Betépve és a Barry Seal filmek végett. Úgy hogy mindent egybevéve kellemes csalódás volt a film, nem volt se túl hosszú se túl lassú és mégis adta amit kell számomra mindenképpen jó volt hogy megnéztem.

szavazat: 6/10 október 19. 14:55:56
október 19. 14:55:56

Engem érdekelt, még ha nem is lett egy bomba jó film.
Volt az a nézőpont, ahonnan jól bemutatták ezt az életet.

6/10

augusztus 29. 19:23:15
augusztus 29. 19:23:15
A hozzászólás moderálva lett.
augusztus 20. 09:55:53
augusztus 20. 09:55:53

Egyszer meg lehet nézni, vetítés közben nem akartam kimenni a moziból. Aki a sorozathoz hasonlítgatja a filmet, az rosszul jár, de úgy kell neki! Az egy másik produkció, minek kell azt folyton idecitálni? Én azt gondolom, hogy ez a film a forgatókönyvön ment el. Mindenki igyekszik rendesen, de ebből a vékony anyagból, ezekből az egysíkú figurákból nehéz minőséget kihozni. Leginkább Penélopénak sikerült, de talán az ő figurája van megírva a legjobban, Bardem ezúttal nem tud hozzátenni semmit. Sarsgaard kedvesen mosolyog, ennyit tud felhozni a színészi eszköztárából, a többiek mintha nem is lennének. Nincsenek is. Kár, mert ennél több volt ebben.

szavazat: 1/10 augusztus 19. 00:54:51
augusztus 19. 00:54:51

Kedves Olvasó. Most először írok véleményt moziélményről a Porton. Hosszú évek óta olvasom el a Porton lévő értékeléseket, illetve a hozzá generált pontszámot, annak ellenére, hogy tudom ez teljesen szubjektív dolog. Nyilván nem véletlen ettől a szubjektivitástól függetlenül, hogy David Fincher Hetedik című filmje 9.3-at kapott miközben az Amerikai Pite "Hetedik" része 4.8-at.

Az én véleményem szerint ez a film ékes bizonyítéka annak, hogy amikor egy történetről megpróbálják lehúzni az utolsó utáni bőrt elképzelés és ötlet nékül, kizárólag arról szól a filmkészítés, hogy a producereknek, rendezőknek és sajnos a színészeknek is meglegyenek a kellő számai. Penelope Cruz ennél a szereplésénél akkor is jobban járt volna, hogy ha megkéri egy filmes barátját, hogy montírozza rá a Narcos című zseniális sorozat egyik epizódjára. Ezt levetíthette volna a barátainak, hogy nézzétek: "Már nekem is van Escobar filmem." Akkor talán elmondták volna neki, hogy már volt egy Jhonny Deppel kézenfogva és erre az ég világon már semmi szükség. Javier Bardem alakításáról sajnos nem sokat tudok elmondani "hála" a magyar szinkronnak. Azt gondolom, hogy ennél már nincs lejjebb a magyar szinkronban. Tényleg, elérték a mélypontot. Amikor a főszereplő szinkronhangjával oldják meg 1-1 szinte statiszta értékű színész egyszavas mondatát csak egy esetben elfogadható, akkor ha eredeti hangon is annyira szörnyű a film, hogy így próbál a szinkronstúdió tiltakozni. Ez esetben tudok velük azonosulni, máskülönben ideje, hogy horvát barátaink példáját kövessük és elengedjük a magyar szinkront. Javier Bardem viszont erdeti hangon is úgy néz ki végig a vásznon, mint Jabba a Huth az erdeti Star Wars-ban. Végig reménykedtem, hogy Leia felbukkan és megfolytja de sajnos nem ez történt. Meg kellett várnunk a végét.
A film egyetlen pozitívuma ezzel az egyetlen dologgal van összefüggésben. A Narcos című sorozat végén szomorúság és az emiatt érzett szégyenérzet keveredett bennünk. A szégyen amiért egy szörnyeteget sajnálunk. Ezzel ellentétben a film végén pontosan azt érezzük amit kell: Boldogságot, hogy Escobár meghalt és vége. Ez valószínűleg egy megfelelőbb érzés ilyenkor.
Itt kizárólag a lábszagú sajtszósz keverdett össze a nachossal. A szégyent pedig csak azért érezzük mert a készítők nem ülnek melletünk és helyettük kell ezt elvállalnunk.

A filmet sajnos nem tudom értékelni mert értékelhetetlen volt.
10/1

szavazat: 3/10 augusztus 18. 08:28:25
augusztus 18. 08:28:25

Nagyon egyetértek Veled!!!
A "Narcos" c.sorozat után ez egy felszines koppintás ami semmit nem mond csak bemutatt különböző történeteket Pablo Escobarról!
Én elaludtam a film nézése közben!!!!

szavazat: 5/10 augusztus 16. 22:29:35
augusztus 16. 22:29:35

Hát, nem is tudom, az az érzésem támadt a film vége után, hogy a "Narcos" c. sorozat előzetesét néztem meg, csak gagyibb verzióban. A karakterek egyáltalán nincsenek kidolgozva, nem hogy a mellékszereplőké, de még Pablo-é sem,a történetről ugyanez mondható el, nem derül ki semmi lényeges arról, hogyan építette fel a birodalmát vagy hogy mi vezetett a bukásához, csak érintőlegesen mutat be mindent. Számomra nagy csalódás volt, úgy érzem ez össze lett csapva, pedig vártam nagyon, a sorozat százszorta jobb, ajánlom mindenkinek, aki még nem látta.

szavazat: 8/10 július 29. 08:16:09
július 29. 08:16:09

Nekem tetszett a film, nem érezem unalmasnak. Nálam 8/10.

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás