Exhibition on Screen: Mary Cassatt – A Modern Nő portréja

Bakancslistához adom
Mary Cassatt: Painting the Modern Woman
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol életrajzi film, dokumentumfilm, 93 perc, 2023

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Cassatt radikális képein a nők művelt, világra nyitott társasági lények. Ez gyökeres szakítást jelentett a nők korábbi, tárgyiasító ábrázolásmódjával. A legkitűnőbb Cassatt-kurátorokat és -szakértőket felvonultató új dokumentumfilm azt mutatja be, hogyan csatlakozott egy klasszikus előtanulmányokkal rendelkező amerikai nő a párizsi radikális körhöz, az impresszionistákhoz, ahhoz a stílusirányzathoz, mely paradigmaváltónak bizonyult a művészettörténetben.
Jelen film veszi a bátorságot, hogy bemutassa Cassatt csodás nyomatait, pasztellkréta-rajzait, festményeit - ezt a meglepő, magával ragadó, mégis gyakran alábecsült művészt, akinek pályája tele volt ellentmondással, akárcsak azoké a nőké, akik modellül szolgáltak neki. Jelen dokumentumfilmünk izgalmasan tárja elénk a korabeli társadalmi és kulturális változásokat, a nők jogaikért folytatott küzdelmét, a képzőművészet új formanyelvének kialakítását.
A MARY CASSATT: A MODERN NŐ PORTRÉJA az Exhibition on Screen angol képzőművészeti dokumentumfilm-sorozat következő epizódja.
Bemutató dátuma: 2023. szeptember 28. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?